Κινηματογραφος

Ταινία με θέα

Σινέ Θησείον αναδείχθηκε κορυφαίο σινεμά στον κόσμο από το CNN International.

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 398
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτό: Γεωργία Πανάκια. "Το Σινέ Θησείον"
Φωτό: Γεωργία Πανάκια. "Το Σινέ Θησείον"

Οδηγός επιβίωσης για τις υπαίθριες προβολές του καλοκαιριού

Tιμές έως και 30% κάτω, καθημερινά εισιτήρια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σχεδόν παντού value προσφορές όπως: η δευτεριάτικη γενική είσοδος με € 5 στο Σινέ Ψυρρή, τα € 4,5 Δευτ.-Παρ. στο Cine Παράδεισος του Κορυδαλλού, τα δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός κάθε Τετάρτη στη Δεξαμενή.

Πρεμιέρες. Απολαύσαμε το «Moonrise Kingdom» του Άντερσον, διχαστήκαμε με τον «Προμηθέα» του Σκοτ και αναμένουμε το «Dark Night Rises» (21/8) του Νόλαν και τον «Δικτάτορα», την επιστροφή του Σάσα Μπάρον Κοέν (19/7) και στις 12/7 Spiderman.

Athens Open Air Festival Για 2η συνεχόμενη χρονιά με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές και εκδηλώσεις με φόντο αθηναϊκά μνημεία - καρτ ποστάλ. Σημείωσε την ενότητα «Καλοκαίρι στην Αττική», το live του ION 6/7 στην πλ. Αβησσυνίας και spooky προβολή του «Παρασκευή και 13» στις 13/7 σε μυστική τοποθεσία στα Πετράλωνα.

Σινέ Θησείον. Έχουμε και παγκόσμια πρωτιά. Με τις πολλές τηλεοράσεις στην είσοδο, το κρασί σε νεροπότηρα και τα κόκκινα κουβαδάκια κάτω από το τραπέζι σου για τα σκουπίδια αναδείχθηκε κορυφαίο σινεμά στον κόσμο από το CNN International.

Σταθερές αξίες Η κάβα και το hot dog του «Σινέ Παρί» στην Πλάκα, η χιλιοτραγουδισμένη τυρόπιτα της «Αθηναίας» στη Χάρητος, η εμπειρία μιας προβολής στον, χτισμένο το 1932, «Ζέφυρο» της Τρώων στα Άνω Πετράλωνα.

Silent Movies. Οι πιο φθηνές υπαίθριες (και θεματικές) προβολές κάθε Πέμπτη στην ταράτσα του Bios από τους NO! με sci-fi σημεία αναφοράς να παίζουν στο πανί και εκείνους να τα ντύνουν μουσικά. Στις 5/7 «Mad Max» και στις 12/7 closing party.

Αίγλη Μπορείς να απολαύσεις πριβέ την εκπληκτική μεγάλη οθόνη του Ζαππείου. Προβολή για δύο άτομα με μενού έναντι € 44, κατόπιν συνεννοήσεως προφανώς.

Amita και ΣΚΑΪ. Στήνουν θερινά σινεμά στις πλατείες της Αθήνας με δωρεάν προβολές παλιών αγαπημένων ελληνικών φιλμ. Μέχρι τις 25/7. facebook.com/AmitaJuices.

Όλα τα νέα, αφιερώματα αλλά και tips, εδώ: summercinemas.gr και facebook.com/TherinaCinema


Φωτό: Γεωργία Πανάκια. "Το Σινέ Θησείον έχει μια ωραία ατμόσφαιρα γραφικότητας. Μου άρεσε το ανθρώπινο στοιχείο του κυρίου που ποτίζει, η παρουσία του σκύλου… Το εσωτερικό του κινηματογράφου δίνει μια…. κινηματογραφική εικόνα, όπως και οι περισσότεροι θερινοί."

ATHENS VOICE  - Δημιουργώντας ένα editorial

Το σεμινάριο σχεδιάστηκε από το New School Athens  σαν μια φωτογραφική άσκηση σε πραγματικό χρόνο. Η photo editor Νικάνδρη Κουκουλιώτη και οι μαθητές της επεξεργάστηκαν τα θέματα του «SUMMER IN THE CITY». Φωτογράφισαν οι: Κοσμάς Κουμιανός, Ναστάζια Αράπογλου, Γιώργος Γκουνέζος, Νικολέτα Ζαβού, Χρήστος Καπάτος, Γεωργία Πανάκια, Ορέστης Σεφέρογλου, Νικόλας Τσακρής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ