Κινηματογραφος

Από τον Χρυσό Αλέξανδρο, στα Όσκαρ

Το βραβευμένο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ «Το Μακρινό Γάβγισμα των Σκύλων» πάει για Όσκαρ

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
distant-barking-dogs.jpg
«Το Μακρινό Γάβγισμα των Σκύλων»

Από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λάβαμε την ανακοίνωση ότι το ντοκιμαντέρ που βραβεύθηκε με τον φετινό Χρυσό Αλέξανδρο, πήρε εισιτήριο και για τα Όσκαρ®

«Μετά τη νέα συνεργασία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών το ντοκιμαντέρ "Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων" του Δανού Σίμον Λέρεν Βίλμοντ που τιμήθηκε με τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμπεριλήφθηκε αυτόματα στη λίστα των ντοκιμαντέρ που μπορούν να διεκδικήσουν το Όσκαρ®. 

Είναι μεγάλη μας χαρά που το ντοκιμαντέρ του Σίμον Λέρεν Βίλμοντ επιλέχθηκε από τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας στη λίστα με τα 15 καλύτερα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, από την οποία θα προκύψει η τελική πεντάδα των Όσκαρ®. Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι συνολικά 166 ντοκιμαντέρ κατατέθηκαν στην κατηγορία και από την αξιολόγησή τους επιλέχθηκε η short list των 15.

Από τις αρχές του 2018 το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιλέχθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία ανάμεσα στα 28 κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου για να συνεργαστεί στη διαμόρφωση της τελικής λίστας των ντοκιμαντέρ που μπορούν να διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Η Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα στα φιλμ που κερδίζουν το πρώτο βραβείο σε αυτά τα φεστιβάλ, να είναι αυτόματα στη λίστα επιλογής της κατηγορίας. Το ντοκιμαντέρ  Το μακρινό γάβγισμα των σκύλων πέρασε αυτόματα στα 166 ντοκιμαντέρ που αξιολογήθηκαν και εξασφάλισε ήδη μια πολύ καλή θέση στα 15 καλύτερα ντοκιμαντέρ.

Συγχαρητήρια στον Σίμον Λέρεν Βίλμοντ, του ευχόμαστε να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο και ευχόμαστε η επιτυχία του να είναι η αρχή για μια σειρά αντίστοιχων διακρίσεων με τη συνέχεια να γράφεται σύντομα στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 10 Μαρτίου 2019».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.