Κινηματογραφος

Ρόμπερτ Πάτινσον και Γουίλεμ Νταφόε στο πρώτο τρέιλερ του «Φάρου»

«Θυμίζει λίγο Χίτσκοκ, με μία δόση χιούμορ»

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
faros_1.jpg
© IMDB

Οι Ρόμπερτ Πάτινσον και Γουίλεμ Νταφόε πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία τρόμου του Ρόμπερτ Έγκερς, «Ο Φάρος», που τράβηξε τα βλέμματα στο Φεστιβάλ Καννών

Μια ταινία τρόμου που μοιάζει να έρχεται από το παρελθόν, για να μας μεταφέρει σε έναν ασπρόμαυρο δυστοπικό εφιάλτη. Κάπως έτσι μπορούμε να περιγράψουμε με λίγες λέξεις τον «Φάρο» του Ρόμπερτ Έγκερς, τον οποίο σεναριακά υπογράφει ο ίδιος και ο αδερφός του, Μαξ. 

faros2_1.jpg
© IMDB


Ο σκηνοθέτης, που το 2015 τράβηξε τα βλέμματα με την ταινία του «Η μάγισσα», δημιούργησε μία ταινία που ο ίδιος χαρακτηρίζει στο Deadline ως «περισσότερο φριχτή, παρά τρομαχτική». Στο κέντρο της μια ιστορία που μας γυρνά στα τέλη του 19ου αιώνα σε ένα απομακρυσμένο και μυστήριο νησί της Νέας Αγγλίας. Δύο ναύτες, τους οποίους βλέπουμε στα πρόσωπα των Ρόμπερτ Πάτινσον και Γουίλεμ Νταφόε, καταλήγουν σε αυτό αποφασίζοντας να αναλάβουν τον ρόλο φαροφυλάκων, μόνο που μία καταιγίδα τους ακινητοποιεί εκεί μόνιμα, με αποτέλεσμα να χάνουν σταδιακά την αίσθηση του χρόνου, να φτάνουν στην τρέλα και τελικά να παθαίνουν εμμονή με τη λάμπα του φάρου.  

Μιλώντας στο Variety για την παραγωγή των στούντιο A24, η οποία κρίθηκε ως η καλύτερη ταινία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Κριτικής Ταινιών Κινηματογράφου στην Εβδομάδα των Κριτικών και το Διβδόμαδο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, ο Νταφόε την περιέγραψε ως «κάτι που θυμίζει λίγο Χίτσκοκ, με μία δόση χιούμορ». Από την άλλη, ο Έγκερς σχολιάζοντας την πλοκή της στο Deadline είπε: «Τίποτα καλό δεν συμβαίνει, όταν δύο άντρες μένουν μόνοι τους μέσα σε έναν τεράστιο φαλλό».  

«Ο Φάρος», του οποίου το μεγαλύτερο μέρος γυρίστηκε στην κοινότητα Cape Forchu του Καναδά, θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο αυτόν τον Σεπτέμβριο, ενώ θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους των ΗΠΑ στις 18 Οκτωβρίου.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ