Κινηματογραφος

Ο Νονός ΙΙΙ: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας εκδοχής της ταινίας

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα και η ομάδα του, εργάστηκαν για έξι μήνες πάνω στη νέα εκδοχή που έχει διαφορετική αρχή και διαφορετικό φινάλε.

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκηνή από την ταινία «Ο Νονός: Μέρος ΙΙΙ»
© Paramount Pictures

Το τρέιλερ της νέας εκδοχής της ταινίας «Ο Νονός: Μέρος ΙΙΙ» με τίτλο «The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone» κυκλοφόρησε

Η 30η επέτειος από την κυκλοφορία της ταινίας «Ο Νονός: Μέρος ΙΙΙ», φέρνει μια νέα εκδοχή του τελευταίου κεφαλαίου της δημοφιλούς τριλογίας, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2020.

THE GODFATHER CODA: THE DEATH OF MICHAEL CORLEONE | Official Trailer [HD] | Paramount Movies

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα πέρασε αρκετούς μήνες για την επεξεργασία της νέας ταινίας, με τίτλο «Ο Κώδικας του Νονού: Ο θάνατος του Μάικλ Κορλεόνε» («Coda: The Death of Michael Corleone», η οποία θα έχει διαφορετική έναρξη και διαφορετικό φινάλε από το πρωτότυπο φιλμ που κυκλοφόρησε το 1990. Η καινούργια εκδοχή, έχει πλέον τρέιλερ που έδωσε στη δημοσιότητα η Paramount Pictures και η αντίστροφη μέτρηση για την προβολή της ταινίας αρχικά στις αίθουσες, έχει ξεκινήσει. Η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι ο Κόπολα και οι συνεργάτες τους εργάστηκαν για έξι μήνες, με σκοπό να δημιουργήσουν καρέ-καρέ τις αποκαταστάσεις του νέου πρότζεκτ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Indiewire, θα παρακολουθήσουμε το «αληθινό όραμα» που είχε ο σκηνοθέτης Κόπολα και ο συγγραφέας των μυθιστορημάτων Μάριο Πούζο για το τέλος της ιστορίας. «Eπεξεργάστηκα την ταινία εκ νέου και της έδωσα όχι έναν νέο τίτλο αλλά μάλλον τον αρχικό. Στη μουσική ορολογία, η λέξη coda έχει τη σημασία του επιλόγου, του κλεισίματος κι αυτή ήταν η πρόθεσή μας για την ταινία. Θα δείτε ένα φίλμ που έχει εναλλακτική αρχή, εναλλακτικό τέλος και την επανατοποθέτηση πολλών σκηνών. Νομίζω ότι της έχουμε δώσει μια νέα ζωή», δήλωσε ο Κόπολα. «Με αυτές τις αλλαγές, δηλαδή το αποκατεστημένο υλικό και τον διαφορετικό ήχο, για μένα είναι το πιο κατάλληλο φινάλε των ταινιών Νονός Ι και Νονός ΙΙ και είμαι ευγνώμων στους Τζιμ Γιαννόπουλος και την Paramount Pictures που μου επέτρεψαν να δουλέψω ξανά πάνω στο φιλμ».

THE GODFATHER CODA: THE DEATH OF MICHAEL CORLEONE | Francis Ford Coppola Featurette | Paramount

Το φιλμ εστιάζει στις προσπάθειες του Κορλεόνε (Αλ Πατσίνο) να απελευθερώσει την οικογένειά του από την εγκληματική αυτοκρατορία που είχε αναλάβει στις δυο πρώτες ταινίες του «Νονού». Κι ενώ τα δυο πρώτα κεφάλαια έχουν θέση–κατά γενική ομολογία- ανάμεσα στις σπουδαιότερες ταινίες της ιστορίας του κινηματογράφου, οι κριτικές για το τρίτο μέρος, ήταν ανάμεικτες.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Πατσίνο, Νταϊάν Κίτον, Άντι Γκαρσία, Μπρίτζετ Φόντα, Τζορτζ Χάμιλτον, Σοφία Κόπολα κ.α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ