Κινηματογραφος

Ο Σέρλοκ Χολμς επιστρέφει στο Λονδίνο

Καρέ- καρέ η μεταμόρφωση της Gordon Square σε σοκάκι του 1880 για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Σέρλοκ Χολμς.

344759-716390.jpg
Μαρία Τσοσκούνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334655-694865.jpg

Η ομίχλη που σκέπασε το Λονδίνο τις τελευταίες ημέρες του Δεκέμβρη ήταν το ιδανικό σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας “Holms&Watson”, μια μαύρη κωμωδία με ήρωες τον Σέρλοκ Χολμς και τον Τζον Γουάτσον.

Ωστόσο, από μόνη της η ομίχλη δεν ήταν αρκετή. Για πάνω από επτά ημέρες, ένα πολυπληθές συνεργείο είχε κατακλύσει έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους του Γουέστ Εντ, την Γκόρντον Σκουαίρ. Σ’ αυτόν τον ίδιο δρόμο που κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου μια σπουδαία παρέα αποτελούμενη από την Βιρτζίνια Γουλφ, τον Κλάιβ Μπελ και τον Μάιναρντ Κέινς, έζησαν εδώ μερικά από τα πιο συναρπαστικά και δημιουργικά τους χρόνια.   

Αυτόν λοιπόν τον δρόμο με τα χαρακτηριστικά γεωργιανά συμπαγή και ομοιόμορφα σπίτια, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, ηθοποιοί, κομπάρσοι, προσωπικό ασφαλείας αλλά και νταλίκες, γερανοί με μεγάλους προβολείς, άμαξες, παλιά κοφίνια και ποδήλατα αντίκες, βάλθηκαν να μετατρέψουν για τις ανάγκες των γυρισμάτων σε έναν εξίσου διάσημο δρόμο, την Μπαίκερ Στρητ όπου στον αριθμό 221B σύμφωνα με τον Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, έμενε ο Σέρλοκ μαζί με τον φίλο και βοηθό του, γιατρό Γουάτσον. 

Ημέρα 1η: 

Ημέρα 2η:

Ημέρα 3η: 

Ημέρα 4η: 

Ημέρα 5η:

Ημέρα 7η: 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ