Κινηματογραφος

Ποιος σκότωσε τον Δον Κιχώτη; Ο Τέρι Γκίλιαμ ξέρει…

Δείτε το πρώτο trailer της «καταραμένης» ταινίας που προσπαθεί 25 χρόνια να βγει στο σινεμά

woman_guest.jpg
Εμμανουέλα Μαρινήτση
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
The Man Who Killed Don Quixote (L'Homme qui tua Don Quichotte) - Official International Trailer

Ο Τέρι Γκίλιαμ έφτασε στο γαλλικό εφετείο ώστε να διευθετήσει τη διαμάχη που έχει για τα δικαιώματα της ταινίας «Δον Κιχώτης» με τον πρώην παραγωγό Πάολο Μπράνκο και η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή στα μέσα Ιουνίου.

Παρά τη συγκεκριμένη κόντρα το trailer του «The Man Who Killed Don Quixote» με πρωταγωνιστές τους Τζόναθαν Πράς, Άνταμ Ντράιβερ, Όλγα Κιριλένκο, Στέλλαν Σκάργκαρντ και Τζοάνα Ριμπέιρο, έχει ήδη βγει στη δημοσιότητα, αλλά όπως είναι φυσικό δεν είναι γνωστή η επίσημη ημερομηνία προβολής της ταινίας. 

Αυτή είναι η όγδοη απόπειρα του κινηματογραφιστή να φέρει στη μεγάλη οθόνη την ταινία, η οποία γράφτηκε από τον Θερβάντες το 1615. Το 2002, ο αγώνας του για την απελευθέρωση της ταινίας απεικονίστηκε στο ντοκιμαντέρ «Lost in La Mancha».

Η ταινία κουβαλά τον τίτλο της «καταραμένης» και τα τελευταία 25 χρόνια προσπαθεί να βγει στον κινηματογράφο. Μια πρωτότυπη έκδοση με τον Τζόνι Ντεπ απέτυχε αφού ο βασικός ηθοποιός Τζιν Ρόσφορτ αρρώστησε, τα γυρίσματα διακόπηκαν από τα αεροσκάφη που βρίσκονταν στην κοντινή στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ και μέσα σε μια νύχτα οι πλημμύρες «χάλασαν» το σετ της ταινίας.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά, η τελευταία έκδοση του Γκίλιαμ ολοκληρώθηκε τελικά και είναι έτοιμη για να βγει στις αίθουσες, με την ελπίδα ότι το τελευταίο νομικό πρόβλημα δεν θα σταθεί εμπόδιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ