Κινηματογραφος

10 εναλλακτικές χριστουγεννιάτικες ταινίες

Για να μπαίνουμε στο κλίμα

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bad-santa.jpg

Σε περίπτωση που θέλεις να μπείς στο πνεύμα των εορτών αλλά έχεις μάθει όλους τους διαλόγους του Μόνος Στο Σπίτι απ'έξω ή αδυνατείς να παρακολουθήσεις για άλλη μία χρονιά τον  Hugh Grant να τραγουδάει τα κάλαντα, η παρακάτω λίστα σας προσφέρει δέκα εναλλακτικές επιλογές ταινιών για μοναδικά και λίγο πιο εκρηκτικά Χριστούγεννα. 

DIE HARD

christmas1.jpg

O Bruce Willis στην ταινία που τον σημάδεψε, αναλαμβάνει τον ρόλο του καλού πνεύματος των Χριστουγέννων που καλείται να λάβει δράση όταν μία ομάδα καλικάτζαρων (η αλλιώς Γερμανών τρομοκρατών) απειλούν να διαλύσουν το εορταστικό πάρτυ της γυναίκας του στο γραφείο που δουλεύει. Επικές ατάκες που έχουν μείνει στην ιστορία και ένα είδωλο να γεννιέται.

GREMLINS
christmas2.png

H αγνή εικόνα του αμερικάνικου ονείρου την περίοδο των Χριστουγέννων, με χιόνι, δώρα και οικογενειακή θαλπωρή χαλάει ελαφρώς όταν ο έφηβος Billy Peltzer ανοίγει το δώρα του και συναντάει το καινούριο του κατοικίδιο, που πολλαπλασιάζεται όταν έρθει σε επαφή με νερό και με τίποτα δεν πρέπει να φάει μετά τα μεσάνυχτα. Η "κωμωδία τρόμου" του Chris Colombus είναι ότι πρέπει για μία δόση νοσταλγίας των '80s, κάτι που αποτέλεσε άλλωστε μεγάλη τάση της ποπ κουλτούρας το φετινό φθινόπωρο εξαιτίας του Stranger Things.

LITTLE WOMEN

christmas3.jpg

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Louisa May Alcott που θεωρείται απαραίτητο να διαβαστεί από όλες τις νεαρές γυναίκες, το Little Women διαδραματίζεται σχεδόν αποκλειστικά στους χειμωνιάτικους μήνες και ξεκινάει με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όπου τα κορίτσια πρέπει να μάθουν να μοιράζονται τα αγαθά τους με εκείνους που έχουν λιγότερα.  Περιέχει όλα τα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κανείς παρακολουθώντας μία ταινία, από χαρά, λύπη μέχρι ατέλειωτο θυμό γιατί πως γίνεται η Τζο και ο Λόρι να μην καταλήγουν μαζί; Όσα χρόνια και αν περάσουν αυτό δύσκολα χωνεύεται κυρίως όταν τον Λόρι υποδύεται ο ονειρεμένος Christian Bale στα νιάτα του.

TRADING PLACES

christmas4.jpg

To Trading Places συμπεριλαμβάνει όλα τα στοιχεία που συναρμολογούν ένα άριστο χριστουγεννιάτικο φιλμ: γιορτινό περιβάλλον και διακόσμηση, την πεποίθηση πως τα χρήματα δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο και φυσικά την αγάπη και την οικογένεια. Μόνο που τα παρουσιάζει με έναν διαφορετικό, δικό του τρόπο. Ένας αλήτης του δρόμου (Eddie Murphy), ένας ανυπόφορος νεόπλουτος (Dan Aykroyd) και μία πόρνη (Jamie Lee Curtis) δεν θα έπρεπε να θεωρούνται αντιπρόσωποι του Καλού αλλά σε σύγκριση με τους γερασμένους και άπληστους εκατομμυριούχους που πρέπει να αντιμετωπίσουν, γίνονται ήρωες.

AN AFFAIR TO REMEMBER

christmas5.jpg

Μία από τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες που έχουν γυριστεί ποτέ, με πρωταγωνιστές τον Carry Grant και την Deborah Kelly, οι οποίοι ερωτεύονται αμέσως αλλά πρέπει να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια της μοίρας που φαίνεται να μην θέλει να καταλήξουν μαζί. Μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες συναντιούνται ξανά την παραμονή των Χριστουγέννων όταν ο χαρακτήρας του Carry Grant δωρίζει έναν από τους πίνακές του σε μία άστεγη ηλικιωμένη κυρία.

IN BRUGES

christmas6.jpg

Όλοι θέλουν να βρίσκονται στην πόλη Bruges του Βελγίου κατά την περίοδο των γιορτών . Τα γραφικά δρομάκια της, τα κανάλια και η ζεστασιά των ντόπιων την κάνουν μία εξαιρετική επιλογή προορισμού για κάθε τουρίστα, εκτός από τον πληρωμένο δολοφόνο Ray που έχει καταραστεί την τύχη του από την στιγμή που εκείνος και ο συνέταιρος του Ken πάτησαν το πόδι τους στην "Βενετία του Βορά." Από τις καλύτερες κωμωδίες των τελευταίων δεκαετιών, με πανέξυπνους διαλόγους και έναν παραδόξως πολύ καλό Colin Farrell στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

IRON MAN 3

christmas7.jpg

Mετά τα συμβάντα στην Νέα Υόρκη όπου οι Εκδικητές αντιμετώπισαν τον ημίθεο Loki σε μία εξαντλητική μάχη μεταξύ εξωγήινων και υπερηρώων, o δισεκατομμυριούχος Tony Stark υποφέρει από συμπτώματα διαταραχών μετατραυματικής καταπόνησης και δεν μπορεί να απολαύσει τα Χριστούγεννα με την αγαπημένη του Pepper Pots. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν η ασφάλειά τους απειλείται για μία ακόμη φορά από έναν εκκεντρικό τρομοκράτη. Ίσως το καλύτερο Iron Man που έχει δημιουργηθεί. Σίγουρα το πιο αστείο. Αν είσαι σε superhero διάθεση μετά το επικό τρέιλερ του Infinity War είναι ότι πρέπει.

BRIDGET JONES'S DIARY

christmas8.jpg

Το θεωρούμε Χριστούγεννα αν δεν υπάρχει έστω και λίγος Hugh Grant; Για τους λάτρεις των ρομαντικών κομεντί, η Bridget αποτελεί κάτι σαν την Βίβλο. Ο Colin Firth στον ρόλο που γεννήθηκε για να παίξει (εναλλακτική εκδοχή του Mister Darcy από το Περηφάνια και Προκατάληψη δηλαδή), ο επικός καβγάς μεταξύ του Mark και του Daniel μπροστά στο ελληνικό εστιατόριο και φυσικά ένα από τα ωραιότερα φιλιά του κινηματογράφου στο τέλος. Τίποτα βέβαια δεν μπορεί να συναγωνιστεί τα πλεχτά χριστουγεννιάτικα πουλόβερ του Mark Darcy.

BAD SANTA

christmas9.jpg

Δεν είναι χοντρούλης, δεν κουβαλάει δώρα και σίγουρα δεν κάνει χο-χο-χο. Μπορεί όμως να σε αφήσει να κάτσεις στα πόδια του. Ο Billy Bob Thorton ως ένας μέθυσος, γκρινιάρης και γυναικάς Άγιος Βασίλης είναι ξεκαρδιστικός σε αυτήν την μαύρη κωμωδία που καταφέρνει να είναι γλυκιά και λίγο ανώμαλη ταυτόχρονα.

WHEN HARRY MET SALLY

christmas10.jpg

Παρόλο που το Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλυ καλύπτει ως ιστορία όλες τις εποχές του χρόνου, οι πιο σημαντικές στιγμές φαίνεται να διαδραματίζονται πάντα τα Χριστούγεννα. Τι καλύτερο από την Meg Ryan, τον Billy Crystal και την χιονισμένη Νέα Υόρκη;
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ