- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταινία με θέα
Σινέ Θησείον αναδείχθηκε κορυφαίο σινεμά στον κόσμο από το CNN International.
Οδηγός επιβίωσης για τις υπαίθριες προβολές του καλοκαιριού
Tιμές έως και 30% κάτω, καθημερινά εισιτήρια για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σχεδόν παντού value προσφορές όπως: η δευτεριάτικη γενική είσοδος με € 5 στο Σινέ Ψυρρή, τα € 4,5 Δευτ.-Παρ. στο Cine Παράδεισος του Κορυδαλλού, τα δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός κάθε Τετάρτη στη Δεξαμενή.
Πρεμιέρες. Απολαύσαμε το «Moonrise Kingdom» του Άντερσον, διχαστήκαμε με τον «Προμηθέα» του Σκοτ και αναμένουμε το «Dark Night Rises» (21/8) του Νόλαν και τον «Δικτάτορα», την επιστροφή του Σάσα Μπάρον Κοέν (19/7) και στις 12/7 Spiderman.
Athens Open Air Festival Για 2η συνεχόμενη χρονιά με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές και εκδηλώσεις με φόντο αθηναϊκά μνημεία - καρτ ποστάλ. Σημείωσε την ενότητα «Καλοκαίρι στην Αττική», το live του ION 6/7 στην πλ. Αβησσυνίας και spooky προβολή του «Παρασκευή και 13» στις 13/7 σε μυστική τοποθεσία στα Πετράλωνα.
Σινέ Θησείον. Έχουμε και παγκόσμια πρωτιά. Με τις πολλές τηλεοράσεις στην είσοδο, το κρασί σε νεροπότηρα και τα κόκκινα κουβαδάκια κάτω από το τραπέζι σου για τα σκουπίδια αναδείχθηκε κορυφαίο σινεμά στον κόσμο από το CNN International.
Σταθερές αξίες Η κάβα και το hot dog του «Σινέ Παρί» στην Πλάκα, η χιλιοτραγουδισμένη τυρόπιτα της «Αθηναίας» στη Χάρητος, η εμπειρία μιας προβολής στον, χτισμένο το 1932, «Ζέφυρο» της Τρώων στα Άνω Πετράλωνα.
Silent Movies. Οι πιο φθηνές υπαίθριες (και θεματικές) προβολές κάθε Πέμπτη στην ταράτσα του Bios από τους NO! με sci-fi σημεία αναφοράς να παίζουν στο πανί και εκείνους να τα ντύνουν μουσικά. Στις 5/7 «Mad Max» και στις 12/7 closing party.
Αίγλη Μπορείς να απολαύσεις πριβέ την εκπληκτική μεγάλη οθόνη του Ζαππείου. Προβολή για δύο άτομα με μενού έναντι € 44, κατόπιν συνεννοήσεως προφανώς.
Amita και ΣΚΑΪ. Στήνουν θερινά σινεμά στις πλατείες της Αθήνας με δωρεάν προβολές παλιών αγαπημένων ελληνικών φιλμ. Μέχρι τις 25/7. facebook.com/AmitaJuices.
Όλα τα νέα, αφιερώματα αλλά και tips, εδώ: summercinemas.gr και facebook.com/TherinaCinema
Φωτό: Γεωργία Πανάκια. "Το Σινέ Θησείον έχει μια ωραία ατμόσφαιρα γραφικότητας. Μου άρεσε το ανθρώπινο στοιχείο του κυρίου που ποτίζει, η παρουσία του σκύλου… Το εσωτερικό του κινηματογράφου δίνει μια…. κινηματογραφική εικόνα, όπως και οι περισσότεροι θερινοί."
ATHENS VOICE - Δημιουργώντας ένα editorial
Το σεμινάριο σχεδιάστηκε από το New School Athens σαν μια φωτογραφική άσκηση σε πραγματικό χρόνο. Η photo editor Νικάνδρη Κουκουλιώτη και οι μαθητές της επεξεργάστηκαν τα θέματα του «SUMMER IN THE CITY». Φωτογράφισαν οι: Κοσμάς Κουμιανός, Ναστάζια Αράπογλου, Γιώργος Γκουνέζος, Νικολέτα Ζαβού, Χρήστος Καπάτος, Γεωργία Πανάκια, Ορέστης Σεφέρογλου, Νικόλας Τσακρής
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια συζήτηση για τους πρόσφυγες και το πώς το σινεμά μπορεί να σε κάνει να δεις αλλιώς τον «ξένο»
Συνεργάστηκε με τον Φράνσις Φορντ Κόπολα σε 13 ταινίες
Πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου στους κινηματογράφους
Χρυσός Αλέξανδρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Παρότι η γραφή του Μπραντ Άντερσεν διαθέτει τη συνέπεια και την ειλικρίνεια που απαιτεί η διαχείριση ενός τόσο λεπτού ζητήματος, οριακά αποφεύγει τη μετατροπή του σε μελό
Μια γυναίκα πειραματίζεται συνεχώς –όχι απαραίτητα από δική της βούληση– και πασχίζει να βρει νόημα στη σκληρή ζωή της
Η βιογραφία για τον Μάικλ Τζάκσον εστιάζει κυρίως στα πρώτα χρόνια της ζωής του και ρίχνει τίτλους τέλους στο 1988
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Ο Άγγλος ηθοποιός «δεν δίνει ιδιαίτερη προσοχή» στην ΑΙ
Παγκόσμια πρεμιέρα της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρώμη, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ποντίφικα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου του Ηρακλείου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ο έμπειρος ηθοποιός αναμένεται να πλαισιώσει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Σεμπάστιαν Σταν
Το φινάλε του CineDoc προβλέπεται άχαστο
Ο ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.