Κινηματογραφος

Πόσες εισπράξεις έκανε το Σαββατοκύριακο η ταινία «Joker»

Ποσά-ρεκόρ σε ΗΠΑ και Καναδά για το φιλμ με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
JOKER - Final Trailer - Now Playing In Theaters

Σπάει ταμεία η ταινία «Joker», σημειώνοντας εισπράξεις-ρεκόρ το Σαββατοκύριακο σε ΗΠΑ και Καναδά.

«Σάρωσε» η ταινία «Joker» σε ΗΠΑ και Καναδά. Το φιλμ με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ έκανε πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο στη Βόρεια Αμερική και έσπασε όλα τα ρεκόρ εισπράξεων για τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, η ταινία της Warner Bros έκοψε εισιτήρια, αξίας 93,5 εκατ. δολαρίων, σε κινηματογράφους σε ΗΠΑ και Καναδά. Όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, το προηγούμενο ρεκόρ σε πρεμιέρα τον Οκτώβριο ήταν 80 εκατ. δολάρια και άνηκε στην ταινία «Venom», το 2018. Παγκοσμίως, οι εισπράξεις της ταινίας «Joker» έφθασαν τα 234 εκατ. δολάρια.

Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση για τις σκηνές βίας που περιέχει, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται ο κεντρικός ήρωας και μεγάλος αντίπαλος του Μπάτμαν. Η προβολή της ταινίας είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από οικογένειες θυμάτων σε επιθέσεις ενόπλων. Αρκετοί εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το φιλμ προάγει-πυροδοτεί τη βία, ενώ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να επαναληφθούν εικόνες αντίστοιχες με εκείνες σε κινηματογράφο του Κολοράντο, το 2012, όταν ένοπλος μπήκε σε κινηματογραφική αίθουσα και άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια της προβολής του φιλμ «The Dark Knight Rises». Σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ έξω από κινηματογράφους είχαν τοποθετηθεί αστυνομικοί, την ώρα που το FBI βρισκόταν σε εγρήγορση για την αποτροπή ενδεχόμενων επιθέσεων.

Από τη μεριά της, πάντως, η Warner Bros υποστήριξε ότι η ταινία «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μια ενθάρρυνση για βία στην πραγματική ζωή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ