- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ρομαντική ταινία που μας έκανε να νοσταλγήσουμε τα 80s, να θέλουμε απεγνωσμένα να ταξιδέψουμε στην Ιταλία και να σιχαθούμε τα ροδάκινα για ένα καλοκαίρι, επιστρέφει για να μας δείξει τη συνέχεια στην ιστορία του Έλιο και του Όλιβερ, ή του Όλιβερ και του Έλιο − άλλωστε το όνομα δεν έχει σημασία.
Στην ταινία που κέρδισε Όσκαρ, ο νεαρός Έλιο ζει με τους γονείς του στην ύπαιθρο στη Βόρεια Ιταλία. Η ζωή του αλλάζει όταν ο πατέρας του, που είναι καθηγητής αρχαιολογίας, αποφασίζει να φιλοξενήσει έναν φοιτητή του, τον Όλιβερ, για να τον βοηθήσει με την εργασία του. Ο Όλιβερ και ο Έλιο έρχονται κοντά εκείνο το καλοκαίρι του 1983 και ερωτεύονται. Όταν το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, ο Όλιβερ αναγκάζεται να φύγει και λίγους μήνες αργότερα μαθαίνουμε ότι παντρεύτηκε.
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο, το sequel θα χρησιμοποιήσει το τελευταίο κομμάτι του βιβλίου που δε χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ταινία, στο οποίο (spoiler) οι Έλιο και Όλιβερ συναντιούνται ξανά μετά από χρόνια στην Αμερική. Δεν θα βασιστεί όμως μόνο στο βιβλίο. Όπως ανέφερε ο Γκουαντανίνο στο USA TODAY: «Ήδη φτιάχνω την ιστορία μαζί με τον συγγραφέα Αντρέ Ασιμαν και θα τοποθετηθεί πέντε ή έξι χρόνια αργότερα. Θα είναι μία καινούργια ταινία, πολύ διαφορετική».
«Θα δείτε σε μεγάλο βαθμό την Ανατολική Ακτή της Αμερικής... και θα ταξιδέψουν τον κόσμο». Οι ηθοποιοί Τίμοθι Σαλαμέ (Έλιο) και Άρμι Χάμερ (Όλιβερ) έχουν συμφωνήσει ήδη με το κόνσεπτ. Ο Μάικλ Στούλμπαργκ που παίζει τον πατέρα του Έλιο ήταν από τους πρώτους που συμφώνησαν αν και (spoiler) πεθαίνει πριν συναντηθούν ξανά ο Έλιο και ο Όλιβερ.
Στο μεταξύ, ο Γκουαντανίνο έκανε το ριμέικ του κλασικού θρίλερ του Ντάριο Αρτζέντο «Suspiria» με την Τίλνα Σουίντον και τη Ντακότα Τζόνσον. Ας ελπίσουμε ότι καμία από τις δύο δεν θα παίξει τη γυναίκα του Όλιβερ στη νέα ταινία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Η ιστορία τριών αδελφών που το 1914 ίδρυσαν τη Maserati σε ένα μικρό γκαράζ της Μπολόνια
Η ταινία της χρονιάς μιλάει για την κόντρα των φανατισμών και το πώς η μέριμνα και η φροντίδα μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι
Πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου
Πρεμιέρα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και του Τορόντο τον επόμενο μήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.