Κινηματογραφος

Momo: Ο αστικός μύθος έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Το δαιμονικό πλάσμα που αρπάζει παιδιά

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
momo.jpg
© Orion Pictures

Οι Orion Pictures ετοιμάζουν ένα θρίλερ βασισμένο στον αστικό μύθο της Momo

Το 2018 το διαδίκτυο γέμισε με καταγγελίες για το Momo’s Challenge. Επρόκειτο για μία δοκιμασία, στην οποία κάποιος με το προσωπείο της Momo ωθούσε παιδιά στο να βλάψουν τον εαυτό τους και στο να διεκπεραιώσουν επικίνδυνες αποστολές.

Ως χαρακτήρας η Momo «γεννήθηκε» από τον Ιάπωνα γλύπτη Keisuke Aiso το 2016. Το τότε όνομα της ήταν Mother Bird και μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο λόγος που επιλέχτηκε ήταν το ιδιαίτερα περίεργο – και ανατριχιαστικό – πρόσωπό της.

Ο αστικός της μύθος ήταν για ένα διάστημα περιορισμένος σε λίγες περιοχές, αλλά αυτό άλλαξε τον Φεβρουάριο του 2018, χάρη στην Kim Kardashian. Τι έκανε; Ανέβασε μία φωτογραφία της Momo στο Instagram της, προειδοποιώντας τους 145 εκατομμύρια τότε ακολούθους της να προσέχουν τα βίντεο που παρακολουθούν τα παιδιά τους, καθώς τα μηνύματα της Momo είναι κρυμμένα μέσα στο YouTube.

kardashian.jpg
instagram.com/kimkardashian


Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετά βοηθητική, αφού θα κρατούσε πολλούς σε επαγρύπνηση, αλλά σε αυτή την περίπτωση υπήρχε ένα πολύ βασικό πρόβλημα. Το Momo’s Challenge δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα hoax, από μία διαδικτυακή φήμη-φάρσα. Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, του YouTube ερεύνησαν το ζήτημα και ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν δείγματα ύπαρξης της διαδικτυακής δοκιμασίας πουθενά μέσα στην ιστοσελίδα. Ωστόσο, το κακό είχε γίνει, ο κόσμος είχε πιστέψει στην ύπαρξή της και τοπικά μέσα ενημέρωσης της Σκωτίας και της Αργεντινής συνέχισαν να μεταδίδουν γεγονότα ως αποτέλεσμα πιθανής επέμβασης της Momo.

Σήμερα, η Momo ετοιμάζεται να βρεθεί στη μεγάλη οθόνη υπό τη μορφή – προφανώς – μίας ταινίας θρίλερ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Deadline, θα έρθει από την συνεργασία των Orion Pictures με την Vertigo Entertainment και με τον παραγωγό Taka Ichise.

Είναι αρκετά νωρίς για να ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την ταινία, όπως το καστ της ή το πότε θα κυκλοφορήσει. Ωστόσο, η πλοκή φαίνεται ότι δεν θα περιοριστεί στο σύγχρονο Momo’s Challenge, αλλά θα εμβαθύνει στις ρίζες της Momo, στο πλάσμα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης του Aiso, το Ubume, ένα δαιμονικό πτηνό της ιαπωνικής παράδοσης που άρπαζε παιδιά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ