Κινηματογραφος

Η Marilyn Monroe θα μένει πάντα εδώ!

Η Αthens Voice και το COCIO διψάνε για vintage ζαχαρένιες ιστορίες από τη χρονοκαψούλα του 1951

4754-202316.jpeg
Στέφανος Τσιτσόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134948-308058.jpg

Η Athens Voice και το COCIO διψάνε για vintage ζαχαρένιες ιστορίες από τη χρονοκαψούλα του 1951, χρονιά που στη Δανία γεννήθηκε η μαγική συνταγή του πιο διάσημου σοκολατούχου γάλακτος και κάπου στην Αμερική η άσημη έως τότε Νόρμα Τζιν Μόρτενσον μεταμορφώνεται σε Μέριλιν και Μονρόε και θεάρα!

Δύσκολα παιδικά και εφηβικά χρόνια: νόθο παιδί άγνωστου πατέρα, ψυχοπαίδι φιλοξενούμενο σε διάφορες οικογένειες, στα εννιά, όταν τα άλλα παιδιά απολάμβαναν το σοκολατούχο ζαχαρένιο γάλα τους και τη θαλπωρή του σπιτιού, η ζωή κερνούσε τη Νόρμα Τζιν μόνο πίκρες. Όμως είναι πανέμορφη, αισθησιακή, μαγνητίζει και σαγηνεύει τα βλέμματα με τον απόκοσμο και μυστικιστικό τρόπο με τον οποίο πρωτοποζάρει στο φακό, όταν στα είκοσί της ζητά δουλειά και προσλαμβάνεται ως μοντέλο και κομπάρσος στα στούντιο της 21 Century Fox. 

Κι έτσι ξεκινά η μεταμόρφωση, η αποδοχή, η τέλεια διάδραση μεταξύ Μέριλιν Μονρόε και σύμπαντος, μιας και το 1951 που το COCIO γεννιέται στη Δανία, το κοράσιο γίνεται γυναίκα και η στάρλετ υπηρεσίας βαφτίζεται ηθοποιός και μαγεύει στον πρώτο της ρόλο στις δύο ταινίες που την πριμοδότησαν: «Η Ζούγκλα της Ασφάλτου» του Τζον Χιούστον και «Όλα για την Εύα» στο πλευρό της Μπέτι Ντέιβις. 

Εκτόξευση: εξώφυλλο στο Playboy, επτάχρονες φαγούρες και αποθέωση από όλους τους άντρες που προτιμούν τις ξανθιές, γάμοι με παίκτες του μπέιζμπολ και συγγραφείς, Τζο Ντι Μάτζιο, Άρθουρ Μίλερ, χρόνια πολλά, κύριε Κένεντι, πλούτος, φήμη, δόξα, μόνιμη θαμώνας σε όλα τα πρωτοσέλιδα της Αμερικής και τα περιοδικά του πλανήτη. 

Ναι, αυτό που ξεκίνησε το 1951, η μετάλλαξη δηλαδή  της Νόρμα σε Μέριλιν και η εκτροχιαστική της πορεία προς τη γη των ονείρων, συνέχισε να εξελίσσεται και να λατρεύεται από την υφήλιο. Όμως τι κρίμα μα και τι μάθημα για όλους όσοι πιστεύουν πως η αγάπη του κόσμου καί όλης της γης αρκούν για να ευτυχήσει κάποιος. Τι κρίμα που η θανάσιμη μοναξιά της Μονρόε, η μελαγχολία και η θλίψη, όσο Σανέλ 5 κι αν τους φορούσε, δεν ξορκίζονταν και την ακολουθούσαν, με το γνωστό μοιραίο τέλος. Ήταν σαν «…να βρίσκεσαι σ' έναν αγώνα δρόμου, να φτάνεις κάπου κι έπειτα να αρχίζεις πάλι από την αρχή». Αιώνια και αγαπημένη, υπέρτατα δοξασμένη, Μέριλιν για πάντα και ζαχαρένια ομορφιά που δεν θα σβήσει ποτέ. Ναι, η Νόρμα Τζιν θα μένει πάντα εδώ... 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ