Κινηματογραφος

Νύχτες τρόμου στην Αθήνα

«Horrorant Film Festival» στην πρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
62890-126420.jpg

Το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου στην Ελλάδα, είναι γεγονός. Εφοδιάσου με καλή παρέα, γερά νεύρα και πολλά... ποπκορν, γιατί το Horrorant Film Festival «FRIGHT NIGHTS», έρχεται να δώσει στις νύχτες τρόμου της εποχής μας μια διασκεδαστική και απολαυστική διάσταση.

Στόχος του είναι να γίνει ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του είδους στην Ευρώπη. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, δόθηκε μεγάλη σημασία στην τεχνική επεξεργασία των προβολών για την πραγματοποίηση ενός αρτιότατου τεχνικά φεστιβάλ, με την καλύτερη εικόνα και ήχο που υπήρξε σε αντίστοιχο event στη χώρα μας. Άσε που χάρη στη τεχνογνωσία της εταιρείας διανομής FilmBoy Pictures και των διασυνδέσεών της στο εξωτερικό, το επίπεδο των ταινιών είναι υψηλότατο.

Τί θα δεις; Εξολοκλήρου καινούριες παραγωγές -τόσο για τους λάτρεις των ψυχολογικών όσο και των σπλάτερ- αλλά και 4 ευρωπαϊκές πρεμιέρες σημαντικών ταινιών, και 9 ελληνικές παραγωγές (7 μικρού μήκους και 2 μεγάλου), στις οποίες θα παραβρεθούν οι συντελεστές και το cast για να τις παρουσιάσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη προβολή. Θα συναντήσεις κι άλλους διάσημους καλλιτέχνες του είδους όπως τον J. L. Jean-Francois Guay με τον Moreno Boriani, σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή αντίστοιχα της μαύρης κωμωδίας τρόμου Μόνος …Σχεδόν (Alone on Board), και τον Johan Florez, σκηνοθέτη της ταινίας μικρού μήκους «28».

Η δε κριτική επιτροπή αποτελείται από σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους του χώρου, όπως οι Δημήτρης Κολιοδήμος, Άκης Καπράνος και Νίκος Κουλαυτάκης, οι οποίοι μαζί με τους Κώστα Κίτσιο και Κώστα Τσώκο θα απονείμουν τα βραβεία των ταινιών.

Και επειδή πρόκειται για μια «γιορτή του κινηματογράφου», αμέσως μετά τη πρεμιέρα θα ακολουθήσει το πάρτι έναρξης του φεστιβάλ στο Drunk Sinatra, και μετά τη προβολή της ταινίας λήξης, το πάρτι του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ στο six d.o.g.s.

Μιας που ο τρόμος έχει φίλους σε ολόκληρη τη χώρα, το πρόγραμμα του Horrorant Film Festival «FRIGHT NIGHTS θα μεταφερθεί αυτούσιο στη Θεσσαλονίκη, μετά τις προβολές στην Αθήνα.

Εσύ; Θα το χάσεις;

n

Προβολές: καθημερινά 18:00, 20:00 και 22:30

Αθήνα: 13-19/03 ODEON ΟΠΕΡΑ (Ακαδημίας 57, Αθήνα) εισιτήριο: 6€/απλό, 10€/ημερήσιο

Θεσ/νικη: 20-26/03 ΦΑΡΓΚΑΝΗ (Αγ.Παντελεήμονος 10, Θεσ/νικη) εισιτήριο: 5€/απλό, 10€/ημερήσιο

Περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες των Horrorant και Filmboy και το Facebook.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ