Κινηματογραφος

Κάνε σινεμά με τα λεφτά των άλλων

Έλα στο πρώτο φεστιβάλ Εναλλακτικής κινηματογραφικής Χρηματοδότησης «Πάρε Δώσε»

41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51090-104576.jpg

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου γνωρίστε το crowdfunding και βοηθήστε μια σειρά από projects να γίνουν πραγματικότητα.

Όλο και περισσότεροι σκηνοθέτες σε ολόκληρο τον κόσμο δοκιμάζουν να κάνουν σινεμά χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το crowdfunding, δηλαδή την χρηματοδότηση των ταινιών τους απ’ ευθείας από το υποψήφιο κοινό τους.

Και όχι μόνο από νέους ανεξάρτητους δημιουργούς, αλλά και από καταξιωμένους σκηνοθέτες όπως ο Σπάικ Λι ή ο Ζακ Μπραφ. Και το crowdfunding έχει πλέον έρθει και στην Ελλάδα. Και το Flix.gr και το Groopio.com δοκιμάζουν να κάνουν τους έλληνες σκηνοθέτες αλλά και το κοινό να το αγαπήσουν, μέσα από το φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης που διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο.

Το Σάββατο, λοιπόν, 12 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο E.Δ.Ω (Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός) θα μπορέσετε να γνωρίσετε από κοντά τους νέους δημιουργούς που θα προσπαθήσουν να σας πείσουν να υποστηρίξετε τις ταινίες τους και να μάθετε περισσότερα τόσο για το crowdfunding όσο και το πώς το σινεμά μπορεί πλέον να είναι μια υπόθεση ακόμη... περισσότερων.

n

Μια σειρά από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και οι δημιουργοί τους θα είναι εκεί για να γνωρίσετε τόσο τους ίδιους όσο και τις ταινίες τους και να ενισχύσετε αυτή ή αυτές που ξεχωρίζετε. Κάθε φιλμ θα έχει ένα stand, και κάθε stand και μία κάλπη, στην οποία το κοινό ψηφίζει με μάρκες την ταινία που του άρεσε περισσότερο. Κάθε μάρκα αντιστοιχεί σε 1 ευρώ και αγοράζονται κατά την είσοδο στο χώρο του event. Παράλληλα κάθε ταινία έχει ανεβάσει και online καμπάνια στο groopio.com όπου και προσπαθεί να φτάσει τον στόχο της. Η ταινία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από τη διαδικτυακή της καμπανιά στο groopio.com, αλλά και τις περισσότερες ψήφους του κοινού κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ανακηρύσσεται νικήτρια και κερδίζει όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις ψήφους-εισόδους αλλά και τις υπόλοιπες παροχές που της παρέχονται από τους διοργανωτές.

Αναλυτικότερα θα έχει στη διάθεσή του φωτιστικό εξοπλισμό από την Stefi & Lynx Productions, μακενιστικά από την Stefi & Lynx Productions, post production στην Stefi & Lynx Productions από χειριστή της νικήτριας ταινίας, καθώς και την ευκαιρία να δει την ταινία να προβάλλεται στον κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα). Το «Πάρε-Δώσε Vol 1», το πρώτο φεστιβάλ εναλλακτικής χρηματοδότησης, διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 26-27 Ιανουαρίου 2013 και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο νικητής του συγκέντρωσε το ποσό των 3.023 ευρώ για τη χρηματοδότηση της ιδέας του.

n

Το βράδυ της Κυριακής θα ανακοινωθεί ο νικητής, ενώ θα έχουν προηγηθεί μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις, όπως ένα workshop για το crowdfunding, όπου σκηνοθέτες που έχουν κατορθώσει με επιτυχία να χρηματοδοτήσουν την ταινία τους όπως ο Στάθης Αθανασίου ή η Σοφία Γεωργοβασίλη, θα είναι εκεί μαζί με τους ανθρώπους του Groopio για να λύσουν κάθε απορία μας για το crowdfunding, ενώ το βράδυ της Κυριακής ο μουσικός Άγγελος Αϊβάζης θα παρουσιάσει το project «Black Canvas» με διασκευές και δικά του τραγούδια.

n

n


Ιnfo

Πότε: Ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας «Πάρε-Δώσε» και της ψηφοφορίας: Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 12:00- 22:00 / Λήξη ψηφοφορίας: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 22:00 / Ανάδειξη Νικητή: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 23:00

Που: Ε.Δ.Ω. (Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός)

Είσοδος: 1 ευρώ (κάθε επισκέπτης του φεστιβάλ έχει τη δυνατότητα να αγοράσει όσες εισόδους του 1 ευρώ επιθυμεί και έτσι αποκτά τη δυνατότητα να ψηφίσει παραπάνω από μία φορές).

Περισσότερες πληροφορίες: Στο Groopio.com, στο Flix.gr, στο event του Φεστιβάλ στο Facebook

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ