Κινηματογραφος

Δάκρυσε ο Λάνθιμος για την «Ευνοούμενή» του (video)

Ο σκηνοθέτης αγκάλιασε και φίλησε την πρωταγωνίστριά του Ολίβια Κόλμαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιώργος Λάνθιμος
Γιώργος Λάνθιμος, Αριάν Λαμπέντ / © Frazer Harrison/Getty Images/Ideal Images

Είναι η πρώτη φορά που μια πρωταγωνίστρια ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου ανεβαίνει στη σκηνή του Dolby Theatre για να τιμηθεί με το χρυσό αγαλματίδιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Ο έλληνας σκηνοθέτης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του για τη μεγάλη νίκη της πρωταγωνίστριάς του Ολίβια Κόλμαν.

Όταν ανακοινώθηκε πως νικήτρια του Α' Γυναικείου Ρόλου είναι η Ολίβια Κόλμαν για τον ρόλο της ως Βασίλισσα Άννα στην ταινία The Favourite του Έλληνα σκηνοθέτη, ο Γιώργος Λάνθιμος σηκώθηκε από τη θέση του και πολύ χαρούμενος, την αγκάλιασε και τη φίλησε. 

Η ίδια η Κόλμαν, στον ευχαριστήριο λόγο της, αφού παρέλαβε το χρυσό αγαλματίδιο, είπε: «Γιώργο, καλύτερέ μου σκηνοθέτη, στην καλύτερη ταινία», ευχαριστώντας τον πρώτο για το βραβείο της.

Την ώρα εκείνη ο σκηνοθέτης της βραδιάς, κάνει ένα κοντινό πλάνο στον Γιώργο Λάνθιμο, που παρακολουθεί από τις πρώτες σειρές του θεάτρου, δίπλα στη σύζυγό του. Το καρέ (στο 1΄και 35΄΄) εστιάζει στη στιγμή που ο σκηνοθέτης δακρύζει φανερα συγκινημένος. 

Fishbach - Mortel (Clip officiel)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ