- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κέιτ Μπλάνσετ: «Θα πολεμήσω μέχρι θανάτου» για να παίζουν οι στρέιτ γκέι ρόλους
Κατηγόρησε την κουλτούρα των ριάλιτι για τη δυσπιστία που καλλιεργούν
Η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε υπέρ των ετερόφυλων ηθοποιών που υποδύονται σε ταινίες και σε τηλεοπτικές σειρές χαρακτήρες ΛΟΑΤΚΙ (LGBT).
Η ηθοποιός από την Αυστραλία δήλωσε ότι «θα πολεμήσει μέχρι θανάτου», ώστε να αρθεί η δυσπιστία που κυριαρχεί.
Η ηθοποιός, η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τον ρόλο της ως διαζευγμένη που ξεκινά μία ερωτική σχέση με μία γυναίκα, στην ταινία "Carol" του 2015, αναφέρθηκε στη διάρκεια ενός Q&Α στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης στην κριτική που δέχθηκε το Χόλιγουντ πριν από λίγο καιρό, επειδή δίνει ρόλους LGBT σε στρέιτ ηθοποιούς.
«Θα πολεμήσω μέχρι θανάτου για το δικαίωμα να άρω τη δυσπιστία και να υποδύομαι ρόλους πέρα από την εμπειρία μου», τόνισε.
Η ηθοποιός είπε ότι διαφωνεί με την ιδέα ότι ένας καλλιτέχνης συνδέεται πραγματικά με έναν χαρακτήρα, μόνο αν έχει μοιραστεί τις ίδιες εμπειρίες. Η Κέιτ Μπλάνσετ τόνισε ότι τα ριάλιτι σόου της τηλεόρασης είναι εν μέρει υπεύθυνα για την αντίδραση αυτή.
«Τα ριάλιτι σόου και όλα όσα συνεπάγονται έχουν μια εξαιρετική επίδραση, μια βαθιά επίδραση στον τρόπο που βλέπουμε τη δημιουργία χαρακτήρα», είπε. «Νομίζω ότι προσφέρουν πολλές ευκαιρίες, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι τώρα, ειδικά στην Αμερική, περιμένουμε και αναμένουμε από τους ανθρώπους να επιτύχουν μια ουσιαστική σύνδεση με έναν χαρακτήρα όταν είναι κοντά στην εμπειρία τους», συμπλήρωσε.
Τα σχόλια της Μπλάνσετ έρχονται μετά από κριτικές που δέχθηκαν ηθοποιοί, επειδή υποδύθηκαν ή σχεδίαζαν να υποδυθούν ρόλους LGBT.
Τον Ιούλιο ανακοινώθηκε ότι η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστούσε στην επερχόμενη ταινία Rub & Tug σε ρόλο τρανσέξουαλ.
Ωστόσο, μερικές εβδομάδες αργότερα, η ηθοποιός παραιτήθηκε από τον ρόλο, διευκρινίζοντας σε δήλωσή της: «Υπό το πρίσμα των πρόσφατων δεοντολογικών ζητημάτων που τέθηκαν γύρω από τον ρόλο του Dante Tex Gill, αποφάσισα να αποσυρθώ από το project».
«Η πολιτισμική κατανόηση των transgender ανθρώπων συνεχίζει να βελτιώνεται και έχω μάθει πολλά από την κοινότητα από τότε που έκανα την πρώτη μου δήλωση σχετικά με τον ρόλο μου και συνειδητοποίησα ότι δεν είχε τόσο ευαισθησία. Τρέφω μεγάλο θαυμασμό και αγάπη για την trans κοινότητα και είμαι ευγνώμων που η συζήτηση για τους μη αποκλεισμούς στο Χόλιγουντ συνεχίζεται», ανέφερε στη δήλωσή της η Γιόχανσον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Πάνω από 1.000 δημιουργοί και ηθοποιοί εκφράζουν την αντίθεση τους
Τα επιχειρήματά τους
Τι απέγιναν το κινηματοθέατρο των αδελφών Χόλαντ και το κινητοσκόπιο του Τόμας Έντισον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.