Κινηματογραφος

Τίλντα Σουίντον: Το σινεμά είναι το μέρος που νιώθω ευτυχισμένη

«Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τίλντα Σουίντον: Το σινεμά είναι το μέρος που νιώθω ευτυχισμένη
Η Τίλντα Σουίντον © Twitter

Ξεκινώντας από την αγάπη της για το σινεμά και κλείνοντας με το «Wakanda Forever», η Τίλντα Σουίντον έβγαλε έναν συγκλονιστικό λόγο στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Με έναν εκ βαθέων λόγο ευχαρίστησε την κοινότητα η Τίλντα Σουίντον παραλαμβάνοντας τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, από τα χέρια, μάλιστα, της Προέδρου της φετινής κριτικής επιτροπής, Κέιτ Μπλάνσετ.

Ξεκινώντας από την αγάπη της για τη δουλειά της και την σχέση της με τους ανθρώπους του σινεμά, η Τίλντα Σουίντον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Τσάντγουικ Μπόουζμαν που έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν.

«Το σινεμά είναι το μέρος όπου αισθάνομαι ευτυχισμένη, η αληθινή πατρίδα μου. Η κοινότητά του είναι το οικογενειακό μου δέντρο. Τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν τιμηθεί μ' αυτό το βραβείο, είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι γηραιότεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ περισσότερο από κάθε άλλη.

»Τραγουδώ τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το μικρό σινεφίλ πανκιό που κάνει οτοστόπ για να πάει στο σταθμό και να ταξιδέψει ως τους πρόποδες των βουνών των επιτευγμάτων τους»

Κι άλλα υπέροχα και λυρικά, για να ολοκληρώσει με μια λακωνική σύνοψη, που συμπεριλαμβάνει από την τέχνη της ως την απώλεια του Τσάντγουικ Μπόουζμαν: «Cinema cinema cinema. Wakanda Forever. Nothing but love».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ