Κινηματογραφος

Η «βύθιση» του Κουρσκ έγινε ταινία - Δείτε το trailer (video)

Με Κόλιν Φερθ, Λεά Σεϊντού και Ματίας Σένερτς, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kursk23.jpg

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Κουρσκ». Η ταινία κάνει πρεμιέρα μέσα στον Σεπτέμβριο και το επίσημο trailer δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ και τους Ματίας Σένερτς (Μακριά από το Αγριεμένο Πλήθος, Το Κορίτσι από τη Δανία), Κόλιν Φερθ (Ο λόγος του βασιλιά, Love Actually), Λέα Σεϊντού (Spectre, η Ζωή της Αντέλ) και Μαξ Φον Σίντοφ (Εξορκιστής, Έβδομη Σφραγίδα) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η ταινία καταπιάνεται με τη βύθιση του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου «Κουρσκ» στη θάλασσα του Μπάρεντς, στις 12 Αυγούστου 2000.

Βασισμένο στο βιβλίο του Ρόμπερτ Μουρ «A Time to Die», ο θεατής παρακολουθεί τα δραματικά γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού. Το K-141 Κουρσκ, με 118 άτομα πλήρωμα, βυθίζεται κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης έπειτα από εκρήξεις στο εσωτερικό του, με τη ρωσική ηγεσία να αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε βοήθεια τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα από Βρετανία, Νορβηγία και ΗΠΑ για τη διάσωση του πληρώματος.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, 23 άτομα από το πλήρωμα επέζησαν των εκρήξεων και περίμεναν τους διασώστες να έρθουν, την ώρα που τα επίπεδα οξυγόνου μειώνονταν δραματικά και στην επιφάνεια της θάλασσας βρίσκονταν σε εξέλιξη διπλωματικά παιχνίδια και πολιτικές συγκρούσεις.

KURSK Official Trailer (2018) Colin Firth, Léa Seydoux, Submarine Movie HD

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ