- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντράγκο πέθανε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, στο Λος Άντζελες, έπειτα από επιπλοκές που προκλήθηκαν από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Μπίλι Ντράγκο (Billy Drago), γνωστός για τους ρόλους του στις τηλεοπτικές σειρές «Charmed», «The Untouchables» και «Pale Rider», πέθανε σε ηλικία 73 ετών.
Ο Ντράγκο πέθανε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, στο Λος Άντζελες, έπειτα από επιπλοκές που προκλήθηκαν από εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο ηθοποιός γεννήθηκε το 1946, το πραγματικό του όνομα ήταν William Eugene Burrows, ωστόσο υιοθέτησε το πατρικό επίθετο της γιαγιάς του προκειμένου να μην τον μπερδεύουν με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη πατέρα του, ο οποίος του είχε δώσει ακριβώς το ίδιο όνομα με το δικό του.
Πριν γίνει ηθοποιός, υπήρξε κασκαντέρ στην ταινία «Boot Hill» και ραδιοφωνικός παραγωγός.
Η καριέρα του ξεκίνησε επίσημα στα τέλη του 1970, σε ταινίες όπως, «No Other Love», «Windwalker» και «Cutter’s Way», αλλά και τηλεοπτικές σειρές, όπως «Walker Texas Ranger» και «Hill Street Blues».
Στα τέλη του 1980, διακρίθηκε για τον ρόλο του στη σειρά «The Untouchables», ενώ αγαπήθηκε ιδιαιτέρως από το τηλεοπτικό κοινό με τον ρόλο του δαίμονα Barbas στην καλτ σειρά του τότε αμερικανικού δικτύου The WB, «Charmed» (Οι Μάγισσες). Μάλιστα, έγινε τόσο δημοφιλής που επέστρεψε και ενσάρκωσε τον «Δαίμονα του Φόβου» σε ακόμη έξι επεισόδια της σειράς.
Συνέχισε να αναλαμβάνει ρόλους κακών και έπαιξε σε ταινίες και σειρές τρόμου, όπως «The Hills Have Eyes», «Children of the Corn: Genesis» και «The X-Files».
Η πιο χαρακτηριστική εμφάνισή του σε τέτοιον ρόλο ήταν -πριν από 32 ακριβώς χρόνια- στους «Αδιάφθορους» του Μπράιν Ντε Πάλμα, όπου υποδύθηκε τον γκάνγκστερ Φρανκ Νίτι, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Αλ Καπόνε (Ρόμπερτ Ντ Νίρο). Μάλιστα, χαρακτηριστική είναι η σκηνή θανάτου του Νίτι στην ταινία όταν o πράκτορας Έλιοτ Νες (Κέβιν Κόστνερ) τον πέταξε από την ταράτσα ενός κτηρίου.
Το 2001, εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «You Rock My World» του Michael Jackson.
Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Silvana Gallardo με την οποία απέκτησαν έναν γιο τον, Darren E. Burrows, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια των γονιών του και έχει εμφανιστεί στις σειρές «Northern Exposure» και «CSI: Crime Scene Investigation».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Πάνω από 1.000 δημιουργοί και ηθοποιοί εκφράζουν την αντίθεση τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.