- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με 1.000 και πλέον ταινίες να έχουν γυριστεί το 2018 στο Παρίσι, η πόλη παραμένει παγκόσμια πρωτεύουσα του κινηματογράφου.
Το Παρίσι ενισχύει τη θέση του ως παγκόσμια πρωτεύουσα του κινηματογράφου, καθώς περισσότερες από 1.000 ταινίες γυρίστηκαν στην πόλη το 2018, σημειώνοντας αύξηση κατά 12% μέσα σε δύο χρόνια, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.
Ενώ στις Κάννες διοργανώνεται το 72ο κινηματογραφικό φεστιβάλ, συνολικά 1.062 παραγωγές ταινιών έγιναν το 2018 στο Παρίσι, αντιπροσωπεύοντας 4.095 ημέρες γυρισμάτων. Συγκριτικά, το 2016 είχαν γυριστεί 885 ταινίες.
Αυτά τα στοιχεία και οι τάσεις αντανακλούν την πολύ μεγάλη ζήτηση για περιεχόμενα τόσο στον κινηματογραφικό όσο και στον οπτικοακουστικό τομέα, κυρίως με την αλματώδη αύξηση των τηλεοπτικών σειρών, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ανάμεσα στις 109 παραγωγές και στους σκηνοθέτες ταινιών μεγάλου μήκους, αναφέρονται ενδεικτικά οι ταινίες "Deux moi" του Σεντρίκ Κλαπίς, "Notre Dame" της Βαλερί Ντονζελί, "La Daronne" του Ζαν-Πολ Σαλομέ, "Hors normes" των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς, "Le Dindon" του Τζαλίλ Λεσπέρ, "It Must Be Heaven" του Ελία Σουλεϊμάν ή ακόμη "La lutte des classes" του Μισέλ Λεκλέρκ.
Το Παρίσι υποδέχτηκε 76 παραγωγές ταινιών φαντασίας και τηλεοπτικών σειρών, όπως το "Can't buy me love", ενώ προσήλκυσε και 170 διεθνή προγράμματα, από τα οποία 16 ταινίες μεγάλου μήκους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Ο Γκλεν Πάουελ είναι άνετος και στιλάτος στον ρόλο του δολοφόνου με το αγγελικό πρόσωπο, αν και η πραγματικά ξεχωριστή παρουσία στο φιλμ είναι εκείνη της Μάργκαρετ Κουόλεϊ
Χιούμορ και τρόμος κουμπώνουν ιδανικά σε αυτή την ταινία
Η λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Ποιοι εμφανίζονται στα πλάνα που δημοσιεύθηκαν
Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική της επιτυχία ήρθε το 2001 στο ψυχολογικό θρίλερ «Donnie Darko»
Ένα blockbuster ανάμεσα στο ανυπέρβλητο και στο γελοίο
Τελευταίος σταθμός ήταν η Εύβοια
Η νέα δημιουργία της καταλανής σκηνοθέτριας εξερευνά τη μνήμη και την ταυτότητα
Το BFI IMAX, η μεγαλύτερη κινηματογραφική οθόνη του Ηνωμένου Βασιλείου, πούλησε 28.000 εισιτήρια μέσα σε μόλις 24 ώρες
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το πολυαναμενόμενο σίκουελ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον
Oι δυο ηθοποιοί δούλεψαν μαζί σε αρκετά projects
Το πρόγραμμα των ταινιών που θα προβάλλονται κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.