Κινηματογραφος

Στο Gemini Man ο Γουίλ Σμιθ αντιμετωπίζει τον… Γουίλ Σμιθ

Γουίλ Σμιθ: «Όταν είδα τα πρώτα δοκιμαστικά, ομολογώ πως ξαφνιάστηκα. Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Με έβλεπα να ήμουν 23 ετών ξανά!»

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gyi9kdpd.jpeg

Gemini Man: Ο Γουίλ Σμιθ βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του στην ταινία του Ανγκ Λι

«Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος συναντά τον 24χρονο κλώνο του και προσπαθεί να αποκρούσει τις επιθέσεις του.» Θα μπορούσατε να σκεφτείτε κάποιον ιδανικότερο από τον αγέραστο Γουίλ Σμιθ για αυτό το σενάριο; Στο Gemini Man του κορυφαίου ταϊβανέζου σκηνοθέτη Ανγκ Λι (Η Ζωή του Πι) ο Χένρι Μπρόγκαν (Γουίλ Σμιθ) μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια. Η στιγμή που ο πρωταγωνιστής θα βρεθεί αντιμέτωπος με το δίλημμα εάν η ζωή του αξίζει περισσότερο από εκείνη του κλώνου του, δεν θα αργήσει.

Gemini Man

Ενάντια στον Εαυτό σου
Πολλοί ήδη έχουν αναρωτηθεί για τον άνθρωπο – κλώνο του πρωταγωνιστή. Δεν πρόκειται για κάποιον σωσία, αλλά για έναν ολοκαίνουριο ψηφιακό άνθρωπο, μια εικονική αντανάκλαση του ίδιου του εαυτού του που όχι μόνο αλληλοεπιδρά αλλά και παλεύει μαζί του. «Αυτό που κάναμε σε αυτή την ταινία δεν το έχω ξαναδεί αλλού μέχρι τώρα», ισχυρίζεται ο Γουίλ Σμιθ. «Όταν είδα τα πρώτα δοκιμαστικά, ομολογώ πως ξαφνιάστηκα. Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Με έβλεπα να ήμουν 23 ετών ξανά! Σκέφτηκα μετά πως αλλιώς είναι να το ακούς και αλλιώς είναι να το βλέπεις στην πραγματικότητα. Αυτό θα πει κλώνος!».

Το εύρημα του κλώνου παίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία σε δύο επίπεδα. Πρώτον, είναι η βασική ιδέα που δίνει δύναμη στην πλοκή. Δεύτερον, καθιστά την πλοκή περισσότερο αληθοφανή. Η ιστορία επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του Χένρι, έναν θρυλικό κυβερνητικό δολοφόνο στο τέλος της καριέρας του. Όταν ενημερώνει τους ανωτέρους του πως ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί από την ενεργό δράση, ο Χένρι καταδιώκεται από τον μοναδικό δολοφόνο στον πλανήτη που διαθέτει ικανότητες αντάξιες του: τον 23χρονο κλώνο του, ο οποίος έχει διαταγές να τον εξολοθρεύσει πάση θυσία. Έτσι, ξεκινάει ένα επικό ταξίδι σε ολόκληρο τον πλανήτη με συγκλονιστικές μάχες μεταξύ των δύο χαρακτήρων που περιλαμβάνουν κυνηγητά σε μοτοσικλέτες, ανταλλαγές πυροβολισμών και φυσικά την τελική αναμέτρηση.

Αυτή η νέα διάσταση έρχεται δια χειρός Τζέρι Μπρουκχάιμερ (Top Gun, Αρμαγεδδών) και Ντέιβιντ Έλισον (Jack Reacher, Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ), θρυλικοί παραγωγοί που ευθύνονται για μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Χόλυγουντ των τελευταίων δεκαετιών. «Είμαι πολύ περήφανος για το «Gemini Man» και όλο αυτό που ο Ανγκ Λι και η ομάδα του μετέτρεψαν σε αυτή την απίθανη ιστορία. Το καλλιτεχνικό τους πνεύμα σε συνδυασμό με την τεχνολογία που διαθέτουν φτιάχνουν την ταινία που πρέπει να δεις για να το πιστέψεις», λέει ο Έλισον. «Ανάμεσα στα αμέτρητα sequels και τις ταινίες με υπερήρωες που κυριαρχούν στην αγορά σήμερα, το «Gemini Man» ξεχωρίζει χάρη στην αυθεντική του ιστορία», σημειώνει ο Μπρουκχάιμερ.

ug151btq.jpeg

Συνεργασία Κορυφής
Στο «Gemini Man», ο Γουίλ Σμιθ συνεργάστηκε με τον κορυφαίο Ταϊβανέζο σκηνοθέτη Ανγκ Λι, έναν από τους πλέον αξιόλογους σκηνοθέτες ηθοποιών που υπάρχουν στη βιομηχανία του κινηματογράφου αυτή τη στιγμή. «Έχω την εντύπωση πως ανακάλυψα έναν νέο Γουίλ Σμιθ», δηλώνει ο σκηνοθέτης που καθοδήγησε τους δυο χαρακτήρες του Γουίλ Σμιθ στην ταινία. Αυτό που κάνει τα διπλά καθήκοντα του Σμιθ ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι πως κανένας από τους δυο δεν μπορεί να κρυφτεί από τον άλλο. «Επιλέξαμε από την αρχή ένα εξαιρετικά δύσκολο set-up διότι ξέραμε πως θα μας έδινε τα καλύτερα αποτελέσματα. Θέλαμε να δεσμευτούμε σε κάτι δύσκολο. Επιθυμούσαμε να πείσουμε το κοινό πως υπάρχουν 100% δύο Γουίλ Σμιθ επί της οθόνης», δηλώνει ο ψηφιακός επόπτης Γκάι Γουίλιαμς (Avatar, Οι Εκδικητές).

Ο Λι επέμεινε να γυριστεί η ταινία με το μέγιστο αριθμό 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο και σε 4Κ. «Το «Gemini Man» μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η αντίστοιχη ταινία για ένα μάγο που εξαφανίζει αντικείμενα χωρίς την βοήθεια καπνογόνων και καθρεπτών», ισχυρίζεται ο Γουίλιαμς.

Επίσης, στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Κλάιβ Όουεν (Ο Κρουπιέρης, Εξ Επαφής) και η Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ (Death Proof, 10 Cloverfield Lane) στο ρόλο της Ντάνι, η κυβερνητική πράκτορας που βοηθάει τον απεγνωσμένο Χένρι. «Έκανα πολλή εξάσκηση για να προετοιμαστώ για τις δυνατές σκηνές δράσης του έργου», λέει η ίδια.

Ο Ανγκ Λι δηλώνει περήφανα πως «ό,τι έχω μάθει στην καριέρα μου ως τώρα το έχω βάλει μέσα σε αυτή την ταινία. Συνειδητοποίησα πως μετά τα 100 καρέ ανά δευτερόλεπτο μπορείς να αισθάνεσαι ελεύθερος. Αυτό είναι πράγματι συναρπαστικό!»


Η ταινία κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου από την Odeon.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ