Κινηματογραφος

30 νέες ταινίες για ραντεβού στο σινεμά

Sneak preview στα φιλμ που θα δούμε προσεχώς στους κινηματογράφους

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323371-665637.jpg

Φθινόπωρο, ποπ κορν και συναρπαστικές κινηματογραφικές προβολές. Η ευτυχία θα κρύβεται πάντα στις μικρές χαρές της ζωής και οι βόλτες στους κινηματογράφους είναι μια από αυτές. Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ, η νέα κινηματογραφική χρονιά ξεκίνησε και οι ταινίες που έρχονται είναι πολλές. Υπερπαραγωγές, διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά, b-movies, σίκουελ, ιστορίες που μεταφέρονται στη μεγάλη οθόνη από τις σελίδες βιβλίων, πρωτότυπα σενάρια από μυαλά με πολλή φαντασία που γίνονται εικόνες, φιλμ με την κλασική επισήμανση «βασισμένο σε αληθινά γεγονότα». Από τα προβεβλημένα ονόματα του Χόλιγουντ μέχρι τις ανερχόμενες φάτσες που θέλουν να μας κερδίσουν με τις ερμηνείες τους, είναι εκατοντάδες οι ταινίες που διεκδικούν το χρόνο και το εισιτήριό μας. Ποιες θα είναι οι φόλες και ποιες θα φτάσουν μέχρι το κόκκινο χαλί των Όσκαρ; Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως δεν θα πλήξουμε. Τα φώτα κλείνουν, οι διαφημίσεις πέφτουν και η ατμόσφαιρα του σινεμά μας καλεί ξανά να αφεθούμε σε αυτή. Με ή χωρίς παρέα.

Max Rose

image

Η επιστροφή του Τζέρι Λιουις στον κινηματογράφο μετά το «Funny Bones» του 1995, είναι από μόνη της γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο. Μία πρώιμη εκδοχή της προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών το 2013 ενώ η πρώτη ολοκληρωμένη της προβολή πραγματοποιήθηκε στο MOMA το φετινό Απρίλιο στην αφιερωματική έκθεση για το μεγάλο κωμικό που πάτησε τα 90.

image

Το «Max Rose», σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ντάνιελ Νόα, αφηγείται την ιστορία ενός ηλικιωμένου τζαζ πιανίστα που θα αντιληφθεί λίγες μέρες μετά το θάνατο της συζύγου του πως ο έγγαμος βίος 65 χρόνων ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Ο θρύλος επιστρέφει αγέραστος για να μας συγκινήσει αυτή τη φορά με μια αναζήτηση σε ένα παρελθόν που μπορεί να θυμίσει πολλά σε πολλούς θεατές.

Hands Of Stone

image

O Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται τον θρυλικό Ρέι Αρσέλ, που απογείωσε την καριέρα του Ρομπέρτο Ντουράν, του μποξέρ από τον Παναμά που κέρδισε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Με το παρατσούκλι «Χέρια από Πέτρα» για την δριμύτητα των χτυπημάτων του, κατάφερε να αποδράσει από την φτωχική του ζωή και αγωνίστηκε για πέντε δεκαετίες, κερδίζοντας 103 από τους 119 αγώνες του, αλλά έμεινε στην ιστορία για τον σοκαριστικό τρόπο με τον οποίο εγκατάλειψε τον πιο κρίσιμο αγώνα της καριέρας του.

image

Ένα δυνατό δράμα, με τους Τζον Τουρτούρο και Έντγκαρ Ραμίρεζ να συμπρωταγωνιστούν και τον Τζόναθαν Τζακούμποβιτς να σκηνοθετεί και να γράφει το σενάριο. Το «Hands Of Stone» ετοιμάζεται να δώσει αρκετά κροσέ έντασης στους σινεφίλ που θα κόψουν εισιτήριο.

Kubo And The Two Strings

image

Μάθιου ΜακΚόναχι, Σαρλίζ Θέρον, Αρτ Πάρκινσον, Ρούνεϊ Μάρα, Ραλφ Φάινς και άλλοι εκλεκτοί σταρ δανείζουν τις φωνές τους σε ένα animation για μικρούς και μεγάλους που θεωρείται από τα πιο ενδιαφέροντα της χρονιάς και κέρδισε την εκτίμηση του Rotten Tomatoes.

image

Ένα έξυπνο και καλόκαρδο αγόρι, ο Κούμπο, περνά μια ήσυχη κι ασφαλή ζωή, κρυμμένο κάπου μαζί με τη μητέρα του, μέχρι τη στιγμή που άθελά του θα ξυπνήσει ένα μοχθηρό πνεύμα. Όταν η μητέρα του πεθαίνει προσπαθώντας να τον σώσει, ο Κούμπο θα κληθεί να ενώσει τις δυνάμεις του με μια μαϊμού κι ένα σκαθάρι, και να ξεκινήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι με σκοπό να λύσει το μυστήριο του πατέρα του, του καλύτερου πολεμιστή σαμουράι που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Ο Κούμπο θα πρέπει να παλέψει με θεούς και τέρατα για να βρει τη μυθική πανοπλία του πατέρα του που θα τον κάνει αήττητο, κι έτσι να ξεκλειδώσει το μυστικό της κληρονομιάς του και να ξαναβρεί την οικογένεια του.

The Light Between Oceans

image

Ο κινηματογραφιστής Ντέρεκ Σιανφράνς, που κέρδισε τις εντυπώσεις με τα «Blue Valentine» και «The Place Beyond the Pines», σκηνοθετεί τους Μάικλ Φασμπέντερ, Αλίσια Βικάντερ και Ρέιτσελ Βάις στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μπεστ-σέλερ μυθιστορήματος του Μ.Λ.Στέντμαν.

image

Λίγα χρόνια μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας φαροφύλακας και η σύζυγός του, που ζουν σε μια απομακρυσμένη ακτή της δυτικής Αυστραλίας, χάνουν το μωρό που περιμένουν. Μια μέρα, ενώ προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραύμα, βρίσκουν ένα φαινομενικά εγκαταλελειμμένο μωρό και αποφασίζουν να το παρουσιάσουν σαν δικό τους, ώσπου η συντετριμμένη μητέρα του παιδιού μπαίνει ξαφνικά στη ζωή τους. Μια γλυκόπικρη ιστορία με ηθικά διλήμματα που αναμένεται να ραγίσει καρδιές και να βουρκώσει τους θεατές.

Antibirth

image

Παράνοια, τρόμος και άγνωστο έρχονται να σηκώσουν την τρίχα και να τεντώσουν τα μάτια στο φιλμ του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη Ντάνιελ Πέρεζ. Οι Λου και οι Σάντι, δύο φίλες που πίνουν πολλά ναρκωτικά, τρώνε πίτσα από τα σκουπίδια και γίνονται σκουπίδια όποτε μπορούν, θα τριπάρουν άσχημα όταν ένα ξέφρενο βράδυ θα καταλήξει για τη μια από αυτές σε μια μυστήρια εγκυμοσύνη, όπου κάτι άγνωστο ετοιμάζεται να έρθει στη ζωή.

image

Οι Νατάσα Λιόν και η Κλόε Σεβινί πρωταγωνιστούν στην ψυχεδελική, ατμοσφαιρική ταινία τρόμου που συμβαίνει κάπου στο πουθενά του Μίσιγκαν και έχει εξιτάρει τους κριτικούς. Υπόσχεται ντελίριο και σινεφίλ στιγμές, μακριά από τις προδιαγραφές για όλη την οικογένεια.

Sully

image

O πολυβραβευμένος Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί τον πολυβραβευμένο Τομ Χανκς. Μαζί τους, οι ηθοποιοί Λόρα Λίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ και Τζέρι Φεράρα. To «Sully» έχει το οσκαρικό άρωμα που χρειάζεται και υπόθεση που βασίζεται στα ηρωικά κατορθώματα του γενναίου πιλότου Τσέσλι «Σάλι» Σάλενμπέργκερ, που έγινε ήρωας τις ΗΠΑ το 2009, όταν προσγείωσε το ακινητοποιημένο τζετ στον ποταμό Χάντσον, σώζοντας τις ζωές των 155 επιβατών και του πληρώματος.

image

Το «θαύμα του Χάντσον» που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και έγινε αιτία για να δεχθεί o θαραλλέος και ριψοκίνδυνος αεροπόρος τα συναδελφικά πυρά για τους κρίσιμους και αποφαστικούς χειρισμούς του, σε ένα περιπετειώδες φιλμ που δηλώνει πως θα πει την ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ. Τα ονόματα και η υπόθεση εγγυώνται πολλά. Ερμηνείες, πλάνα, δραματικές στιγμές και υποβλητική ένταση. Ίσως και χρυσά αγαλματίδια.

London Road

image

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία γύρω από τα πτώματα πέντε άγνωστων μεταξύ τους νεκρών γυναικών που συγκλόνισε το Ίσπουιτς το 2006 και ενέπνευσε το πετυχημένο μιούζικαλ που ανέβηκε στο National Theatre, η ταινία «London Road» του Ρούφους Νόρις, που σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο σινεμά, εστιάζει στις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές των ανθρώπων μιας μικρής κοινωνίας, όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με συνταρακτικά γεγονότα.

image

Με μεγάλο μέρος του θιάσου στο καστ της ταινίας, τον Τομ Χάρντι σε ρόλο οδηγού λεωφορείου και τις Ολίβια Κόλμαν και Ανίτα Ντόμπσον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το «London Road» έρχεται να συγκινήσει με μιούζικαλ χαρακτήρα. Οι κριτικές ήταν υμνητικές, η προβολή του το 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν φάνηκε να πείθει τους θεατές αν λάβει κανείς υπόψη του τα αστεράκια στο IMDb. Σειρά έχει ο υπόλοιπος πλανήτης.

Bridget Jones’s Baby

image

Τα σκανδαλοθηρικά έντυπα κάνουν πάρτι με την αγνώριστη Ρενέ Ζελβέγκερ που επανέρχεται κινηματογραφικά ως Μπρίτζετ Τζόουνς με γεννητούρια και νέες περιπέτειες. Η λατρεμένη δημοσιογράφος μπαίνει αισίως στα 40 και το όνειρό της να γίνει μάνα γίνεται πραγματικότητα. Με τους κινδύνους που εγκυμονεί πάντα μια κινηματογραφική συνέχεια, θα δούμε ξανά τον Κόλιν Φερθ ως Μαρκ Ντάρσι και θα γνωρίσουμε τον Πάτρικ Ντέμπσι ως αντίζηλο Τζακ. Ποιος από τους δύο είναι ο πατέρας; Και ποιος θα είναι ο ιδανικός;

image

Η σκηνοθέτρια της πρώτης ταινίας Σάρα Μαγκουάιρ επιστρέφει, η αγαπημένη ηρωίδα επιστρέφει σε «ενδιαφέρουσα» και μένει να αποδειχτεί πόσο ενδιαφέρουσα θα βρουν τη νέα ιστορία όσες και όσοι γέλασαν και μεγάλωσαν με τα καμώματά της. Και δεν είναι λίγοι.

Snowden

image

Τρία χρόνια μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις από τον Έντουαρντ Σνόουντεν για απόρρητα προγράμματα των μυστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης των αμερικανικών και ευρωπαϊκών τηλεφωνικών μεταδεδομένων και των προγραμμάτων παρακολούθησης PRISM και Tempora, ο Όλιβερ Στόουν επιχειρεί να μιλήσει για το ζήτημα μέσα από ένα πολιτικό δράμα. Στον απαιτητικό πρωταγωνιστικό ρόλο του καταζητούμενου που έγινε ήρωας, συναντάμε τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, ο οποίος θα ερμηνεύσει τις περιπετειώδεις και δύσκολες στιγμές που έζησε ο Αμερικανός τεχνικός που εργάστηκε για την NSA και τη CIA. Οι πληροφορίες που διέρρευσε θεωρείται πως έχουν κάνει από τις πιο σημαντικές ζημιές στην ιστορία της NSA.

image

Το σενάριο της ταινίας «Snowden» βασίζεται στο βιβλίο «The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man» του Λουκ Χάρντινγκ, ενώ έχει συνεισφέρει και ο ίδιος ο Όλιβερ Στόουν, πιστεύοντας πως πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταινίες του. Στο φιλμ συμπρωταγωνιστούν οι Νίκολας Κέιτζ, Μελίσα Λίο και Τομ Γουίλκινσον. Παραμένει απόρρητο αν το φιλμ θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.

 

The Magnificent Seven

image

Δεν βλέπεις εύκολα καλά γουέστερν αυτές τις μέρες, ειδικά όταν ακούς την ιδέα ενός ριμέικ. Εδώ όμως κάτι χλιμιντρίζει υποσχέσεις. O σκηνοθέτης Αντουάν Φουκουά δίνει τη δική του μοντέρνα εκδοχή στο κλασικό γουέστερν του Τζον Στέρτζες που εμπνεύστηκε από τους «Επτά Σαμουράι» του Ακίρα Κουροσάουα. Ο σεναριογράφος του «True Detective» Νικ Πιτζολάτο πληκτρολογεί τις λέξεις. Με την πόλη του Ρόουζ Κρικ κάτω από τον σκοτεινό έλεγχο του Μπαρθόλομιου Μποτζ, οι απελπισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια από επτά κακοποιούς, κυνηγούς κεφαλών, απατεώνες και οπλισμένους άνδρες. Όσο η πόλη προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση που έρχεται, η ομάδα των 7 μοιάζει να πολεμάει για κάτι περισσότερο από τα χρήματα. 

image

Οι Ντενζέλ Γουόσινγκτον, Κρις Πρατ, Ίθαν Χοκ, Βίνσεντ Ντ' Ονόφριο, Μπιουνγκ-Χαν Λι, Μανουέλ Γκαρσία-Ράλφο και Μάρτιν Σένσμάιερ συναντώνται σε ένα παράτολμο εγχείρημα 132 λεπτών φτιαγμένο για μεγάλες αντροπαρέες ή μοναχικούς θεατές που έχουν αδυναμία στην ατμόσφαιρα της Άγριας Δύσης και τις καλές, ζόρικες ατάκες.

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

image

Ασυνήθιστα παιδιά. Ένα αγόρι που είναι αόρατο όταν δεν φοράει ρούχα. Δυο δίδυμα κορίτσια που μιλάνε χωρίς να ανοίξουν το στόμα τους. Μια μικρή που κόβει βόλτες χωρίς να αγγίζει το έδαφος. Και άλλα χαριτωμένα παιδιά με μυστήριες συνήθειες. Ασυνήθιστος σκηνοθέτης. Ο Τιμ Μπάρτον εμπνέεται στη 18η ταινία του από το ομότιτλο, πολυδιαβασμένο βιβλίο του Ράνσομ Ριγκς, «Miss Peregrine's Home for Peculiar Children».

image

Ασυνήθιστη υπόθεση. Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν-Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά. Αλλά τα μυστήρια και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις… και τους παντοδύναμους εχθρούς τους. Τελικά, ο Τζέικ ανακαλύπτει ότι μονάχα το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους. Ασυνήθιστοι σταρ. Η Έβα Γκριν, η Έισα Μπάτερφιλντ και ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον. Το σινεμά του Τιμ Μπάρτον ευτυχώς παραμένει για κάποιους ακόμα ασυνήθιστο.

Denial

image

Ένα φιλμ για την άρνηση του Ολοκαυτώματος βασισμένο στην αληθινή ιστορία της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της καθηγήτριας Ιστορίας Ντέμπορα Ε. Λίπσταντ, που υποδύεται η Ρέιτσελ Βάις, και του φιλοναζιστή συγγραφέα Ντέιβιντ Ίρβινγκ, που ερμηνεύει ο Τίμοθι Σπολ. Εκείνος την κατηγόρησε για συκοφαντία, εκείνη για απόκρυψη θηριωδιών κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

image

Το «Denial» του Μικ Τζάκσον πατάει στο βιβλίο «Denial: Holocaust History on Trial» και κάνει άλμα στην πολύκροτη σύγκρουση που κορυφώθηκε το 1994 εστιάζοντας στον τρόπο λειτουργίας της δικαιοσύνης, την αξία των πειστηρίων και την προσπάθεια να αποκρυφτούν τα φρικαλέα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον των Εβραίων. Οι Τομ Γουίλκινσον και Άντριου Σκοτ συμπληρώνουν το καστ των πρωταγωνιστών της δραματικής ταινίας που δεν θα περάσει απαρατήρητη στους λάτρεις της Ιστορίας.

The Birth Of A Nation

image

Θριάμβευσε στο Sundance Film Festival και θεωρείται από αρκετούς υποψήφιο για κάποιο χρυσό αγαλματίδιο στα φετινά Όσκαρ, μία χρονιά μετά τις έντονες συζητήσεις στο Χόλιγουντ για τις διακρίσεις εις βάρος των μειονοτήτων στην κινηματογραφική βιομηχανία. Η ιστορία ενός σκλάβου που καθοδήγησε το 1831 την εξέγερση αφροαμερικάνων σκλάβων, με 50 λευκούς νεκρούς και 200 αφροαμερικάνους, σε ένα φιλμ που δεν διστάζει να καυτηριάσει τη βωβή ταινία «Η Γέννηση Ενος Εθνους» του Ντ. Γ. Γκρίφιθ, αυτής που συνεχίζει να διχάζει με τα ρατσιστικά μηνύματά της έναν αιώνα μετά την προβολή της.

image

Ο Νέιτ Πάρκερ σκηνοθετεί, αναλαμβάνει το σενάριο και πρωταγωνιστεί, ο Άρμι Χάμερ συμπρωταγωνιστεί, η Fox Searchlight χρηματοδότησε αδρά την παραγωγή και το επικό φιλμ-υμνωδία για τους πολυετείς αγώνες της αφροαμερικάνικης κοινότητας έρχεται στις αίθουσες με επαναστατική διάθεση.

Desierto

image

Μια ομάδα ανθρώπων επιχειρεί να διασχίσει τα σύνορα από το Μεξικό στις ΗΠΑ και έρχεται αντιμέτωπη με έναν σκληροπυρηνικό ρατσιστή που έχει αναλάβει τα καθήκοντα της συνοριακής περιπόλου και θα προσπαθήσει να σκοτώσει τους πάντες μέχρι και τον τελευταίο.

image

Το «Desierto», η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Γιόνας Κουαρόν, αδερφού του Αλφόνσο, που εκτελεί χρέη παραγωγού, συστήνεται ως ένα άγονο θρίλερ, εξετάζει την παράνοια της συνοριοφυλακής και με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, στο ρόλο του παράνομου μετανάστη, και Τζέφρι Ντιν Μόργκαν ως ψυχασθενή που θα πάρει το νόμο στα χέρια του, μιλά για τον τρόμο και την απόγνωση μιας πραγματικότητας που συμβαίνει και συχνά ξεχνάμε. Μια παραγωγή του 2015 που βρήκε το δρόμο προς τις αίθουσες, κοιτώντας όσους αναζητούν το δικό τους δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

The Accountant

image

Ο Μπεν Άφλεκ είναι ο Κρίστιαν Γουλφ, είναι το πρωί ένας μουρλάκιας λογιστής που υπολογίζει αριθμούς και το βράδυ ένας ψυχρός εκτελεστής που δολοφονεί ανθρώπους. Εργοδότες του; Παντοδύναμα καρτέλ. Στο κατόπι του; Το FBI που αναζητά τα ίχνη του. Στα πόδια του; Μια συνάδελφος στη δουλειά που θα βρει αυτά που δεν πρέπει.

image

Σκηνοθετεί ο Γκάβιν Ο’ Κόνορ, γνωστός από το «Warrior», συμπρωταγωνιστούν οι Άννα Κέντρικ, Τζ. Κ. Σίμονς και Τζoν Λίθγκοου, ακούγονται οι Radiohead στο τρέιλερ και το σενάριο φέρει την υπογραφή του Μπιλ Ντιμπίκ που είχε συμπεριληφθεί το 2011 στη «Μαύρη Λίστα του Χόλιγουντ». Κάντε τους υπολογισμούς σας.

American Pastoral

image

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ δοκιμάζει τις ικανότητές του ως κινηματογραφιστής μεταφέροντας στο σινεμά το διάσημο και βραβευμένο με πούλιτζερ μυθιστόρημα του Φίλιπ Ροθ «Αμερικάνικο Ειδύλλιο», μετά την αποχώρηση του σκηνοθέτη Φίλιπ Νόις. Πρωταγωνιστεί και ανεβάζει τον πήχη, έχοντας ρόλο μπρος και πίσω από την κάμερα.

image

Ο Σίμουρ Λιβόρ ενηλικιώνεται στη μεταπολεμική Αμερική του θριάμβου και της ευημερίας. Αλλά ό,τι αγαπάει χάνεται όταν η χώρα παθαίνει παράκρουση τα ταραγμένα χρόνια των 60s. Ούτε ο πιο απομονωμένος και καλοπροαίρετος πολίτης δεν καταφέρνει να αποφύγει το σαρωτικό κύμα της ιστορίας. Η ιστορία της ανόδου και της πτώσης ενός καλότυχου Αμερικανού-ενός δυνατού άνδρα γεμάτου αυτοπεποίθηση, αριστοτέχνη της κοινωνικής ισορροπίας που τον συντρίβουν οι δυνάμεις της κοινωνικής αναταραχής. H αγάπη και το μίσος για την Αμερική. Συμπρωταγωνιστούν οι Τζένιφερ Κόνελι, Ντακότα Φάνινγκ και Ούτζο Αντούμπα, σεναριογραφεί ο Τζον Ρομάνο και μένει να δούμε αν οι συναρπαστικές σελίδες θα γίνουν και συναρπαστικές σκηνές.

Moonlight

image

Τα βάσανα του έρωτα μέσα από την πορεία ενός μοναχικού άνδρα που εξερευνά τη σεξουαλικότητά του και αναζητά τον εαυτό του. Ο σκηνοθέτης Μπάρι Τζένκινς επιδίδεται σε μια σπουδή για την αγάπη, τις διακρίσεις και τις σύγχρονες σχέσεις στο «Moonlight», με πρωταγωνιστές τους Τρεβάντε Ρόουντς, Αντρέ Χόλαντ και Ναόμι Χάρις.

image

Βασισμένο στο μυθιστόρημα «In Moonlight Black Boys Look Blue» του Τάρελ Άλβιν ΜακΚρέιν, το φιλμ ακολουθεί την πορεία ζωής του αφροαμερικανού ήρωα και αναρωτιέται τι είναι αυτό που το λένε αγάπη και γιατί αξίζει να ενδώσεις παράφορα σε ένα πάθος, αψηφώντας κάθε τίμημα.

In A Valley Of Violence

image

Ίθαν Χοκ, Τάισα Φαρμίγκα, Τζέιμς Ράνσον, Κάρεν Γκίλαν και Τζον Τραβόλτα ανταμώνουν στην «Κοιλάδα της Βίας» σε ένα γουέστερν στην πόλη-φάντασμα Ντέντον. Ο μυστηριώδης περιπλανώμενος Πολ και ο τετράποδος φιλαράκος του Άμπι, που γράφεται πως κλέβει στο φιλμ της εντυπώσεις, διασχίζουν την αχανή έρημο και θα βρουν μπελάδες όταν θα αποφασίσουν να κόψουν δρόμο για να φτάσουν νωρίτερα στον προορισμό τους.

image

Στην ξεχασμένη πόλη, ο Πολ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία αλητοπαρέα μούτρων, με αρχηγό τον Τζίλι, γιο του σερίφη που υποδύεται ο Τζον Τραβόλτα. Η σύγκρουσή τους θα πυροδοτήσει μία καταστροφική αλυσιδωτή αντίδραση, επηρεάζοντας τις ζωές όλων των κατοίκων της πόλης και κυρίως δύο αδερφών, που βρίσκονται στη μέση μίας εκδίκησης που θα γραφτεί με αίμα. Πολύ αίμα. Το «In A Valley Of Violence» απέσπασε μόνο επαίνους όπου προβλήθηκε και ο σκηνοθέτης Τι Γουέστ, φαίνεται να έχει βρει την ισορροπία ανάμεσα σε ένα γουέστερν με ταυτότητα και ατμόσφαιρα και μια μοντέρνα ταινία.

Inferno

image

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρον Χάουαρντ επιστρέφει, σκηνοθετώντας το πρόσφατο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν (Κώδικας Da Vinci). Ο Τομ Χανκς υποδύεται ξανά τον καθηγητή Ρόμπερτ Λάνγκντον σε μια αποστολή όπου τα κρυμμένα στοιχεία οδηγούν στον μεγάλο Δάντη.

image

Όταν ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκντον ξυπνάει σε ένα ιταλικό νοσοκομείο με αμνησία, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Σιένα Μπρουκς Brooks, μια γιατρό που ελπίζει να τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του. Μαζί ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου διασχίζοντας την Ευρώπη, ενάντια στο χρόνο που απειλεί να φέρει στο φως μια θανάσιμη συνομωσία. Αν οι προηγούμενες ταινίες σας έκαναν κλικ, φαντάζει απίθανο να μην σας κάνει και αυτή.

Doctor Strange

image

Θα είναι μια super hero movie άλλου τύπου; Θα είναι πειστικός στα μαγικά του ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως ο πανέξυπνος και νάρκισσος νευροχειρουργός Στίβεν Στρέιντζ που έχουν αγαπήσει οι κομιξόφιλοι μέσα από τις σελίδες της Marvel; 

image

Αναλαμβάνοντας, τι άλλο, να σώσει τον κόσμο από την καταστροφή και με τους Τίλντα Σουίντον ως Ancient One και Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ ως Mordo, το «Doctor Strange» φιλοδοξεί να αλλάξει την απόδοση των υπερηρώων στο σινεμά. Ο Μαντς Μίκελσεν ως μοχθηρός αντίπαλος Kaecillius του ευφυούς γιατρού και η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς συμπληρώνουν το καστ της ταινίας.

Bleed For This

image

To απόλυτο comeback ενός αθλητή. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του θρυλικού πυγμάχου Βίνι Παζ, που κατάφερε να κερδίζει τίτλους αλλάζοντας κατηγορίες, νικώντας σε 50 αγώνες από τις 60 φορές που βρέθηκε σε ρινγκ, με τoν Μπεν Γιάνκερ να δείχνει τις σκηνοθετικές γροθιές του, το «Bleed For This» κάνει πρεμιέρα στην οσκαρική περίοδο του Νοεμβρίου.

image

Ο Μάιλς Τέλερ υποδύεται τον μποξέρ που καθηλώθηκε στις αρχές του 1990 στο κρεβάτι με σπασμένο το λαιμό, έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Παρά το γεγονός πως οι γιατροί του προμηνύουν πως δεν θα μπορέσει να κουνήσει ξανά το πάνω μέρος του σώματός του, θα δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, αυτή της θέλησης για να επιστρέψει στο ρινγκ και να αναμετρηθεί με τον Λούις Σαντάνα. Με την πρακτική αυξομείωσης βάρους, που το Χόλιγουντ πάντα τιμά, και που χαρακτήριζε τον αμερικανό πυγμάχο, ο ψωμωμένος Μάιλς Τέλερ συναντά τον μεταμορφωμένο Άαρον Έκχαρτ που υποδύεται τον προπονητή του. Δράμα, θάρρος και σπορ σε ένα φιλμ που φαίνεται να πετάει το γάντι στον θείο Όσκαρ.

Loving

image

Ο Τζεφ Νίκολς εμπνέεται από την αληθινή ιστορία αγάπης των Ρίτσαρντ και Μίλντρεντ Λόβινγκ, ενός λευκού και μιας μαύρης, που κινδύνεψαν να φυλακιστούν γιατί επιστέγασαν τον έρωτά τους με γάμο. Σκηνοθετεί, γράφει το σενάριο και μας εξιστορεί τα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσουν. Αγάπη χωρίς όρους εναντίον μίσους χωρίς λογική. Η υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απασχόλησε τη Βιρτζίνια το 1958 και έφτασε το 1967 στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αναβιώνει στο σινεμά με πρωταγωνιστές τους Τζόελ Ένγκερτον, Ρουθ Νέγκα και Μάικλ Σάνον.

image

Με τη διεισδυτική ματιά του Τζεφ Νίκολς στην κάμερα και τη θεματική του, το «Loving» ίσως αποδειχθεί άλλη μια υποψηφιότητα στις ταινίες της χρονιάς.

Arrival

image

Κινηματογραφική σεζόν χωρίς sci-fi ταινία με εξωγήινους δεν υφίσταται. Ο Ντενίς Βιλνέβ, που είναι επιφορτισμένος με το σίκουελ του Blade Runner, υπογράφει το «Arrival» διαστημόπλοια με επισκέπτες από το υπερπέραν, προσγειώνονται στον πλανήτη Γη.

image

Η Έιμι Άνταμς ως ειδική γλωσσολόγος που το έχει στις αποκωδικοποιήσεις προσλαμβάνεται από το στρατό για να βγάλει άκρη μαζί τους και να πιάσει γραμμή αν έρχονται για να τα κάνουν μαντάρα ή για επίσκεψη γνωριμίας. Οι Τζέρεμι Ρένερ και Φόρεστ Γουίτακερ συμπρωταγωνιστούν και η φαντασία μοιάζει βγαλμένη από άλλους πλανήτες.

Allied

image

Μπραντ Πιτ και Μαριόν Κοτιγιάρ υποδύονται τους ερωτευμένους κατασκόπους στο φιλμ του Ρόμπερτ Ζεμέκις που φωνάζει must για κάθε ζευγαροκατάσταση. Σασπένς και ζάχαρη, εφέ και ρομάντζο, αποστολή δολοφονίας τους Γερμανού πρέσβη στην Καζαμπλάνκα και παράνομα μυστικά που θα απειλήσουν τον έρωτα και την ύπαρξή τους. Το θρίλερ εποχής «Allied» έχει ό,τι χρειάζεται για να πάει καλά στα ταμεία και όλο το οσκαρικό παρεόνι για να αφιχθεί στο κόκκινο χαλί.

Lion

image

H περιπέτεια ενός πεντάχρονου αγοριού από την Ινδία, η ιστορία πίσω από το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Σαρού Μπρίρλεϊ «A Long Way Home», ζωντανεύει στο «Lion». Έχοντας μπει σε λάθος τρένο και ταξιδεύοντας αμέτρητα χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά του, θα υπερβεί τις αντιξοότητες, θα υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι Αυστραλών και 25 χρόνια μετά, με πυξίδα τις λιγοστές παιδικές του αναμνήσεις, και την εφαρμογή Google Earth θα αναζητήσει τους πραγματικούς γονείς του.

image

Με πρωταγωνιστές τους Ντεβ Πάτελ, Ρούνεϊ Μάρα, Νικόλ Κίντμαν και Ντέιβιντ Γουέινμαν, το «Lion» του Γκαρθ Ντέιβις βρυχάται ανθρωπιά και συγκίνηση.

Assassin’s Creed

image

Μέσα από μια επαναστατική τεχνολογία που ξεκλειδώνει τις γενετικές του αναμνήσεις, ο Κάλουμ Λιντς θα βιώσει τις περιπέτειες του προγόνου του, Άγκιλαρ, στην Ισπανία του 15ου αιώνα. Ο Κάλουμ ανακαλύπτει πως προέρχεται από μια μυστηριώδη, μυστική οργάνωση, τους Assassins, συσσωρεύοντας έτσι απίστευτες γνώσεις και ικανότητες, με σκοπό να καταφέρει στο παρόν να έρθει αντιμέτωπος με την καταπιεστική και ισχυρή οργάνωση, Templar.

image

To ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι της Ubisoft φεύγει από τις οθόνες και έρχεται στο σινεμά σε μια υπερπαραγωγή με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Μάριον Κοτιγιάρ, Τζέρεμι Άιρονς και Μπρένταν Γκλίσον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους για να αναρριχηθεί στις κορυφές του box-office.

Rules Don’t Apply

image

18 χρόνια μετά το «Bullworth» ο Γουόρεν Μπίτι δοκιμάζει ξανά το ρόλο του σκηνοθέτη για να αφηγηθεί μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης μεταξύ μιας φιλόδοξης ηθοποιού και ενός οδηγού, κάτω από τα τερτίπια και τις παραξενιές του απρόβλεπτου μεγιστάνα που ενσαρκώνει ο Γουόρεν Μπίτι, στις ΗΠΑ των 50s.

image

Λίλι Κόλινς και Όλντεν Ερενράιχ υποδύονται το ζεύγος που ζει τον κρυφό έρωτά του και το τρέιλερ δείχνει γλυκά καυστικό.

The Founder

image

Επρόκειτο να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο αλλά αποφασίστηκε να κάνει πρεμιέρα στη σκληρή οσκαρική περίοδο του Δεκεμβρίου. Ίσως γιατί έχει τα φόντα. H ιστορία των McDonald's μέσα από το πορτρέτο του πωλητή Ρέι Κροκ από το Ιλινόις και τη γνωριμία του με τους Μακ και Ντικ ΜακΝτόναλντ.

image

Ο Μάικλ Κίτον πρωταγωνιστεί, η burger αυτοκρατορία και η αλματώδης εκτίναξή της από τη γέννησή της στα 50s σε πρώτο πλάνο, το franchise και οι κώδικές του σε ένα φιλμ που υπογράφει ο Ρόμπερτ Σίγκελ. Οσκαρικό ή όχι; Θα δείξει.

Rogue One: A Star Wars Story

image

Στις 16 Δεκεμβρίου ο «Πόλεμος των Άστρων» επιστρέφει με μια νέα ιστορία για να καθηλώσει τους λάτρεις του και να σπάσει τα ταμεία. Ο σκηνοθέτης Γκάρεθ Έντουαρντς, γνωστός από το «Godzilla», αναλαμβάνει να μεταφέρει στο σινεμά την πρόκληση της Disney που έρχεται εμβόλιμα ανάμεσα στα φιλμ «The Force Awakens» και Episode VIIΙ. To «Rogue One: Α Star Wars Story» σηματοδοτεί την απαρχή της τριλογίας που λανσάρει η Disney ανάμεσα στα νέα επεισόδια Star Wars. Συμβαίνει στον ίδιο γαλαξία και μας μεταφέρει σε καθοριστικά γεγονότα που σχετίζονται με την πλοκή του «Πολέμου των Άστρων». Δεν πρόκειται για crossover αλλά για spin-off.

image

Στο πρώτο φιλμ, μεταφερόμαστε στα γεγονότα πριν το «A New Hope», θα δούμε τους Επαναστάτες να προσπαθούν να αποκτήσουν, κλέψουν, πείτε το όπως θέλετε, τα σχέδια από το «Άστρο του Θανάτου», του υπερόπλου που έχει την ισχύ να καταστρέψει ένα πλανήτη. Μια ομάδα από απρόσμενους ήρωες που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή. Πρωταγωνιστούν η Φελίσιτι Τζόουνς, ο Μαντς Μίκελσεν, ο Ντιέγκο Λούνα, ο Αλαν Τούντικ, ο Μπεν Μέντελσον, ο Φόρεστ Γουιτάκερ και ο Ντόνι Γιέν.

Why him?

image

Ο Μπράιαν Κράνστον και ο Τζέιμς Φράνκο σε μια οικογενειακή κωμωδία που κάνει πρεμιέρα ανήμερα Χριστουγέννων. Ένας πατέρας που παραπροστατεύει την κόρη του θα έρθει αντιμέτωπος με τον έτσι της κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους. Η κατάσταση θα ξεφύγει, οι συντηρητικές ιδέες της τρίτης ηλικίας θα κοντράρουν εκείνες της νέας γενιάς και οι θεατές έχουν την υπόσχεση μιας απολαυστικής και ξέφρενης κομεντί που έχει δοκιμασμένο θέμα και πρωταγωνιστές που το έχουν.

image

Ο Τζον Χάμπουργκ σκηνοθετεί και γράφει και το σενάριο παρέα με τον Ίαν Χέλφερ, στην παραγωγή βάζουν χρήματα οι Σον Λέβι και Μπεν Στίλερ, τα αναψυκτικά και τα σνακ δικά σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ