Κινηματογραφος

Δείτε εδώ ολόκληρο το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»

Διαθέσιμη online και με υπότιτλους η ταινία της Angelique Kourounis και των συνεργατών της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vimeo-152106571

Διαθέσιμο online και με υπότιτλους είναι το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» της Angelique Kourounis και των συνεργατών της.

Όσοι δεν είχαν την ευκαιρία και δεν πρόλαβαν να το δουν στις αίθουσες, στη διάρκεια των προβολών που έγιναν σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα σε ένα χρόνο, μπορούν να παρακολουθήσουν online ολόκληρο το ντοκιμαντέρ στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Θα υπάρχουν υπότιτλοι στα ισπανικά, τα καταλανικά και τα ιταλικά, ενώ σύντομα θα αναρτηθεί και η γερμανική εκδοχή.

Αναφορικά με το θέμα του ντοκιμαντέρ, στην ιστοσελίδα του τελευταίου, σημειώνεται σχετικά: «Μία δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή».

Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκυμανταίρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.

Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα – που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.

Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της, έχοντας ήδη αφιερώσει αρκετά χρόνια και άλλες δύο τηλεοπτικές παραγωγές στην προσέγγιση του νεοναζιστικού κόμματος, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ύστερα από τρεις δεκαετίες περιθωριακής, αλλά αιματηρής, δραστηριότητας».

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το ντοκιμαντέρ και τους συντελεστές του στο: goldendawnapersonalaffair.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ