Κινηματογραφος

Ο Ένοχος

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σουηδού Γκούσταβ Μέλερ είναι ένα αριστοτεχνικό κλειστοφοβικό θρίλερ δωματίου

2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 85'
324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mv5bodfjotkzyzgtytzjys00zmq3ltk3yjmtnde1mmjlmjmzztjmxkeyxkfqcgdeqxvynzq3mtuzndg._v1_sx1777_cr001777756_al_.jpg

Ο αστυνομικός Άσγκερ Χολμ εργάζεται ως τηλεφωνητής στα επείγοντα περιστατικά. Σε μια συνηθισμένη βάρδια που κυλάει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις δέχεται κλήση σε βοήθεια από μια γυναίκα που ίσως έχει πέσει θύμα απαγωγής. κυλάει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις…

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σουηδού Γκούσταβ Μέλερ  είναι ένα αριστοτεχνικό κλειστοφοβικό θρίλερ δωματίου. Η ευφυής δραματουργία του Μέλερ πατάει σε δύο μοτίβα. Το πρώτο αφορά στην προσωπική περιπέτεια του αστυνομικού που βρίσκεται σε δυσμένεια ύστερα από ένα συμβάν (τις λεπτομέρειες του οποίου μαθαίνουμε σταδιακά και βήμα-βήμα) ενώ το δεύτερο σκέλος αφορά στην επίλυση του προβλήματος που καλείται να φέρει στην επιφάνεια ο Άσγκερ παρά τις επιφυλάξεις των συναδέλφων του.

Καθηλωτικό, νευρώδες και με ευρηματική χρήση της αστυνομικής ίντριγκας το φιλμ είναι ένα θεσπέσιο θρίλερ-δράμα δωματίου γύρω από την έννοια της ενοχής γεμάτο εκπλήξεις, που κερδίζει πόντους από την άψογη ερμηνεία του πρωταγωνιστή που παίρνει στις στιβαρές πλάτες του όλο το φιλμ. Πρόκειται για την επίσημη πρόταση της Δανίας για το φετινό ξενόγλωσσο Όσκαρ και βρίσκεται ήδη στη βραχεία λίστα των 9 ταινιών που θα διεκδικήσουν το βραβείο. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς, Βραβείο Κοινού και Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Ο Ένοχος (The Guilty) Trailer Ελληνικοί Υπότιτλοι

Ο Ένοχος (Guilty) (***1/2)

Σκηνοθεσία: Γκούσταβ Μέλερ

Πρωταγωνιστούν: Γιάκομπ Σέντεργκρεν, Τζέσικα Ντίναντζ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ