- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σον Κόνερι: 10 ατάκες πραγματικής ζωής ενός υπέροχου ανθρώπου
Ο σκωτζέζος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών και θυμόμαστε μερικές στιγμές αληθινής σοφίας.
O Σον Κόνερι (Sean Connery) πέθανε σε ηλικία 90 ετών και αυτές είναι 10 υπέροχες ατάκες πραγματικής ζωής που έμοιαζε με μύθο.
Ναι, ο Σον Κόνερι δεν είναι πια μαζί μας. Πέθανε σε ηλικία 90 ετών και ίσως να συναντηθεί σε μια άλλη διάσταση με τον Θανάση Βέγγο που τον λάτρευε ως πράκτωρ ΘΒ και στεκόταν μπροστά στην εικόνα του (ως Τζέιμς Μποντ) με σεβασμό κρατώντας ένα κερί.
Μπορεί ο ίδιος να μην λάτρευε τον Τζέιμς Μποντ -το ρόλο που τον καθόρισε- αλλά η ερμηνεία του Βρετανού κατασκόπου τον καθιέρωσε και τον έκανε αγαπητό ακόμα και σε μία μικρή χώρα στα νοτιοανατολικά της Μεσογείου που ζούσε φτωχικά και η πλειόνοτητα των κατοίκων της δεν παρακολουθούσε διεθνές σινεμά.
«Τζέιμις Μποντ θα γίνω, για να σε κατακτήσω» έλεγε ένα παλιό ελληνικό τραγούδι και περιέγραφε πετυχημένα την τρομερή γοητεία του Σον Κόνερι. Μια γοητεία που δεν προέκυπτε από τη δύναμη του επαγγέλματός του αλλά από την προσωπικότητά του.
Αυτές είναι 10 ατάκες του γεμάτες με σοφία για τη ζωή - που την έζησε περισσότερες από δύο φορές.
Το γέλιο σκοτώνει το φόβο. Και χωρίς φόβο δεν υπάρχει ανάγκη για πίστη. Γιατί χωρίς το φόβο του διαβόλου, δεν υπάρχει ανάγκη για Θεό.
Η αγάπη μπορεί να μην κάνει τον κόσμο να γυρίζει, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι κάνει τη διαδρομή να αξίζει.
Περισσότερο από κάθε τι άλλο, θα ήθελα να είμαι ένας γερασμένος άντρας, με ένα καλό πρόσωπο, σαν τον Χίτσκοκ ή τον Πικάσο.
Ενδεχομένως να μην είμαι ένας καλός ηθοποιός, αλλά θα ήμουν χειρότερος σε οτιδήποτε άλλο κι αν έκανα.
Δεν έχω βρει κανένα μέρος στον κόσμο στο οποίο θέλω βρίσκομαι όλη την ώρα. Το καλύτερο κομμάτι της ζωής μου είναι οι μετακινήσεις. Δεν βλέπω την ώρα να φεύγω.
Πάντα σιχαινόμουν αυτόν τον James Bond. Θα ήθελα να τον σκοτώσω.
Το Όσκαρ που κέρδισα για το The Untouchables είναι ένα υπέροχο πράγμα, αλλά για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα να έχω κερδίσει το Αμερικανικό ανοιχτό πρωτάθλημα γκολφ.
Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια πρόκληση που θα βγάλει τον καλύτερο εαυτό ενός ανθρώπου.
Ηθοποιός είμαι, όχι νευροχειρουργός. Αν κάνω καλά τη δουλειά μου, κανένας δεν θα ζητήσει τα λεφτά του πίσω.
Πιστεύω πως για να πας οπουδήποτε στη ζωή πρέπει να είσαι αντικοινωνικός, αλλιώς θα σε καταβροχθήσουν. Δεν υπήρξα ποτέ ιδιαίτερα κοινωνικός, αλλά αν ποτέ ήμουν αγενής, το 50% αυτού έχει προκληθεί από τη συμπεριφορά των άλλων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Η συνεργασία των δύο θρύλων του αμερικανικού σινεμά αριθμεί ήδη δέκα ταινίες
Μια δυναμική ιστορία ενηλικίωσης και αυτοδιάθεσης - Έρχεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποχωρίστηκε και επίσημα το επώνυμο της διάσημης οικογένειας
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θεματικό άξονα το «Φωτίζοντας τον διάλογο»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.