- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μια Ζωή στο πλατό: Η Λάσκαρη θα μας μιλά πάντα μέσα από τους ρόλους της (video)
10 ταινίες σταθμός από το δράμα στην κωμωδία στο μιούζικαλ, στο θέατρο


«Αυτή μέχρι μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις». Η θρυλική ατάκα που βγαίνει από το στόμα του Γιάννη Βογιατζή για το πιο Crazy Girl του ελληνικού σινεμά. Η Ζωή Λάσκαρη έζησε τη ζωή της σε πλατό και πάνω στη σκηνή. Ο φακός την λάτρευε, οι παραγωγοί την ήθελαν για πρωταγωνίστριά τους και οι σεναριογράφοι τής χάρισαν θρυλικές ατάκες με τις οποίες πάντα θα θυμόμαστε τη Ζωίτσα που έφυγε σήμερα σε ηλικία 73 ετών.
Η Ζωή Κουρούκλη στέφθηκε Μις Ελλάς και έγινε Λάσκαρη. Μπήκε στον ελληνικό κινηματογράφο σε ηλικία 20 ετών και με διάθεση τολμηρή σε σχέση με τις καταξιωμένες σταρ της εποχής. Όλα τα είδη ταίριαζαν στη Ζωή και τα δοκίμασε όλα: δράμα, κωμωδία, μιούζικαλ. Αυτές είναι δέκα από τις ταινίες σταθμός που ξεχωρίσαμε από την μακρόχρονη καριέρα της Ζωής Λάσκαρη.
Στεφανία, δραματική ταινία του 1967 της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Κατήφορος, ελληνική δραματική ταινία του 1961, της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Όλγα Αγάπη μου, αισθηματική-δραματική ταινία του 1968 της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Αιχμάλωτοι του Μίσους, ελληνικό ψυχολογικό δράμα του 1972, της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου
Δάκρυα για την Ηλέκτρα, δραματική ταινία του 1966 σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Αστερισμός της Παρθένου, ελληνική δραματική ταινία του 1973, σε παραγωγή Φίνος Φιλμ και σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Θαλασσιές οι Χάντρες, ελληνική μουσική κωμωδία του 1967 της Φίνος Φιλμς, έγχρωμη, σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Τέντι Μπόι Αγάπη μου, ελληνική κωμική ταινία του 1965, σε συμπαραγωγή Φίνος Φιλμ και Δαμασκηνός - Μιχαηλίδης.
Μερικοί το Προτιμούν Κρύο, ελληνική μουσική κωμωδία του 1962, της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Ένα κορίτσι για δύο, ελληνική κωμωδία του 1963 της Φίνος Φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, βασισμένη στο θεατρικό έργο των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη «Ερωτευθείτε, παρακαλώ».
Μαριχουάνα Στοπ, μουσική κωμωδία του 1971, της Φίνος Φιλμς σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη.
Η Ζωή στο θέατρο
Ρόουζ
Νύφη Κουράγιο και χειροκρότημα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Αμερικανίδας συγγραφέα Μάργκαρετ Μίτσελ που κυκλοφόρησε το 1936
Ο πρωταγωνιστής συναντήθηκε με την σεναριογράφο Νάνσι Μέγιερς
Στο πλευρό του θα εμφανιστεί ο Ντακρέ Μοντγκόμερι
H ταινία θα φέρει τον τίτλο «Ann Lee»
Θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Αλ Πατσίνο - Σπουδαία ονόματα του Χόλιγουντ στην παραγωγή
Τι είπε για το πρότζεκτ που ετοιμάζει ο Σαμ Μέντες
Πρωταγωνιστεί στην ταινία «Sonic the Hedgehog 3»
Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει - Η αινιγματική ανάρτηση στο Instagam
Ένας από τους πιο αξιομνημόνευτους εχθρούς του Μπάτμαν αποκτά το δικό του φιλμ
Οι θαυμαστές του Πίτερ Τζάκσον και του Τόλκιν πανηγυρίζουν για τη νέα ταινία που αποτελεί ένα άτυπο πρίκουελ
Φοβερή η Τίλντα Σουίντον στον ρόλο της μητέρας
Θα σας κάνει να κλάψετε με μαύρο δάκρυ, αφού όλοι θα βρουν ένα μικρό κομμάτι από τη δική τους ζωή στα τρυφερά καρέ του Ζεμέκις
Χορταστικό ως θέαμα, αλλά δεν θα βρείτε κάτι καινούργιο
Το μυθιστόρημα του Μπρετ Ίστον Έλις μεταφέρεται ξανά στην οθόνη - Οι πρώτες πληροφορίες
Παρουσιαστής της τελετής θα είναι ο κωμικός και παρουσιαστής Κόναν Ο'Μπράιεν
Οι ταινίες, οι αριθμοί, οι αλλαγές, οι διαμάχες
Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο Μπάρι Κιόγκαν στο ρόλο του Ρίνγκο Σταρ
Όλα είναι εκεί: τα καλά και τα κακά του Στέλιου Καζαντζίδη, που θίγονται σε ακριβοδίκαιες δόσεις, με μια λέξη, ένα βλέμμα, έναν υπαινιγμό
Ήταν έτοιμη να αποχωρήσει από τον κινηματογράφο και τώρα είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα
Οι Ρέιφ Φάινς και Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον έρχονται αντιμέτωποι με ορδές από ζόμπι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.