- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεκάτος: Με τσίπουρο γιόρτασα την επιτυχία στις Κάννες
«Είναι σαν όνειρο, δεν μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε
«Αδυνατούσα να πιστέψω την επιτυχία στις Κάννες κι άρχισα να πίνω τσίπουρο με τον οπερατέρ μου, ενώ δεν πίνω καθόλου στη ζωή μου» δήλωσε ο Β. Κεκάτος
Δηλώσεις στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, ως νικητής του Χρυσού Φοίνικα στις Κάννες έκανε ο Βασίλης Κεκάτος.
Ο Κεφαλονίτης σκηνοθέτης που έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κερδίζει τον τίτλο για ταινία μικρού μήκους δήλωσε: «Είναι σαν όνειρο, δεν μπορώ να το πιστέψω».
Το τηλεφώνημα και το τσίπουρο
Όταν ρωτήθηκε για το πώς ένοιωσε όταν πήρε το τηλεφώνημα για να ενημερωθεί ότι η ταινία του είχε επιλεγεί για το Φεστιβάλ των Καννών ο Βασίλης απάντησε: «Ήταν ένα πολύ βροχερό απόγευμα στην Αθήνα, και βρισκόμουν στο σπίτι με τον Γιώργο, φίλο μου από 11 χρονών και οπερατέρ μου. Μετά το τηλεφώνημα αδυνατούσα να το πιστέψω και αρχίσαμε να πίνουμε τσίπουρο, ένα βαρύ ελληνικό ποτό, ενώ δεν πίνω καθόλου στη ζωή μου».
Ο παρουσιαστής τότε σχολίασε ότι «χαίρεται που μπήκε στον γαλλικό τρόπο ζωής», εννοώντας το ποτό.
Η Νομική και το ταξίδι στις Κάννες
Ο Βασίλης Κεκάτος αναφέρθηκε και στον πατέρα του, Ε. Κεκάτο, αλλά και για την αντίδραση της οικογένειάς του, όταν αποφάσισε να αφήσει τη Νομική για τον κινηματογράφο.
«Στην αρχή δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι θα έκανα κάτι τέτοιο. Όταν είδαν ότι ήμουν αποφασισμένος, τότε ο πατέρας μου είπε: "Ωραία, αν πρέπει να γίνεις σκηνοθέτης, θα πρέπει να γίνεις σκηνοθέτης για τις Κάννες", και με πήρε και πήγαμε ταξίδι… στις Κάννες».
Τα Κεφαλονίτικα Νέα μίλησαν με τον πατέρα του Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος βρίσκεται κι εκείνος στο Φεστιβάλ. Δήλωσε φυσικά απίστευτα συγκινημένος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα κλαίω μέχρι το πρωί».
Μερικές ιστορίες λέγονται με λίγες λέξεις
Ο παρουσιαστής ρώτησε τον Βασίλη να του πει γιατί έκανε μία ταινία μικρού μήκους, αν ήταν μόνο θέμα χρημάτων.
Εκείνος απάντησε ότι «μερικές ιστορίες γίνονται με λίγες λέξεις και άλλες με πολλές. Αυτή την ιστορία προτίμησα να την πω με λίγες λέξεις».
Λίγο αργότερα πάντως συμπλήρωσε ότι σκοπός του τώρα είναι να μεγαλώσει την ιστορία και να ξαναγυρίσει την ταινία ως μεγάλου μήκους.
«Σ’ αυτό πιστεύω ότι αυτό το βραβείο θα με βοηθήσει πολύ. Γι’ αυτό και θεωρώ τον Χρυσό Φοίνικα ένα πραγματικά μεγάλο δώρο», κατέληξε.
Πηγή: Κεφαλονίτικα Νέα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγή της μέχρι τώρα πορείας του βραβευμένου σκηνοθέτη
Το δημοσίευμα που αποκαλύπτει ότι κάτι πήγε στραβά με τη γεμάτη ρατσιστικά μηνύματα ταινία
«Welcome Home!» με 157 ταινίες μικρού μήκους
Το «Μαρία Αντουάνετα» μέσα από το βλέμμα της μητέρας της
O 55χρονος ηθοποιός χρειάστηκε να φτάσει στα 76 κιλά από τα 84-91 που συνήθως ζυγίζει
Πρόκειται για ένα μανιφέστο αυτοδικίας, επενδυμένο με κορόνες περί κατάρρευσης του συστήματος δικαιοσύνης από την πολλή επιείκεια και από δικαστές που αθωώνουν τους μετανάστες εγκληματίες
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον heist movie που αποτελεί υβρίδιο αστυνομικού θρίλερ και ερωτικού δράματος
Η πλειονότητα όσων είδαν την ταινία μιλά για το πιο φιλόδοξο εγχείρημα του σκηνοθέτη
Ύστερα από τον θάνατο του συζύγου της, μια νεαρή γυναίκα αναζητά παρηγοριά στα πεθερικά της - αγνοεί, όμως, ότι το απομονωμένο οικογενειακό σπίτι τους κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό.
Προτάθηκε για οκτώ βραβεία Γκόγια
Ένα λακωνικό φιλμ μυστηρίου, που μιλά για τη δύναμη της μνήμης και τις περίπλοκες διαπροσωπικές σχέσεις
Η σειρά ήταν δημιουργία του Νόρμαν Λίαρ
Το σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις στα social media
«Ο Τομ Χόλαντ μου ανακοίνωσε ότι θα παίξω την Αθηνά»
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους
Πώς ο 26χρονος Κάρι Μπάρκερ πέρασε από τα sketches στο YouTube στο horror φαινόμενο «Obsession», που έσπασε ρεκόρ εισπράξεων και τον οδήγησε στο Χόλιγουντ.
«Προφανώς αυτό σημαίνει επίσης ότι γέρασα, αλλά το δέχομαι», σχολίασε με χιούμορ
Πώς εμπλέκεται η Τυνησία, το Μαρόκο και η Δυτική Σαχάρα
Τι υποστήριξε η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης
Το παραμυθένιο σκηνικό που κάνει κάθε χρόνο τον γύρο του Διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.