Κινηματογραφος

Ένιο Μορικόνε: «Σκουπίδια» οι ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο (video)

Καθόλου κολακευτικός ο ιταλός «αυτοκράτορας» της κινηματογραφικής μουσικής για τον αμερικανό σκηνοθέτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
16208488.jpg
© EPA/ETTORE FERRARI

«Σκουπίδια» αποκάλεσε τις ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο ο ιταλός συνθέτης, μαέστρος και «αυτοκράτορας» της κινηματογραφικής μουσικής Ένιο Μορικόνε, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο τεύχος Δεκεμβρίου της γερμανικής έκδοσης του, Playboy.

Ο Ιταλός που γιόρτασε τα 90ά του γενέθλια είπε χαρακτηριστικά: «Είναι απόλυτα χαοτικός. Μιλάει χωρίς να σκέφτεται, κάνει τα πάντα την τελευταία στιγμή. Δεν έχει ιδέα. Παίρνει ξαφνικά και ζητάει ένα πλήρες σάουντρακ μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Αυτό δεν είναι εφικτό. Με κάνει τόσο έξαλλο. Δεν πρόκειται να το ανεχτώ. Και του το είπα την τελευταία φορά».

Ο συνθέτης μίλησε επίσης για την παραλίγο συνεργασία του με τον Ταραντίνο στην ταινία «Άδωξοι Μπάσταρδη». Ο Αμερικανός είχε ζητήσει από τον Μορικόνε να συνθέσει ολόκληρο το σάουντρακ. Το έκανε, ωστόσο, καθυστερημένα, με αποτέλεσμα ο Μορικόνε να αρνηθεί κι ο Ταραντίνο να χρησιμοποιήσει τελικά μερικά παλαιότερα κομμάτια του συνθέτη. Το ίδιο είχε κάνει και σε προηγούμενες ταινίες του, όπως το «Kill Bill», για τη μουσική επένδυση του φιλμ.

Death Rides A Horse Theme - Kill Bill: Vol. 1 (Ennio Morricone)


Ο Μορικόνε  παραχώρησε στον Ταραντίνο ένα τραγούδι για το σάουντρακ του «Django Unchained» και στη συνέχεια έγραψε ολόκληρο το σάουντρακ για τους «Μισητούς Οκτώ»,  το οποίο απέφερε στον Μορικόνε και το πρώτο του Όσκαρ. 

Django (Luis Bacalov)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ