Κινηματογραφος

Πέθανε στα 80 του ο σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ

Από το «Μπαράκι του Σαν Έλμο» στον Μπάτμαν, «έφυγε» ένας από τους μεγάλους δημιουργούς του Χόλιγουντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζόελ Σουμάχερ
Ο σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ © EPA/CLAUDIO PERI

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ. Έπασχε από καρκίνο.

Σε ηλικία 80 ετών και έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο έφυγε από τη ζωή ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Τζόελ Σουμάχερ.

Ο γεννημένος το 1939 στη Νέα Υόρκη σκηνοθέτης είχε στο ενεργητικό του σπουδαίες επιτυχίες όπως «Το μπαράκι του Σαν Έλμο» με τους Ρομπ Λόου και Ντέμι Μουρ, «Ξεχωριστή μέρα» με τον Μάικλ Ντάγκλας αλλά και δύο ταινίες του Μπάτμαν - «Batman Forever» και το «Batman & Robin». 

joel-schumacher.jpg
Ο σκηνοθέτης δύο ταινιών με τον υπερήρωα Μπάτμαν © EPA/Pierre BOUSSEL


Ο Τζόελ Σουμάχερ έγινε γνωστός στο Χόλιγουντ ως σχεδιαστής κοστουμιών ενώ εργάστηκε στην ταινία του Γούντι Άλεν το 1973 «O υπναράς».  Επίσης, έγραψε τα σενάρια ταινιών του 1976 «Car Wash» και του 1978 The Wiz προτού κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «Η γυναίκα που ζαρώνει"» του 1981 και πρωταγωνίστρια τη Λίλι Τόμλιν. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Deadline» ο Τζόελ Σουμάχερ ήταν ένας από τους μεγάλους «παραμυθάδες» του Χόλιγουντ. «Ένας γοητευτικός, πνευματώδης άνθρωπος, ο οποίος είχε την ικανότητα να ηρεμεί τους πάντες στα πλατό. Ήταν μια μαγική χημεία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Ο ατζέντης του έγραψε για τον θάνατο του σκηνοθέτη: «Έφυγε ήσυχα και θα τον θυμούνται για πάντα στοργικά οι φίλοι του και οι συνεργάτες του».

Οι ταινίες ήταν πάντα εμπορικές αποφέροντας πολλά κέρδη στα ταμεία. Ωστόσο, οι κριτικοί του κινηματογράφου δεν ήταν πάντα ιδιαίτερα ευγενικοί μαζί του. «Η επιτυχία μου πάντα ενοχλούσε και πάντα ενοχλούσε πολλούς», είχε δηλώσει ο Τζόελ Σουμάχερ σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Vulture» το 2019. «Μάλλον όλοι πίστευαν ότι δεν την άξιζα την επιτυχία». 

Top 10 Joel Schumacher Movies

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ