Κινηματογραφος

Φεστιβάλ Δράμας: Δείτε online ελληνικές ταινίες μικρού μήκους

Κάθε Πέμπτη βλέπουμε dramedies από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Του χάρου τα δόντια» του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη
«Του χάρου τα δόντια» του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη

Δράmedies: Τρεις ταινίες μικρού μήκους θα προβάλλονται εβδομαδιαία στο YouTube του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών Δράμας

Από σήμερα 23 Απριλίου και για όσο πάει (μέχρι να τερματιστεί η καραντίνα δηλαδή) το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών Δράμας έρχεται να μας κρατήσει συντροφιά με επιλογές από παλιές και νέες ταινίες ελλήνων δημιουργών.

Το συγκεκριμένο concept του Φεστιβάλ Δράμας ονομάστηκε (για λόγους που εύκολα μαντεύουμε) «Δράmedies» με στόχο να δώσει διέξοδο στους έγκλειστους θεατές μέσω μιας σειράς ταινιών που συνδυάζουν χιούμορ, σκέψη και συγκίνηση. Τυπικά dramedies δηλαδή.

Κάθε Πέμπτη στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouΤube θα προβάλλονται 3 ταινίες μικρού μήκους εβδομαδιαίως. Πρόκειται για επιλογή ταινιών, από τη δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα, με κυρίαρχο το κωμικό στοιχείο, που μας δίνουν μια γεύση από ένα μάλλον δυσεύρετο είδος στην ελληνική κινηματογραφική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών.

Οι online προβολές θα συνεχιστούν μέχρι να ανοίξουν τα σινεμά.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Θα προβληθούν 15 ταινίες νέων δημιουργών, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί για τις δουλειές τους αυτές – ανάμεσά τους και ο βραβευμένος με Χρυσό Διόνυσο Νικόλας Κολοβός.

Επιπτώσεις στην ελληνική βιομηχανία

Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απρίλίου με τις κωμωδίες «Του χάρου τα δόντια» (1996, 23’) του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη με την Κατερίνα Λέχου και τον Δημήτρη Οικονόμου, «RF» (2010, 19’) του Σταύρου Λιόκαλου με τον Γιώργο Σουξέ και την Έρση Μαλικένζου και την ταινία «Κοφ’ το!» (2011, 14’) του Βασίλη Καλαμάκη με τον Ερρίκο Λίτση και τον Κώστα Ξυκομηνό. Οι ταινίες αυτές θα είναι διαθέσιμες online έως και την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Η ταινία «RF» του Σταύρου Λιόκαλου
«RF» του Σταύρου Λιόκαλου

Η ταινία «Του χάρου τα δόντια» αφηγείται τις απρόβλεπτες δυσκολίες του Χάρου στην πορεία του για την παραλαβή μιας ψυχής. Το «Κοφ’ το!» μιλά για όσα ταλανίζουν έναν μεσήλικα με ορμές εικοσάρη που αναζητά φαρμακευτική βοήθεια, ενώ το «RF» μοιάζει ιδιαίτερα επικαίρο καθως διαδραματίζεται σε μια πολυκατοικία και διηγείται τις ιστορίες των ενοίκων της με αφορμή τη βλάβη μιας τηλεοπτικής κεραίας.

Η ταινία «Κόφ’ το!» του Βασίλη Καλαμάκη
«Κοφ’ το!» του Βασίλη Καλαμάκη

Θα ακολουθήσουν οι εξής 12 ταινίες:

  1. Εβίβα (Δημήτρης Νάκος, Αμέρισσα Μπάστα)
  2. Σύκο (Νικόλας Κολοβός)
  3. Ψωμί κι ελιες (Alexander Jaschik, Ιορδάνης Ορφανίδης)
  4. Τι κολυμπάει και γελάει (Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη)
  5. The foreigner (Αλήθεια Αβράμη)
  6. Cowboy (Γιάννης Χαριτίδης)
  7. Ο κλέφτης (Ιρίνα Μπόικο)
  8. Το τέρας κοιμάται (Κωστής Χαραμουντάνης)
  9. Debtfools (Φίλιππος Βαρδάκας, Δέσποινα Οικονομοπούλου)
  10. Ι’m gay (Νικόλας Κολοβός)
  11. Χρήστος και Δήμητρα (Αμέρισσα Μπάστα)
  12. Αχ Ελλάδα... (Κώστας Αναγνωστόπουλος)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ