Κινηματογραφος

15+1 υπέροχα κινηματογραφικά φιλιά

Με μέτρο τα «αααχ»...

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ράιν Γκόσλινγκ και η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς στην ταινία «Το Ημερολόγιο»
Ο Ράιν Γκόσλινγκ και η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς στην ταινία «Το Ημερολόγιο»

Τα πιο ωραία φιλιά δίνονται στην μεγάλη οθόνη. Ανατρέξαμε στα 16 πιο ερωτεύσιμα κινηματογραφικά φιλιά.

Υπάρχουν αισθηματικές ταινίες που είναι ρομαντικές από την αρχή ως το τέλος. Υπάρχουν κι άλλες που συνδυάζουν το ερωτικό και το κωμικό στοιχείο, ακόμα και θρίλερ, που εξελίσσονται γύρω από έναν έρωτα. Για όποιο είδος ταινίας και να μιλάμε, όταν έρχεται η σκηνή που οι πρωταγωνιστές επιτέλους φιλιούνται, ένα είναι σίγουρο: θα αναστενάξεις. Είτε από συγκίνηση γιατί έχουν περάσει χίλια εμπόδια και σε έχει συνεπάρει το δράμα τους, είτε από ζήλια γιατί κάπως έτσι έχεις ονειρευτεί κι εσύ το τέλειο φιλί, είτε από ανακούφιση γιατί όλοι ξέρουν ότι έπρεπε να είναι μαζί (helloooo) κι οι ίδιοι το κατάλαβαν στο τέλος.

Φυσικά πρέπει να προηγείται είτε ένας πρόλογος-ερωτική εξομολόγηση είτε μια πιασάρικη ατάκα ή να έπεται ένα σχόλιο αμηχανίας ή «σαστιμάρας» προ του φιλιού. Ο συνδυασμός είναι που κάνει μια ωραία κινηματογραφική σκηνή φιλιού, τέλεια. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις αγαπημένες μας και περιμένουμε να μας πείτε κι εσείς τις δικές σας.

1. Gone with the wind (1939)

Ο ερωτευμένος Rhett (Clark Gable) αρπάζει τη Scarlett (Vivien Leigh) λίγο πριν επιστρέψει στον πόλεμο, και πριν τη φιλήσει της εξομολογείται: «Εδώ είναι ένας στρατιώτης του Νότου που σ’ αγαπάει, Scarlett, θέλει να νιώθει τα χέρια σου γύρω του, θέλει να μεταφέρει τη μνήμη των φιλιών σου στη μάχη μαζί του. Μη σε νοιάζει αν δε μ’ αγαπάς. Είσαι μια γυναίκα που στέλνει ένα στρατιώτη στο θάνατο με μια όμορφη ανάμνηση. Φίλα με, Scarlett. Φίλα με, για μια φορά».

Gone with the Wind (4/6) Movie CLIP - Leaving for Battle (1939) HD

2. Casablanca (1942)

Η Ilsa (Ingrid Bergman) εκδηλώνει επιτέλους τα αισθήματά της για τον Rick (Humphrey Bogart) και πυροδοτεί το παθιασμένος τους φιλί, όταν πλησιάζει τα χείλη του ενώ κάθονται μαζί κι αφήνεται στην αγκαλιά του λέγοντας: «Φίλα με. Φίλα με σαν να ήταν η τελευταία φορά».

Casablanca "Kiss me..."

3. From here to eternity (1953)

Σε μια ερημική παραλία της Χαβάης, ο Milton (Burt Lancaster) πλησιάζει την Karen (Deborah Kerr) που έχει ξαπλώσει στην κουβέρτα, στέκεται από πάνω της, πέφτει στα γόνατα, και τη φιλάει τόσο παθιασμένα που εκείνη μετά βίας ψελλίζει: «Δεν ήξερα ότι μπορούσε να είναι έτσι. Ποτέ κανείς δεν με φίλησε όπως εσύ».

From Here To Eternity - Kiss scene on the beach

4. Lady and the Tramp (1955)

Φιλί κινουμένων σχεδίων μεν, μεταφέρθηκε άπειρες φορές σε κανονικές ταινίες δε. Σε ένα υπαίθριο ιταλικό εστιατόριο, η κόκερ σπάνιελ σκυλίτσα Lady και ο «μιγάς» Tramp μοιράζονται ένα δείπνο σπαγγέτι, ενώ ακούγεται το τραγούδι «Belle Notte». Επιλέγουν διαφορετικές πλευρές του ίδιου μακαρονιού και μασώντας το οι… μουσούδες τους καταλήγουν μαζί.

Lady & the Tramp - The Kiss Scene

5. Dirty dancing (1987)

Η Frances (Jennifer Grey) λέει στον Johnny (Patrick Swayze): «Χόρεψε μαζί μου». «Εδώ;» τη ρωτά εκείνος. «Εδώ» του ψιθυρίζει, βάζει αισθησιακά τα χέρια της γύρω από τους ώμους του καθώς ακούγεται το «Cry to Me», πλησιάζει τα χείλη του κι εκείνος τη φιλάει.

Dirty Dancing - Cry to Me

6. Pretty Woman (1990)

«Λοιπόν, τι συνέβη αφού ανέβηκε στον πύργο και την έσωσε;» ρωτάει τη Vivian (Julia Roberts). Ο Edward (Richard Gere), ο οποίος –αν και υψοφοβικός– σκαρφαλώνει από την εξωτερική σκάλα κινδύνου για να τη συναντήσει σε μια προσπάθειά ν’ αναπαραστήσει το αγαπημένο της παραμύθι και να της αποδείξει την αγάπη του. «Τον έσωσε κι εκείνη πίσω» του απαντά και υποκύπτει στο φιλί του.

pretty woman

7. Titanic (1997)

Ο Jack (Leonardo DiCaprio) φιλάει για πρώτη φορά την αριστοκράτισσα Rose (Kate Winslet) στην πρύμνη του πλοίου –όπου την έχει ανεβάσει για να νιώσει ότι «πετάει»– με φόντο το ηλιοβασίλεμα, ενώ την κρατάει αγκαλιά και της τραγουδάει «Come, Josephine, my flying machine. Going up, she goes, Up, she goes...».

Titanic - "I'm Flying" Scene

8. Meet Joe Black (1998)

Ο αθάνατος Χάρος με τη θνητή μορφή του Joe Black (Brad Pitt) και η επίσης θνητή Susan Parrish (Claire Forlani) ερωτεύονται κι ανταλλάσσουν το πρώτο τους αισθησιακό φιλί στη βιβλιοθήκη του σπιτιού, αφού εκείνη τον ρωτάει αν της επιτρέπει να τον φιλήσει. Αυτός δέχεται και –μετά από μια πρωτόγνωρη για τον Χάρο εμπειρία– της απαντάει αμήχανα «Ευχαριστώ».

Meet Joe Black first kiss

9. The Mask of Zorro (1998)

O Alejandro Murrieta/Zorro (Antonio Banderas) ξιφομαχεί και φλερτάρει με την Elena (Catherine Zeta-Jones). Αφοπλίζοντάς την, ρωτάει: «Παραδίνεσαι;» «Ποτέ. Αλλά ίσως φωνάξω», του απαντάει κι εκείνος την πλησιάζει περισσότερο λέγοντας «Καταλαβαίνω. Μερικές φορές έχω αυτή την επίδραση», τη φιλάει αισθησιακά και φεύγει.

The Mask of Zorro - Antonio Banderas & Catherine Zeta-Jones

10. Never been kissed (1999)

Η δημοσιογράφος Josie Geller (Drew Barrymore) –η οποία είχε παρουσιαστεί ως μαθήτρια λυκείου για τις ανάγκες ενός ρεπορτάζ της- και ο καθηγητής του ίδιου λυκείου Sam Coulson (Michael Vartan) ερωτεύονται. Λόγω του μπερδέματος καταλήγουν να ανταλλάξουν το πρώτο τους φιλί, το οποίο είναι και γενικά το πρώτο φιλί της Josie, στο κέντρο ενός γεμάτου γηπέδου baseball. Το φιλί τους προκαλεί την αλυσιδωτή αντίδραση όλων των ζευγαριών του γηπέδου που αρχίζουν να φιλιούνται.

*Sam&Josie*-Thinking Out Loud [Never Been Kissed]

11. Bridget Jones Diary (2001)

Μισοντυμένη η Bridget Jones (Renee Zellweger) βγαίνει έξω στο χιόνι κυνηγώντας τον Mark Darcy (Colin Firth) για να του εξηγήσει αυτά που διάβασε στο ημερολόγιό της. Τον βρίσκει, τα βρίσκουν, κι αφού τη φιλάει εκείνη λέει: «Για μισό λεπτό, τα καλά παιδιά δε φιλάνε έτσι». «Oh yes, they fuckin’ do» της απαντάει και την ξαναφιλάει.

2001 - Bridget Jones's Diary: Last scene

12. Spiderman (2002)

Το πιο διάσημο «ανάποδο» φιλί. Όταν ο Spiderman (Tobey Maguire) σώζει για ακόμα μία φορά την Mary Jane (Kirsten Dunst) κι εκείνη επιμένει να τον ευχαριστήσει. Βρέχει, εκείνος «κρέμεται» ανάποδα από τον ιστό του, του ανεβάζει ελαφρώς τη μάσκα και τον φιλάει αργά στα χείλη.

Spider-Man (2002) - Kiss Scene

13. The Notebook(2004)

Η Allie (Rachel McAdams) στεκόμενη στην βροχή, φωνάζει στο Noah (Ryan Gosling) ότι έχει τελειώσει και είναι πλέον αργά, νομίζοντας ότι δε τις απαντούσε στα γράμματα. Εκείνος αφού της εξηγεί την αλήθεια, την αγκαλιάζει, τη σηκώνει στον αέρα και τη φιλάει παθιασμένα λέγοντας: «Δεν είχε τελειώσει. Ακόμα δεν έχει τελειώσει!».

The Notebook - Why didn't you write me? HD VERSION!

14. Brokeback mountain (2005)

Όταν ξαναβρίσκονται, παντρεμένοι και οι δύο πλέον, αγκαλιάζονται σφιχτά, ο Ennis (Heath Ledger), κοιτάζει νευρικά τριγύρω, και στη συνέχεια αρπάζει βίαια τον Jack (Jake Gyllenhaal) και τον σπρώχνει σε ένα απομονωμένο σημείο πίσω από τις σκάλες, όπου φιλιούνται με πάθος.

Scene from Brokeback Mountain, Together again after 4 years

15. The ugly truth (2009)

Οι πρώην αντιμαχόμενοι, νυν συνάδελφοι και φίλοι και κρυφά ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον Abby Richter (Katherine Heigl) και Mike Chadway (Gerald Butler) βρίσκονται στο ασανσέρ και δυσκολεύονται να πουν καληνύχτα. Ανταλλάσσουν αμήχανες αποχαιρετιστήριες αγκαλιές, μέχρι που η Abby δεν κρατιέται και του ορμάει, εμποδίζοντας τις πόρτες του ασανσέρ να κλείσουν.

The ugly truth elevator scene

16. Twilight (2011)

«Πάντα ήθελα να δοκιμάσω ένα πράγμα. Απλά μείνε τελείως ακίνητη. Μην κουνηθείς». Ο βρικόλακας Edward (Robert Pattinson) ακολουθεί την επιθυμία του να φιλήσει τη θνητή Bella (Kristen Stewart), δοκιμάζοντας τα όριά των ορμών του να «τραφεί» από εκείνη. Η Bella ανταποκρίνεται παθιασμένα, αναγκάζοντάς τον να τραβηχτεί στην άλλη άκρη του δωματίου για να μην την βλάψει.

Twilight  - First Kiss Scene

Twilight  - First Kiss Scene

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ