Κινηματογραφος

Οι Γάλλοι λογοκρίνουν με... χρονοκαθυστέρηση (video)

Από το 2009 τώρα θυμήθηκαν να απαγορεύσουν τον «Αντίχριστο» του Λαρς φον Τρίερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319211-628221.jpg

Ίσως η πιο ετεροχρονισμένη απαγόρευση ταινίας στην πρόσφατη ιστορία του σινεμά είναι αυτό που συνέβη στη Γαλλία με την ταινία «Αντίχριστος» του Λαρς Φον Τρίερ. Επτά χρόνια μετά την προβολή της ταινίας του Δανού δημιουργού που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις δικαστήριο της Γαλλίας αποφάσισε την απαγόρευσής υποχωρώντας μπροστά στις πιέσεις της καθολικής οργάνωσης Promouvoir.

Η ταινία απαγορεύεται να προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, στην τηλεόραση και να πωλείται σε DVD μέχρι να βγει νέα αξιολόγηση και να κριθεί ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 16 ετών.

image

Ο Γουίλεμ Νταφόε και η Σαρλότ Γκενσμπούρ υποδύονται ένα ζευγάρι που προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο του βρέφους του, το οποίο σκοτώθηκε πέφτοντας από το παράθυρο ενώ οι γονείς του έκαναν έρωτα. Το ζεύγος αποξενώνεται σε ένα δάσος και από εκεί και πέρα η ταινία οδηγείται στα άκρα. Το σεξ, η ψυχανάλυση, η αυτοτιμωρία, ο μύθος του Αδάμ και της Εύας και η βία είναι τα συστατικά για τη δημιουργία ενός κινηματογραφικού συνόλου που μπορεί να προκαλέσει την πλήρη απώθηση σε μη ασκημένους σε ακρότητες θεατές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ