Κινηματογραφος

Shazam

Ο σκηνοθέτης των θρίλερ «Μην σβήνει το φως» και «Annabelle: Creation» σε σούπερ περιπέτειες

2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 132'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 697
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
shazami.jpg

Ο 14χρονος Μπίλι, χάρη στη βοήθεια ενός μάγου, κάθε φορά που φωνάζει τη λέξη «Shazam» μεταμορφώνεται σε ενήλικα υπερήρωα. Ωστόσο, παρά το θεόρατο γεροδεμένο σώμα του, παραμένει ένα παιδί.

Το μικρό καλάθι (ή καλύτερα η μικρή σχολική τσάντα) που κρατάει ο νέος ήρωας της DC Comics ίσως τελικά να χωρέσει πολλά περισσότερα από όσα αρχικά προσδοκούν οι εμπνευστές του. Η πλακίτσα του ήρωα και του κολλητού του δίνει το στίγμα μιας αλλιώτικης, διασκεδαστικής περιπέτειας βασισμένης σε κόμικ, η οποία στόχο κυρίως έχει τον χαβαλέ και το χιούμορ κι όχι το θέαμα ή τις εξαντλημένες χορογραφίες δράσης και μονομαχίες μεταξύ σούπερ ηρώων. Όλοι κρύβουμε έναν υπερήρωα μέσα μας, λέει το tagline του φιλμ, που φαίνεται να απεχθάνεται κάθε έννοια σοβαροφάνειας και κυρίως ξεχωρίζει για την παιδικότητα και την αθωότητά του. Το να τα βάλει με ένα επικίνδυνο αντίπαλο (όπως ο «κακός» του Μαρκ Στρονγκ με τα τρομακτικά επτά θανάσιμα αμαρτήματα στο πλάι του) είναι εξίσου σημαντικό για τον αφελή Μπίλι - Shazam με το να τα βάλει με τους νταήδες του σχολείου που φοβερίζουν τον κολλητό του. Σωστός από κάθε άποψη!

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Ζάκαρι Λίβαϊ, Μαρκ Στρονγκ, Άσερ Έιντζελ, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Ντζιμόν Χουνσού, Λοβίνα Γιάβαρι.

INFO
Shazam!
Shazam! Shazam!
2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 132'

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρκ Στρονγκ, Μάρτα Μίλανς, Ζάκαρυ Λέβυ, Τζίμον Χουνσού, Μέγκαν Γκουντ, Γκρέις Φάλτον, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Κούπερ Άντριους, Μισέλ Μπορθ, Άσερ Έιντζελ
  • χρονολογια: 2019
Δες αναλυτικά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ