- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
AOAFF: Η Αθήνα γίνεται ξανά ένας μεγάλος υπαίθριος κινηματογράφος
Η καλοκαιρινή μας συνήθεια κάνει πρεμιέρα με ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό τριήμερο
Το 10ο Athens Open Air Film Festival - Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινάει με τρεις κινηματογραφικές προβολές στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Κάθε καλοκαίρι ανυπομονούμε σταθερά για κάποια πράγματα. Έχουμε τις διακοπές στα νησιά, τα μπάνια στη θάλασσα, τα παγωτά, ενώ την τελευταία δεκαετία οι Νύχτες Πρεμιέρας, μαζί με τον ΟΠΑΝΔΑ, έχουν φροντίσει να αποκτήσουμε ακόμα μία αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια. Το Athens Open Air Film Festival επιστρέφει για ακόμα μία χρονιά, για να μετατρέψει την Αθήνα σε έναν μεγάλο υπαίθριο κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο.
Ο θεσμός φέτος ξεκινάει από το Γκάζι και συγκεκριμένα από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Το Athens Open Air Film Festival κάνει αρχή για το 2020, από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου, με τρεις ταινίες που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, αλλά και με τα ανάλογα mixtapes που θα προηγούνται κάθε προβολής. Η πρεμιέρα έχει Κουεντίν Ταραντίνο και τη μόνη ταινία του που δεν έχει βασιστεί σε πρωτότυπο σενάριο, την «Jackie Brown». Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου, με μία οσκαρική παραγωγή, το «Όλα για τη Μητέρα μου», το έργο που χάρισε στον Πέδρο Αλμοδόβαρ το Όσκαρ Καλύτερου Ξενόγλωσσου Φιλμ. Το τριήμερο θα κλείσει γιορτάζοντας τα «γενέθλια» του «Rocky Horror Picture Show», της διαχρονικής cult ταινίας που έκανε πρεμιέρα πριν 45 χρόνια.
Βέβαια, το Athens Open Air Film Festival δεν θα τελειώσει μέσα σε αυτό το τριήμερο, ούτε θα μείνει μόνο στον χώρο της Τεχνόπολης. Με το υπόλοιπο πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών να περιμένουμε να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ανυπομονούμε να ανακαλύψουμε όχι μόνο τις ταινίες που θα γεμίσουν το καλοκαίρι μας, αλλά και σε ποιους θερινούς κινηματογράφους θα βρεθούμε, ποιες εμβληματικές τοποθεσίες τις πόλεις θα μετατραπούν σε μαγευτικά υπαίθρια σινεμά και πού θα φιλοξενηθεί η drive-in προβολή, που το Athens Open Air Film Festival ετοιμάζει.
Το πρόγραμμα των τριών προβολών του AOAFF στην Τεχνόπολη
Πέμπτη 25 Ιουνίου | 21:30
Jackie Brown (1997, 154’)
του Κουέντιν Ταραντίνο
Παρασκευή 26 Ιουνίου | 21:30
Όλα για τη Μητέρα μου (1999, 104’)
του Πέδρο Αλμοδόβαρ
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και θα τη συνοδεύει το βανάκι του Pepper 96.6 με μουσικές εμπνευσμένες από το σινεμά του Πέδρο Αλμοδόβαρ, στην πρώτη του καλοκαιρινή έξοδο.
Σάββατο 27 Ιουνίου | 22:45
The Rocky Horror Picture Show (1975, 100’)
του Τζιμ Σάρμαν
Η προβολή πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Περισσότερες πληροφορίες για το 10ο Athens Open Air Film Festival
Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται με δελτία εισόδου από την οδό Ιάκχου και με αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών.
Η διανομή των δελτίων για την προβολή των ταινιών «Jackie Brown» (Πέμπτη 25 Ιουνίου) και «Όλα για τη Μητέρα μου» (Παρασκευή 26 Ιουνίου) θα ξεκινήσει στις 19:30 μέχρι εξαντλήσεώς τους. Για την προβολή του «Rocky Horror Picture Show» (Σάββατο 27 Ιουνίου) η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 21:00 γιατί η έναρξη της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 22:45.
Κάθε θεατής θα δικαιούται μόνο ένα δελτίο εισόδου, οπότε παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να έρθετε εγκαίρως μαζί με τους/τις συνοδούς σας σε περίπτωση που επιθυμείτε να καθίσετε κοντά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέντε μεγάλου και δύο μικρού μήκους ελληνικές παραγωγές διεκδικούν υποψηφιότητα
Όχι το θαλάσσιο φιλμ τρόμου που περιμένει κανείς να δει
Άψογες ερμηνείες, σε ένα φιλμ που κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις χάρη στην ψυχραιμία και τον μινιμαλισμό με τα οποία χτίζει τη δραματουργία του.
Η νευρώδης σκηνοθεσία, η μείξη μαύρης κωμωδίας-ψυχολογικού θρίλερ και η παρουσία πρωτοκλασάτων ερμηνευτών χαρακτηρίζουν την πρώτη αγγλόφωνη δημιουργία του Ρομέν Γαβρά
Απέσπασε διπλό βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για τις πρωταγωνίστριες Βιρζινί Εφιρά και Τάο Οκαμότο.
Ο Άαρον Σόρκιν επιστρέφει στο Facebook δεκαέξι χρόνια μετά με μια αξιοπρεπή μεν ταινία, που δεν καταφέρνει όμως να ξεφύγει από τη μεγαλειώδη σκιά του προκατόχου της
H ταινία του Aaron Sorkin για τις κοινωνικές συνέπειες των ψηφιακών δικτύων
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το νέο κινηματογραφικό reboot σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοσίνσκι
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μυστικής προβολής της ταινίας «Ethan Frome»
Ο Ισπανός ηθοποιός μιλά για τη διάσημη σκηνή ανάκρισης στο Skyfall
Ένα ακριβό και ασυνήθιστο στοίχημα
Η εμμονή του Κερκ Ντάγκλας με τον ήρωα και τα πέντε κερδισμένα Όσκαρ
Αναμένεται να «πιάσει» πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια
Η κόντρα που κράτησε χρόνια
Η Κρίσταλ Χάρις καλεί την ηθοποιό να «ξανασκεφτεί» τη συμμετοχή της
Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2020 και έπειτα από συνεχείς αναβολές εξελίχθηκε σε τεράστια εμπορική επιτυχία
Ισραηλινοί αξιωματούχοι αποκαλύπτουν
Η νέα ταινία αποτελεί μία από τις πρώτες μεγάλες κινήσεις της Paramount μετά τη συγχώνευση με τη Skydance
O Ρόμπερτ Πάτινσον δίνει τα διαπιστευτήριά του, πλάθοντας μια ηλεκτρισμένη, γεμάτη ένταση αλλά και ωριμότητα ερμηνεία, που ίσως να τον οδηγήσει στις φετινές οσκαρικές υποψηφιότητες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.