Κινηματογραφος

Η Κρίστεν Στιούαρτ ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στην ταινία «Spencer»

Η ταινία θα εστιάσει στο Σαββατοκύριακο που η Νταϊάνα αποφάσισε να χωρίσει από τον πρίγκιπα Κάρολο.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κρίστεν Στιούαρτ θα υποδυθεί την Νταϊάνα Σπένσερ στην ταινία του Πάμπλο Λαρέν, «Spencer»
Η Κρίστεν Στιούαρτ θα υποδυθεί την Νταϊάνα Σπένσερ στην ταινία του Πάμπλο Λαρέν, «Spencer»/Neon

Η πρώτη εικόνα της Κρίστεν Στιούαρτ ως πριγκίπισσα Νταϊάνα στην νέα ταινία του Πάμπλο Λορέν, «Spencer».

Μετά τις Κάρολαϊν Μπλις, Ζενεβιέβ Ο ’Ράιλι, Ναόμι Γουότς, Έμμα Κόριν και άλλες ηθοποιούς που υποδύθηκαν την πριγκίπισσα Νταϊάνα στη μικρή και μεγάλη οθόνη, τώρα έρχεται η σειρά της Κρίστεν Στιούαρτ.

Η αμερικανική εταιρεία παραγωγής και διανομής Neon, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της Κρίστεν Στιούαρτ στον ρόλο της «πριγκίπισσας του λαού». Σύμφωνα με τον ιστότοπο Deadline, η ταινία δεν θα ασχοληθεί με τον τραγικό θάνατο της Νταϊάνα. Θα εξετάσει την φθορά στη σχέση με τον σύζυγό της, καθώς και την αγάπη και αφοσίωση στους γιούς της πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι. Το νέο πρότζεκτ του Πάμπλο Λαρέν με τίτλο «Spencer» εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο της δεκαετίας του ’90, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τη στιγμή που η Νταϊάνα αποφάσισε να χωρίσει από τον πρίγκιπα Κάρολο.

Η ταινία του Χιλιανού σκηνοθέτη («Ema», «Jackie», «No», «Neruda») είναι βασισμένη σε σενάριο του δημιουργού της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Peaky Blinders», Στίβεν Νάιτ. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021. «Όλοι μεγαλώσαμε, τουλάχιστον η δική μου γενιά, διαβάζοντας και κατανοώντας τι είναι ένα παραμύθι. Συνήθως ο πρίγκιπας βρίσκει την πριγκίπισσα, της προτείνει να γίνει η σύζυγός του και τελικά εκείνη γίνεται βασίλισσα», δήλωσε ο Πάμπλο Λαρέν στο Deadline. Και πρόσθεσε: «Αυτό είναι το παραμύθι. Όταν κάποια αποφασίζει να μην δεχθεί τον ρόλο της βασίλισσας και προτιμά να φύγει, να παραμείνει ο εαυτός της, πρόκειται για μια σοβαρή απόφαση. Το παραμύθι έχει ανάποδη κατάληξη και αυτή είναι η ‘καρδιά’ της ταινίας. Είναι μια υπέροχη παγκόσμια ιστορία που μπορεί να προσεγγίσει εκατομμύρια ανθρώπους και εκεί στοχεύουμε με το φιλμ. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ταινία που θα συνδέεται με ένα παγκόσμιο κοινό».

 

 

Η επίσημη σύνοψη της Neon για την ταινία, αναφέρει: «Δεκέμβριος, 1991. Ο γάμος του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας έχει από καιρό ‘ψυχρανθεί’. Αν και κυκλοφορούν διάφορες φήμες για παράνομες σχέσεις και διαζύγιο, όλοι ηρεμούν υποχρεωτικά για τους εορτασμούς των Χριστουγέννων στο Sandringham Estate στο Νόρφολκ της Αγγλίας. Εκεί υπάρχει πολύ φαγητό και ποτό, σκοποβολή και κυνήγι. Η Νταϊάνα ξέρει καλά το παιχνίδι. Αυτή τη χρονιά όμως, τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά».

Όσον αφορά την επιλογή της Κρίστεν Στιούαρτ ως την πρωταγωνίστρια, ο σκηνοθέτης εξήγησε: «Είναι μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς στις μέρες μας. Μπορεί να είναι μυστηριώδης, εύθραυστη και δυνατή, στοιχεία που χρειαζόμαστε. Ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίθηκε στο σενάριο και η προσέγγισή της στον χαρακτήρα είναι όμορφα. Νομίζω ότι θα κάνει καταπληκτική δουλειά και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα. Είναι μια χαρισματική προσωπικότητα».

Με αφορμή την κυκλοφορία της φωτογραφίας της ως Νταϊάνα Σπένσερ, η ηθοποιός σχολίασε: «Το φιλμ είναι μια βουτιά μέσα στον συναισθηματικό κόσμο της Νταϊάνα σε ένα καθοριστικό σημείο της ζωής της. Πρόκειται για μια ψυχοφθόρα προσπάθεια να επιστρέψει στον παλιό της εαυτό και το οικογένειακό της όνομα, Σπένσερ. Προσπαθεί να διατηρήσει τη σημασία που έχει αυτό το όνομα για την ίδια».

Μετά την ανακοίνωση, οι παραγωγοί Τζόνας Ντόρνμπαχ, Τζανίν Τζακόφσκι, Χουάν ντε Ντίος Λαρέν, Πολ Γουέμπστερ και Πάμπλο Λαρέν είπαν σε κοινή δήλωση: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την υποστήριξη των εταιρειών διανομής παγκοσμίως, των συνεργατών και χρηματοδοτών που μας έδειξαν τεράστια εμπιστοσύνη σε αυτή την ασυνήθιστη εποχή που ζούμε. Με την Κρίστεν Στιούαρτ, τον Στίβεν Νάιτ και την υπόλοιπη φανταστική ομάδα μπροστά και πίσω από την κάμερα, φέρνουμε το ‘Spencer’ στον κόσμο. Είναι μια ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή που δημιουργείται για προβολή στην μεγάλη οθόνη και αφορά την προσωπική διακήρυξη ανεξαρτησίας μιας εμβληματικής γυναίκας. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μας ενθουσιάσει περισσότερο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ