- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τίλντα Σουίντον: Το σινεμά είναι το μέρος που νιώθω ευτυχισμένη
«Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love»
Ξεκινώντας από την αγάπη της για το σινεμά και κλείνοντας με το «Wakanda Forever», η Τίλντα Σουίντον έβγαλε έναν συγκλονιστικό λόγο στο Φεστιβάλ Βενετίας.
Με έναν εκ βαθέων λόγο ευχαρίστησε την κοινότητα η Τίλντα Σουίντον παραλαμβάνοντας τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, από τα χέρια, μάλιστα, της Προέδρου της φετινής κριτικής επιτροπής, Κέιτ Μπλάνσετ.
Ξεκινώντας από την αγάπη της για τη δουλειά της και την σχέση της με τους ανθρώπους του σινεμά, η Τίλντα Σουίντον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν.
«Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου. Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό μου δέντρο. Τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν τιμηθεί μ' αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη.
»Τραγουδώ τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το μικρό σινεφίλ πανκιό που κάνει οτοστόπ για να πάει στο σταθμό και να ταξιδέψει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους»
Κι άλλα υπέροχα και λυρικά, για να ολοκληρώσει με μια λακωνική σύνοψη, που συμπεριλαμβάνει από την τέχνη της ως την απώλεια του Τσάντγουικ Μπόουζμαν: «Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love».
Tilda Swinton Leone d’Oro alla carriera a #Venezia77 #biennalecinema2020 #tildaswinton #leonedoro@la_Biennale pic.twitter.com/GCgrRDUhZX
— Rai Movie (@raimovie) September 2, 2020
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός συμμετείχε στην πρωτότυπη ταινία του 1990
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Προώθησης και Διανομής Ελληνικού Κινηματογράφου
H τανία που κάνει την έκπληξη στο αμερικανικό box office
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.