Κινηματογραφος

LUX Days 2019: Δωρεάν προβολές για 2 πολιτικά θρίλερ στο σινεμά Ανδόρα

Δύο από τις τρεις ταινίες που διεκδικούν το βραβείο LUX θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mv5byji0ndrkndqtntzhmc00zgy4lwiyztytymixztg2odq0ngrmxkeyxkfqcgdeqxvyntc5otmwotq._v1_.jpg
Ο Έκπτωτος, του Rodrigo Sorogoyen

Στο σινεμά Ανδόρα θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο δύο ταινίες υποψήφιες για το Βραβείο LUX 2019

Στο πλαίσιο των LUX DAYS 2019, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει στον κινηματογράφο Ανδόρα την προβολή δύο εκ των τριών φιναλίστ ταινιών για το Βραβείο LUX 2019. Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει την ταινία «Ο Εκπτωτός», του Rodrigo Sorogoyen και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου τον «Κλειστό φάκελο Χάμαρσκελντ», του Mads Brügger.

Οι δύο προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και είναι προγραμματισμένες ως εξής:

Ο Έκπτωτος | The Realm του Rodrigo Sorogoyen (Ισπανία, Γαλλία - Έγχρωμη 131΄)
Πόσα μπορεί να κάνει κανείς για να παραμείνει στην εξουσία; Ένα πολιτικό θρίλερ που πραγματεύεται τη διαφθορά που διαβρώνει τον κόσμο της πολιτικής και δείχνει πόσο βαθιά είναι η σήψη.

  • Την ταινία θα προλογίσει στις 20:45 ο Κωνσταντίνος Καρδακάρης, 28times ambassador.
  • Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

THE REALM Trailer | TIFF 2018

Κλειστός φάκελος Χάμαρσκελντ | Cold Case Hammarskjöld του Mads Brügger (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Βέλγιο - Έγχρωμη 119΄)
Ντοκιμαντέρ για τον Σουηδό Γενικό Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών Νταγκ Χάμαρσκελντ, που βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα ταξιδεύοντας προς το Κονγκό, κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες.

  • Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει στις 20:45 ο Χάρης Κούντουρος, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
  • Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ώρα 21:00

Cold Case Hammarskjöld - Official Trailer (HD)

Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσει ζωντανή σύνδεση με τις Βρυξέλλες, όπου οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζήτηση με τους σκηνοθέτες (στα Αγγλικά) και να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω Facebook ή Twitter (#LuxPrize).

Λίγα λόγια για τα βραβεία LUX
Το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX καθιερώθηκε το 2007 και απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει ενεργά στην προώθηση της πολιτισμικής και γλωσσικής πολυμορφίας, όπως αναφέρεται στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης1 . Επιπλέον, οι νομοθετικές του εξουσίες το καθιστούν αποφασιστικό παράγοντα διαμόρφωσης των πολιτικών της ΕΕ, οι οποίες επηρεάζουν την καθημερινή ζωή 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων. Στη δικαιοδοσία του εμπίπτουν καίρια ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η κοινωνική ένταξη, η φτώχεια, η ελευθερία της έκφρασης και τα δικαιώματα των γυναικών.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX επιδιώκει δύο βασικούς στόχους: να ενισχύσει την κυκλοφορία ευρωπαϊκών ταινιών σε ολόκληρη την Ευρώπη και να δώσει έναυσμα για προβληματισμό και συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο πάνω σε κοινωνικά θέματα μείζονος σημασίας. Το Κινηματογραφικό Βραβείο LUX προωθεί τη διανομή των τριών ταινιών που είναι φιναλίστ με τον υποτιτλισμό τους στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ και με τη δημιουργία ψηφιακής κόπιας προβολής για κάθε χώρα. Παράλληλα με το βραβείο δημιουργήθηκαν οι Κινηματογραφικές Ημέρες LUX (LUX FILM DAYS), που προσφέρουν μια αξέχαστη πολιτισμική εμπειρία.

ΙNFO
Κινηματογράφος ΑΝΔΟΡΑ | Σεβαστουπόλεως117, Αμπελόκηποι | Τ. 210 6980796

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ