Κινηματογραφος

Οι αισθηματίες πάνε Μόσχα

Η ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Μόσχας

41521-93503.jpg
Αγγελική Νικολάρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68513-137896.jpg

Η νέα ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ένα πολυσυζητημένο φιλμ νουάρ, που είδαμε σε πρώτη προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας το περασμένο Φθινόπωρο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της,  στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 28 Ιουνίου 2014 με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής το γνωστό Ρώσο σκηνοθέτη Gleb Panf.

n

Η ιστορία ξεκινά όταν ένας μεσήλικας αστός, με το παρατσούκλι ο “Δάσκαλος” (Τάκης Μόσχος) ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του (Ηλιάνα Μαυρομάτη). Ο ίδιος πίσω από τη μάσκα του εκκεντρικού λάτρη της τέχνης, θησαυρίζει ως τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Συνεργάζεται με τoν Eρμή (Δημήτρης Λάλος) και το Γιάννη (Χάρης Φραγκούλης).  Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του «Δασκάλου», και ο Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη (Ευτυχία Γιακουμή). Και οι δυο τους είναι καταδικασμένοι να πληρώσουν ακριβά το τίμημα του να είναι Αισθηματίες...

n

Εκτός από τη συγκεκριμένη συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Μόσχας η ταινία έχει αποσπάσει και το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, και είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κιν/φου.

n

Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης έχει δηλώσει χαρακτηριστικά για την ταινία του: “Οι «αισθηματίες» είναι πλάσματα του προηγούμενου αιώνα, τα οποία προσπαθούν μάταια να επιβιώσουν στο σύγχρονο καιρό μας”. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ