Κινηματογραφος

Διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα το Once Upon a Time in Hollywood (video)

Ο Ταραντίνο τα κατάφερε 25 χρόνια μετά το Pulp Fiction

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
KISS ME DEADLY Trailer (1955) - The Criterion Collection

Το Once Upon a Time in Hollywood, η ένατη ταινία του εμβληματικού Κουέντιν Ταραντίνο κάνει πρεμιέρα και διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα στο 72ο Κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

Η ένατη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, με τους Μπραντ Πιτ και Λεονάρντο Ντι Κάπριο, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Μετά από μήνες με φήμες και ψίθυρους, η ένατη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο, Once Upon a Time in Hollywood, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Στη συνδιάσκεψη που έγινε ο εκπρόσωπος του Φεστιβάλ Thierry Frémaux υπογράμμισε ότι υπήρχε ένα ενδεχόμενο να συμμετάσχει η ταινία, η οποία ωστόσο μέχρι πρότινος δεν ήταν έτοιμη.

Σήμερα αποκάλυψε ότι ο Ταραντίνο τα κατάφερε.

«Φοβόμασταν ότι η ταινία δεν θα ήταν έτοιμη, καθώς δεν θα κυκλοφορούσε μέχρι τα τέλη Ιουλίου, αλλά ο Κουέντιν Ταραντίνο, που δεν έχει αφήσει την αίθουσα επεξεργασίας τέσσερις ολόκληρους μήνες, είναι ένα πραγματικό, πιστό και ακριβές παιδί των Καννών. Όπως και με τους Inglourious Basterds, και φέτος θα είναι εκεί - 25 χρόνια μετά το Χρυσό Φοίνικα για το Pulp Fiction - με την τελευταία του ταινία που προβάλλεται στα 35mm και το cast του. Η ταινία του είναι μια ερωτική επιστολή στο Χόλιγουντ της παιδικής ηλικίας του, μια περιοδεία ροκ μουσικής του 1969 και μια ωδή στο σινεμά.

Ας ελπίσουμε ότι ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει γυρίσει κάτι ξεχωριστό που θα βγάλει από τη μικρή πράσινη τσάντα του».

Στο διαγωνιστικό τμήμα προστέθηκε ακόμα το Mektoub, My Love: Intermezzo του Abdellatif Kechiche, ενώ υπάρχει και ένα σενάριο για τη μικρού μήκους ταινία του Gaspar Noé Lux Æterna, με πρωταγωνιστές τους Béatrice Dalle και Charlotte Gainsbourg.

Η ταινία θα προβληθεί στις 21 Μαΐου σηματοδοτώντας τα 25 χρόνια από την προβολή και νίκη του Pulp Fiction στην Κρουαζέτ.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ξεκινά στις 13 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και τη μεγάλη γιορτή στις 25 Μαΐου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ