Κινηματογραφος

Κριτική για τις νέες ταινίες της εβδομάδας (29 Αυγούστου- 4 Σεπτεμβρίου)

Μπάτε σκύλοι αλέστε 2, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, Μητρικό ένστικτο κι ακόμη 2 ταινίες

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mv5bmtewnzk0odcwnzbeqtjeqwpwz15bbwu4mdaxnjiymzcz._v1_sx1777_cr001777989_al_.jpg

Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης κάνει την κριτική του για τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα (29 Αυγούστου- 4 Σεπτεμβρίου)

Μπάτε σκύλοι αλέστε 2 (The secret life of pets 2) (**1/2)
Σκηνοθεσία: Κρις Ρενό
Πρωταγωνιστούν (φωνές στην ελληνική μεταγλώττιση): Χρήστος Θάνος, Ειρήνη Ψυχράμη, Κώστας Τερζάκης

Το τεριέ Μαξ αναπτύσσει νευρωτική συμπεριφορά μετά από τη γέννηση του μωρού της αφεντικίνας του. Τα τικ του μάλιστα γίνονται τόσο έντονα και συνεχόμενα ώστε καταλήγει στον ειδικό κτηνίατρο που του φοράει κολλάρο. Η λύση για να ξεπεράσει το άγχος του και να ξαναβρεί τον εαυτό του ίσως κρύβεται στην οικογενειακή εκδρομή στην εξοχή. Την ίδια ώρα οι φίλοι του που μένουν πίσω - στα πολυτελή αλλά άδεια συνήθως από ανθρώπινη παρουσία νεοϋορκέζικα διαμερίσματα – παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με νέους κινδύνους.

ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ 2 (THE SECRET LIFE OF PETS 2) - NEW TRAILER (ΜΕΤΑΓΛ.)

Η συνέχεια της ταινίας του 2016 – 875 εκατομμύρια δολάρια οι παγκόσμιες εισπράξεις- που μας σέρβιρε στο πιάτο όλα όσα φανταζόμασταν ότι κάνουν τα κατοικίδια ζώα μόλις τα αφεντικά τους εγκαταλείπουν το σπίτι, δυσκολεύεται κάπως να βρει την πρωτότυπη φωνή της. Για αυτό και οι συντελεστές επιχειρούν να εντοιχίσουν τη νέα περιπέτεια των τετράποδων με περισσότερο σουρεαλιστικό χιούμορ και πιο σκληρές δοκιμασίες. Η πλοκή μοιράζεται στα τρία, ρίχνοντας το μεγάλο φως των προβολέων στην περίπτωση του Μαξ. Αβανταδόρικος ο ρόλος του τελευταίου που παρουσιάζει ανησυχητικές ανθρώπινες ψυχοσωματικές συμπεριφορές λόγω του άγχους του να προστατεύσει με κάθε μέσο το νέο κι ανυπεράσπιστο μέλος της οικογένειας, προσφέρει τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις του σεναρίου που αφορούν στην ανάληψη των ευθυνών που γεννά η ενηλικίωση. Όμως τι συμβαίνει όταν το πρόσωπο που πιέζεται να «μεγαλώσει» δεν είναι έτοιμο για τη νέα πραγματικότητα και δειλιάζει να κάνει το επόμενο, γενναίο βήμα; Μην φανταστείτε πάντως ότι η νέα «Μυστική ζωή των ζώων» είναι μια ελεύθερη μεταφορά του γουντιαλενικού σύμπαντος. Η περιπέτεια του Μαξ που διανθίζεται με κεφάτες καταστάσεις (αυτή η σαλεμένη γαλοπούλα που τον καταδιώκει στην ύπαιθρο…) σε συνδυασμό με τους αναγκαίους διδακτισμούς του περήφανου τσοπανόσκυλου που δεν μπορεί να χωνέψει – δικαίως- πως μπορούν να ζουν τα ζώα σε κλειστά διαμερίσματα στην πόλη, συμπληρώνεται με τις άλλες δύο ιστορίες που διατηρούν ακέραιο τον παιδικό χαρακτήρα του αρχικού φιλμ. Με εξαίρεση ίσως τις σατανικές γάτες της μοναχικής γριάς που κουβαλούν κάτι από την καλοδεχούμενη σκοτεινή ιδεολογία της Pixar, το υπόλοιπο φιλμ κινείται σε διασκεδαστικά μεν αλλά απόλυτα γνώριμα και ρηχά ύδατα του παιδικού animation.


Fast & Furious: Hobbs & Shaw (**)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιτς
Πρωταγωνιστούν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ίντρις Έλμπα, Βανέσα Κέρμπι, Έλεν Μίρεν, Ράιαν Ρέινολντς

Οι Χομπς και Σο μισιούνται μέχρι θανάτου αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να συνεργαστούν προκειμένου να αποσοβήσουν τον αφανισμό της ανθρωπότητας που σχεδιάζει σαλεμένος τρομοκράτης ο οποίος εκτελεί ανώτερες εντολές.

FAST & FURIOUS: HOBBS & SHAW - TRAILER (GREEK SUBS)

Προσχηματικό όσο δεν παίρνει άλλο σενάριο που αποτελεί την ευκαιρία για να ξεκινήσουν νέες μηχανοκίνητες κόντρες μεταξύ γνωστών και αγνώστων, με την αντιπαράθεση (λεκτική, φυσική, νοητική και σωματική) των δύο βασικών ηρώων να δίνουν ρυθμό και ζουμί στο ξαναζεσταμένο στόρι. Τα νέα στοιχεία στη σειρά-χρυσορυχείο που ξεκίνησε δειλά πριν από μια 20ετία σχεδόν (οι πρώτοι «Μαχητές των δρόμων» το 2001 του Ρομπ Κοέν με τους Ντίζελ και Γουόκερ είχαν μικρή σχετικά εμπορική απήχηση) πριν κατακτήσει σταδιακά τα ταμεία όλης της υφηλίου, είναι ελάχιστα. Ο κακός του Έλμπα γρυλλίζει όπως και οι μηχανές του, τα πειραγμένα μοντέλα θα προσφέρουν νέες ηδονές στους φαν της σειράς, το κλείσιμο των προσωπικών λογαριασμών σε Τσερνομπίλ και νήσους Σαμόα σπάνε κάθε έννοια σοβαροφάνειας. Πάνω από όλα όμως η σέξι υπερκατάσκοπος της MI6 (η βρετανίδα Βανέσα Κέρμπι) είναι ίσως ο μόνος σοβαρός λόγος για να δει κάποιος ένα φιλμ που ακολουθεί ευλαβικά τη συνταγή επιτυχίας χωρίς παρέκκλιση από τη συνήθη διαδρομή. Πάλι καλά που αυτό το spin off κορυφώνεται σε ένα εξωπραγματικό από κάθε άποψη φινάλε.


Μητρικό ένστικτο (Duelles) (**1/2)
Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Μασέ-Ντεπάς
Πρωταγωνιστούν: Βερλέ Μπετένς, Αν Κεζένς, Μεχντί Νεμπού

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η Αλίς και η Σελίν ζουν με τις οικογένειές τους σε προάστιο των Βρυξελλών. Είναι αχώριστες φίλες μέχρι τη στιγμή που ένα τραγικό γεγονός κλονίζει την καθημερινότητά τους.

Μητρικό Ένστικτο | Duelles [Trailer - GR Subs]

Χιτσκοκικής υφής, παλιομοδίτικο ψυχολογικό θρίλερ που εστιάζει στη σχέση των δύο φιλενάδων και μανάδων, βάζοντας ως κοινό παρονομαστή τη μητρότητα προκειμένου να μιλήσει για μερικά βασικά ζητήματα της ζωής. Η φιλία από μόνη της λοιπόν δεν είναι αρκετή ή ικανή για να λύσει κάποια κρίσιμα προβλήματα. Η πονηριά του σεναρίου είναι πως βάζει τρικλοποδιές στην εξέλιξη της ιστορίας για να φτιάξει μια υποβλητική ατμόσφαιρα χωρίς όμως να φροντίσει να κλείσει πειστικά όλες της τρύπες με αποκορύφωμα το αδύναμο κι ελάχιστα πειστικό φινάλε.


ΑΚΟΜΗ
Στις επανεκδόσεις της εβδομάδας ξεχωρίζει φυσικά η φελινική «Ντόλτσε Βίτα» (*****) από το 1960, μια αξεπέραστη σινέ-ξενάγηση στην ηδονική ζωή και την Αιώνια Πόλη, με οδηγό τον κοσμικογράφο Μαστρογιάνι σε μια μοντέρνα αφήγηση που τιμήθηκε με Χρυσό Φοίνικα κι ένα βραβείο όσκαρ.
Τα «Κλεμμένα φιλιά» (***) του Φρανσουα Τριφό γυρίστηκαν μέσα στο Μάη του 1968 κι αφορούν στην τρίτη φάση της ζωής του Αντουάν Ντουανέλ, alter ego του σκηνοθέτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ