Κινηματογραφος

Η Δάφνη Πατακιά πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία του Πολ Βερχόφεν

Τι δήλωσε ο κορυφαίος σκηνοθέτης για την ανερχόμενη ηθοποιό και τον τολμηρό της ρόλο

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
e51197d2516a3bb2f7b1cf8b13749b88.jpg

Ο Πολ Βερχόφεν έκανε στην ολλανδική De Volkskrant έναν πρώτο απολογισμό των γυρισμάτων της νέας του ταινίας «Μπενεντέτα», με πρωταγωνίστριες τη Γαλλίδα Βιρζινί Εφιρά και τη Δάφνη Πατακιά,  αποκαλύπτοντας το μήνυμα που θέλει να περάσει με την ταινία, το πώς κυλούν τα γυρίσματα αλλά και ένα πρόβλημα υγείας που θα καθυστερήσει την έξοδο του φιλμ. Συγκεκριμένα, λόγω μιας εγχείρησης στο ισχίο του, ο σκηνοθέτης του «Βασικού Ένστικτου» θα αναβάλει την δουλειά στο post production για τον Ιούνιο του 2019 με αποτέλεσμα να στοχεύει το Φεστιβάλ των Καννών το 2020 για την πρεμιέρα της ταινίας.

benede3.jpg

Ο 80χρονος σκηνοθέτης πάντα ήθελε να κάνει μια αληθινή ταινία για τον Ιησού, καμία σχέση όμως με τα όσα έχουμε συνηθίσει και τα όσα πρεσβεύει η Εκκλησία: «Είναι αληθινά θλιβερό το πώς η Εκκλησία και ειδικά η Καθολική Εκκλησία χρησιμοποίησε τον Ιησού όλα αυτά τα χρόνια. Εκείνος μας έφερε ένα καινούριο ήθος όπως το διαβάζουμε στις παραβολές, αλλά η Εκκλησία τον χρησιμοποίησε ως εργαλείο για πολιτικό όφελος, πλουτισμό και δύναμη -κι όλα αυτά τα σκάνδαλα με τα μικρά αγόρια. Αυτός δεν είναι ο δικός μου Ιησούς».

mv5bowiwy2qxndatnjbkmi00nzrllwixytatmzdmngy4ntq3ndg3xkeyxkfqcgdeqxvynty3ntk5nty._v1_.jpg

Η ιστορία της Μπενεντέτα ή της «Ευλογημένης Παρθένας» όπως ήταν ο αρχικός τίτλος της ταινίας, είναι μια ευκαιρία για τον Βερχόφεν να κάνει, όπως λέει το πιο σύνθετο φιλμ της καριέρας του, παρουσιάζοντας την αληθινή ζωή της Μπενεντέτα Καρλίνι, που την οδήγησε ως την πυρά.

mv5bmjnkmdriymqtzwi2oc00mwzklwixnditm2vlnmu0mjbkztkyxkeyxkfqcgdeqxvymtk3ndawmzi._v1_.jpg

Η ιστορική πλέον μοναχή του 17ου αιώνα από μικρή ακόμα ηλικία έβλεπε ερωτικά οράματα και παράλληλα βρισκόταν ερωτικά με μια άλλη μοναχή, την Μπαρτολομέρα Κριβέλι, που ενσαρκώνει η δική μας Δάφνη Πατακιά. Οι ερωτικές σκηνές δεν θα μπορούσαν να μην ήταν στο ερωτηματολόγιο του Βερχόφεν, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από τη χημεία των δύο γυναικών: «Οι δυο γυναίκες είναι υπέροχες μαζί. Η Βιρζινί είναι λίγο μεγαλύτερη και η Δάφνη Πατακιά, μόλις 26 είναι πολύ ζωντανή και γεμάτη ενέργεια, είναι ένας συνδυασμός που δουλεύει πολύ καλά.»

Ο Βερχόφεν μέσα από την ταινία δεν θέλει να προκαλέσει αντιδράσεις, κάτι που φάνηκε και με την αλλαγή ονόματος, όταν δέχθηκε τα πρώτα απειλητικά μηνύματα, ωστόσο θα προσπαθήσει μετά το πολύ επιτυχημένο «Elle», αν και –ως συνήθως- μετά από μεγάλο κενό, να επιστρέψει δυναμικά. Και η παρουσία τόσο της Δάφνης Πατακιά, όσο και της Βιρζινί Εφιρά με την οποία είχε συνεργαστεί και στο «Elle», σε συνδυασμό με την πολύ δυνατή ιστορία της Μπενεντέτα και το αναμφισβήτητο ταλέντο του, μπορούν από μόνα τους, να μας κάνουν να περιμένουμε υπομονετικά για το 2020.

Διαβάστε όσα είχε πει η ταλαντούχα ηθοποιός τον Απρίλιο του 2018, στην ATHENS VOICE.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ