Κινηματογραφος

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μιλάει στο Variety για τον ρόλο του Μπάτμαν

Πώς ένιωσε όταν έβαλε για πρώτη φορά τη στολή του Batman;

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
patt.jpg
© IMDB

Η συνέντευξη του Robert Pattinson στο Variety για τον ρόλο του Batman στη νέα ταινία του Matt Reeves

Μετά την επιτυχία του «Twilight», ο Robert Pattinson εγκατέλειψε τις μεγάλες εμπορικές παραγωγές του Hollywood και στράφηκε στις ανεξάρτητες ταινίες, που ικανοποιούσαν τα υποκριτικά ένστικτα και ανάγκες του, χωρίς να τραβάνε όλα τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του. Ωστόσο, αυτό άλλαξε από την περασμένη άνοιξη όταν για πρώτη φορά άρχισε να κυκλοφορεί στις ιστοσελίδες ότι ο Matt Reeves τον επέλεξε ως τον νέο Batman.

Βέβαια, όταν αυτή η είδηση πρωτοβγήκε στη δημοσιότητα, ο Pattinson όχι απλά δεν είχε επιλεγεί για τον ρόλο, αλλά δεν είχε προλάβει καν να πάει στην πρώτη οντισιόν για την ταινία. Ο ηθοποιός, μάλιστα, σχολιάζει στο Variety ότι εξοργίστηκε όταν είδε τα άρθρα που κυκλοφόρησαν, αφού φοβήθηκε ότι το στούντιο θα τον αποκλείσει από τους υποψήφιους Batman λόγω της διαρροής: «Ήταν τρομαχτικό. Έλεγα: Γαμώτο! Αυτό με έχει τελειώσει αφού είναι τόσο επίμονοι με την μυστικότητα;».

Υπήρχε λόγος που ο Pattinson το είχε πάρει τόσο βαριά. Όχι μόνο γιατί ο Batman είναι ένας ρόλος που πολλοί ηθοποιοί ονειρεύονται, αλλά και γιατί ήταν ο αγαπημένος του ήρωας comic από παιδί – ήταν η μοναδική στολή που φορούσε -, ίσως διότι ήταν ο μόνος που δεν είχε υπερδυνάμεις όπως αναφέρει. Μάλιστα, ο ίδιος κυνήγησε αρκετά τον ρόλο από τη στιγμή που άκουσε ότι ο Reeves ετοιμάζει ένα σενάριο για τα νεότερα χρόνια του Bruce Wayne, «Είχα τον Batman στο μυαλό μου για αρκετό καιρό. Είναι τόσο παράλογο να το λες. Είχα ένα είδος ιδέας για το πώς να γίνει και προσπαθούσα συνεχώς να κεντρίσω τον Matt με αυτήν. Δεν δέχτηκε κανένα κεντρί. Συνέχισα, όμως, να ζητάω να τον συναντήσω».

Τελικά ο Reeves υπέκυψε αφότου τελείωσε το σενάριο και δέχτηκε να συναντήσει τον Pattinson και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία, αφού πλέον ξέρουμε ότι εκείνος κέρδισε τον ρόλο. Και μπορεί τα γυρίσματα να μην ξεκινάνε μέχρι τον χειμώνα και η ταινία να μην κυκλοφορεί πριν τον Ιούνιο του 2021, αλλά ο Pattinson έχει ήδη δοκιμάσει την στολή του Batman και περιγράφει στο Variety την εμπειρία «του πιο τρελού πράγματος που έχει κάνει για ταινία»: «Αισθάνεσαι αμέσως πολύ ισχυρός. Και είναι πραγματικά εκπληκτικό, κάτι στο οποίο είναι τρομερά δύσκολο να μπεις μέσα, οπότε η διαδικασία για να το κάνεις είναι αρκετά εξευτελιστική. Έχεις πέντε ανθρώπους που προσπαθούν να σε στριμώξουν μέσα σε κάτι. Μόλις όμως μπεις, η κατάσταση είναι κάπως: Ναι, αισθάνομαι δυνατός, αισθάνομαι σκληρός, παρά το γεγονός ότι κάποιος πίεσε τα οπίσθιά μου μέσα στα μπατζάκια».

Όσο για όλες τις αρνητικές αντιδράσεις που είχε από όλους εκείνους που τον θεωρούν ακατάλληλο για τον ρόλο και ζητάνε από την παραγωγή να το ξανασκεφτεί, ο Pattinson σχεδόν χαίρεται με αυτές. Συγκεκριμένα, σχολιάζει στο Variety: «Για να είμαι ειλικρινής, ήταν λιγότερο βιτριολικές από όσο περίμενα. Εξάλλου, είναι πολύ πιο διασκεδαστικό όταν είσαι το αουτσάιντερ. Δεν έχουν προσδοκίες από εσένα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ