Κινηματογραφος

Λίλι Γουατσόφσκι: Ναι, το Matrix ήταν πάντα μία ιστορία trans

«Κι αγαπώ πολύ που η τριλογία έγινε τόσο σημαντική στην trans κοινότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Matrix: Η θρυλική πρώτη ταινία επιστρέφει στους κινηματογράφους
Matrix © IMDB

H συνδημιουργός της τριλογίας Matrix δικαίωσε τους φανς που διαβάζουν τις ταινίες ως κινηματογραφική μεταφορά μιας trans ιστορίας.

Για την σκέψη πίσω από τη δημιουργία μίας εκ των κορυφαίων τριλογιών του παγκόσμιου κινηματογράφου, αυτής του Matrix, μίλησε η συνδημιουργός του, Λίλι Γουατσόφσκι.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, η Γουατσόφσκι παραδέχθηκε πως «το Matrix αφορούσε πάντα την αλλαγή φύλου, την μεταμόρφωση, ένα σύμπαν που σου επιτρέπει να είσαι αυτό που θέλεις».

Να θυμίσουμε πως οι «The Wachowskis» εν τέλει, μαζί με το Matrix, κατάφεραν τη δική τους μεταμόρφωση. Ο Λάρι Γουατσόφσκι έγινε Λάνα Γουατσόφσκι κι ο Αντι Γουατσόφσκι έγινε Λίλι Γουατσόφσκι.

Αναλυτικά, μιλώντας στο Netflix Film Club, σε μία virtual συνέντευξη λόγω καραντίνα, η Λίλι δεν αρνήθηκε τίποτα:

«Χαίρομαι πολύ που πλέον δεν κρυβόμαστε, ναι, αυτή ήταν πάντα η αυθεντική ανάγνωση του Matrix. Hταν πάντα για την αλλαγή φύλου, για την μεταμόρφωση, για ένα σύμπαν που σου επιτρέπει να είσαι αυτό ακριβώς που θέλεις. Αλλά ο κόσμος τότε δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο. Και σίγουρα η βιομηχανία δεν ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο.

»Όμως πάντα το χαιρόμουν - πάντα κάποιοι φανς έβλεπαν στο σύμπαν του "Matrix" την κινηματογραφική μεταφορά ενός trans αφηγήματος. Κι αγαπώ πολύ που η τριλογία έγινε τόσο σημαντική στην trans κοινότητα. Έρχονται άνθρωποι και μου λένε "αυτές οι ταινίες μου έσωσαν τη ζωή".

»Είμαι ευγνώμων λοιπόν που κατασκευάσαμε το σωσίβιο που τους βοήθησε να επιβιώσουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ