- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από το «Prisoners» μέχρι το «Μέσα από τις φλόγες» κι από τον «Άνθρωπο-αντίγραφο» έως το «Sicario», ο Ντενίς Βιλνέβ ασχολείται με το ίδιο θέμα: την αδυναμία του ανθρώπου να εξερευνήσει τα όριά του και την υπαρξιακή αγωνία του τη στιγμή συνάντησης με το πεπρωμένο του. Έχοντας την ικανότητα να μεταπηδά με θαυμαστή δεξιότητα από το ένα είδος στο άλλο (θρίλερ, δράμα, περιπέτεια, ενώ τώρα καταπιάνεται με το sci-fi), o καναδός σκηνοθέτης βρίσκει και πάλι το κίνητρο για να οδηγήσει το φιλοσοφικό προβληματισμό του ένα βήμα πιο πέρα. Η έμπνευση αυτή τη φορά έρχεται από μια νουβέλα του Τεντ Τσιανγκ (υπάρχει στη συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Η ιστορία της ζωής σου και άλλες ιστορίες», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κέδρος). Ο Βιλνέβ με πρόσχημα την «επίσκεψη» των εξωγήινων στη Γη και την προσπάθεια αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων και των προθέσεών τους (μια αλληγορία για την κατανόηση του ανεξήγητου) από την πλευρά των ανθρώπων, θέτει ερωτήματα γύρω από την ύπαρξη –γιατί αρρωσταίνουμε; τι θα έκανες αν γνώριζες εξ αρχής κάποια μελλοντικά γεγονότα της ζωής σου;– κι επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα πιο βασανιστικά ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Με υπέροχες λυρικές εικόνες που καταρρίπτουν πλήρως το μιλιταριστικό προφίλ του φιλμ, μια τέλεια ερμηνεία από την Έιμι Άνταμς, ακλόνητη αυτοπεποίθηση στην απαιτητική σεκάνς της επαφής της ηρωίδας με τον κόσμο των εξωγήινων και ένα συγκινητικό άγγιγμα πάνω στο ανθρώπινο κομμάτι της ιστορίας του, ο Βιλνέβ σχεδόν μεγαλουργεί, αποσπώντας και πάλι νέα εύσημα για το θαυμαστό σινεμά του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Η συνεργασία των δύο θρύλων του αμερικανικού σινεμά αριθμεί ήδη δέκα ταινίες
Μια δυναμική ιστορία ενηλικίωσης και αυτοδιάθεσης - Έρχεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι αποχωρίστηκε και επίσημα το επώνυμο της διάσημης οικογένειας
Η φετινή διοργάνωση έχει ως θεματικό άξονα το «Φωτίζοντας τον διάλογο»
Καλεσμένος στο podcast IMO με τη Μισέλ Ομπάμα και τον Κρεγκ Ρόμπινσον ο θρυλικός σκηνοθέτης
Η νέα προβολή θα περιλαμβάνει σκηνές που παρέμεναν άφαντες για πάνω από εξήντα χρόνια
Η ερωτική σχέση δυο ανθρώπων με μηδενική ορατότητα στον δημόσιο χώρο
Ο ηθοποιός έγινε γνωστός και από το Emily in Paris, όπου υποδυόταν τον Louis de Léon, τον CEO του κολοσσού της μόδας JVMA
Πότε θα κυκλοφορήσει η πέμπτη ταινία του επιτυχημένου animated franchise
Ιδιότυπη δραμεντί που σε αρκετά σημεία γίνεται συγκινητική
Ένα φλύαρο έργο χωρίς πρωτοτυπίες
Κάποια λίγα σκετς βγάζουν αρκετό γέλιο, όμως τα περισσότερα έχουν προβλέψιμη πλοκή
Ο Κέιν Πάρσονς ποντάρει στην αινιγματική πλοκή και τους ρεαλιστικούς χαρακτήρες αντί των αναμενόμενων jump scares
Από τις αφηγήσεις των κατοίκων μέχρι την ιστορία της περιοχής, ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο ατμόσφαιρα και ευαισθησία
Kαθώς η τρίτη σεζόν του Euphoria έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις
Μιλήσαμε μαζί του για την ταινία, την ποίηση, τη φιλοσοφία, την εκπαίδευση και την απρόσμενη είσοδό του στον κινηματογράφο.
Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης κατέκτησε τον δεύτερο Χρυσό Φοίνικα της καριέρας του
Φέτος, το ισπανικό φιλμ «The Black Ball» απέσπασε αποθέωση διάρκειας περίπου 20 λεπτών
Η Γιούρι βραβεύτηκε για την εμφάνισή της στη χιλιανή ταινία «La Perra»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.