Κινηματογραφος

«Women Make Film»: Το ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες σκηνοθέτριες

Θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα από το BFI Player

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
New trailer for Women Make Film - on BFI Player and Blu-ray 18 May 2020 | BFI

Ένα ντοκιμαντέρ 14 ωρών για τις μεγάλες γυναίκες σκηνοθέτριες θα προβάλλει το BFI Player, η διαδικτυακή πλατφόρμα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Στις μεγάλες γυναίκες σκηνοθέτριες είναι αφιερωμένο το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Women Make Film - A New Road Movie Through Cinema», που θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα από το BFI Player, τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Το ντοκιμαντέρ, συνολικής διάρκειας 14 ωρών είναι δημιουργία του ιστορικού κινηματογράφου και σκηνοθέτη, Μαρκ Κάσινς και περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη δουλειά 183 γυναικών, από έξι ηπείρους, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια 13 δεκαετιών, από την πρώιμη δουλειά της Γαλλίδας ιδιοκτήτριας στούντιο Άλις Γκι Μπλας έως αυτή της Κίρα Μουράτοβα στη Ρωσία, των Ντόροθι Άρζνερ και Κάθριν Μπίγκελοου στις ΗΠΑ και της Γουάνγκ Πινγκ στην Κίνα.

Σε ρόλο αφηγητριών, οι Τζέιν Φόντα, Τίλντα Σουίντον και Θάντι Νιούτον, περιγράφουν ένα ταξίδι στο έργο των γυναικών στη μεγάλη οθόνη που καλύπτει πολλές και διαφορετικές πτυχές, από το είδος και την θεματολογία των ταινιών μέχρι τις επιδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς της κινηματογραφικής τέχνης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ