Κινηματογραφος

Σάσα Λους, Έλεν Μίρεν και Λουκ Έβανς στην «Άννα» του Λικ Μπεσόν

Μία πολύχρωμη και έντονα ρυθμική περιπέτεια

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
anna-cov.jpg

Η Σάσα Λους, η Έλεν Μίρεν και ο Λουκ Έβανς πρωταγωνιστούν στη νέα περιπέτεια-θρίλερ του σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν

Ο σκηνοθέτης Λικ Μπεσόν συχνά θεωρείται ως ένας ζωγράφος της μεγάλης οθόνης, με τις ταινίες του να είναι πολύχρωμες και επίμονα ρυθμικές. Το ίδιο συμβαίνει και στην «Άννα», το νέο του εγχείρημα με στοιχεία θρίλερ και περιπέτειας.

Στο κέντρο της ταινίας συναντάμε μια πανέμορφη γυναίκα, που στρατολογείται από την KGB. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι τα αντιθετικά μεταξύ τους στοιχεία του χαρακτήρα της, αφού την ίδια στιγμή που είναι αθώα, ευαίσθητη και ελκυστική, είναι και μία σύγχρονη γυναίκα με αρκετή δυναμική ώστε να διεκδικήσει με επιτυχία ό,τι θέλει.

Αυτό ακριβώς το οξύμωρο του ρόλου είναι και ο λόγος που η Σάσα Λους αποφάσισε να τον αναλάβει και να ξεκινήσει μία έντονη σωματική και πνευματική πρόκληση, ώστε να ενσαρκώσει όσο το δυνατόν πιο τέλεια την Άννα. «Βρήκα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον χαρακτήρα της Άννα επειδή, ενώ μπορεί να είναι σκληρή και ψυχρή, η ιστορία της είναι πολύ προσωπική και συναισθηματική. Κάτω από την εκπαίδευσή της σε δολοφόνο, είναι μοναχική, θυμωμένη και παλεύει για ένα είδος ελευθερίας που φαίνεται απίθανο στον κόσμο της. Δεν μπόρεσε ποτέ να ονειρευτεί ένα πραγματικά δικό της μέλλον, κάτι που αποτελεί όλα όσα θέλει» αναφέρει η ηθοποιός.

sta-kagkela.jpg


Δίπλα, όμως, στην Λους θα δούμε και την βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μίρεν στον ρόλο της βετεράνου πράκτορα της KGB και εκπαιδεύτρια της Άννα, Όλγκα. Η ύπαρξη, μάλιστα, και η αλληλεπίδραση δύο τόσο δυναμικών γυναικείων ρόλων είναι αυτό που εντυπωσίασε την Μίρεν και την έκανε να πει το ναι, με αποτέλεσμα τώρα να την βλέπουμε, όπως ποτέ άλλοτε, με τον σκηνοθέτη να σχολιάζει για την ερμηνεία της: «Μου έκανε πολλές ερωτήσεις και δουλέψαμε πολύ πάνω στον χαρακτήρα, αναπτύξαμε την εμφάνισή της και το βάδισμά της. Νομίζω ότι στην πρώτη σκηνή δεν θα την αναγνωρίσετε καν, ειδικά με την ρωσική προφορά της».

elen.jpg


Εκτός από την επαγγελματική αυτή σχέση μέντορα-μαθητευόμενης, η Άννα αναπτύσσει και μία σειρά από ερωτικές σχέσεις, με την πιο έντονη να είναι εκείνη που δημιουργεί με έναν άλλο πράκτορα της KGB, τον Άλεξ Τσένκοφ. Ο ρόλος του Λουκ Έβανς αποτελεί στην ουσία έναν άνθρωπο-αίνιγμα, που ποτέ κανείς δεν καταλαβαίνει τι αισθάνεται. Ωστόσο, όπως ο ίδιος ο ηθοποιός αναφέρει, σταδιακά ξεδιπλώνεται μία πιο ανθρώπινη πλευρά του, γεγονός που ως βασική του αφετηρία έχει τα κοινά σημεία του με την Άννα, «Είναι και οι δύο λίγο χαμένοι και μόνοι. Ζουν στον σκληρό κόσμο της κατασκοπείας και βρίσκονται συνέχεια σε διαφορετικές χώρες, με διαφορετικό όνομα, περικυκλωμένοι από ανθρώπους που δεν είναι ούτε φίλοι ούτε οικογένειά τους και δεν μπορούν να μοιραστούν με κανέναν κάποιο μυστικό τους. Οπότε, σε αυτό το σκοτεινό, ψυχρό περιβάλλον, ψάχνουν και οι δύο στιγμές που μπορούν να απελευθερωθούν».

luke.jpg


Η ταινία υπόσχεται περίπου δύο ώρες γεμάτες σασπένς που θα μας κρατήσουν με κομμένη την ανάσα, ενώ η καλύτερη περιγραφή της έρχεται από την Έλεν Μίρεν: «Είναι μια ιστορία με πολλά επίπεδα και δεν μπορείς να καταλάβεις όλα όσα βλέπεις μέχρι που φτάνεις στο τέλος της ιστορίας. Σου δίνονται κάποια στοιχεία για το πού θα πάει. Αλλά μόνο όταν φτάσεις στο τέλος μπορείς να δεις την συνολική εικόνα».

Λίγα λόγια για την ταινία:

Πίσω από την καθηλωτική ομορφιά της Άννα Πολιάτοβα κρύβονται βαθιά μυστικά που θα την οδηγήσουν στον επικίνδυνο κόσμο της κατασκοπείας. Το «Άννα» είναι μια σύγχρονη ταινία δράσης από τον θρυλικό συγγραφέα, παραγωγό και σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν. Με ένα καστ πολλών αστέρων, ανατροπές και εντυπωσιακή πλοκή, το «Anna» έρχεται για να κόψει την ανάσα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ:



Η «Άννα» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 18 Ιουλίου. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ