Κινηματογραφος

Με «Πορφυρή Βροχή» ξεκινάει το 6o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Prince, πολλή ζωντανή μουσική και ένα μεγάλο πάρτι στην έναρξη

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131175-297655.jpg

image

Όλη η Αθήνα ένα καλοκαιρινό σινεμά!

Με αυτό το σύνθημα πάντα, και με μία αφίσα που συνδυάζει τη θεά Αθηνά με την Μαίριλιν Μονρόε στην κλασική σκηνή με το λευκό φόρεμα από το «7 Χρόνια φαγούρα», ξεκινάει το 6th Athens Open Air Film Festival που θα παίζει σε πολλά σημεία της πόλης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όπως γίνεται τα τελευταία 4 χρόνια, η μεγαλύτερη υπαίθρια κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΟΤ και τη συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Η έναρξη των προβολών γίνεται με ένα tribute – έκπληξη, ακριβώς επάνω στην Ευρωπαϊκή Hμέρα της Mουσικής, την 21η Ιουνίου στην πανέμορφη Πλατεία Αυδή στο κέντρο της Αθήνας. Το 6ο Athens Open Air Film Festival βάφεται πορφυρό και τιμά έναν από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, με μια από τις διασημότερες ταινίες της δεκαετίας του '80 και ένα πραγματικό γλέντι, στο οποίο δύο ζωντανές ορχήστρες θα αναμετρηθούν με την ποπ διάνοια του Prince!

Η δεκαετία του '80 ξαναζεί μία από τις ωραιότερες φάσεις της, θυμόμαστε τη δισκογραφία του Prince και γιορτάζουμε πλημμυρίζοντας, το βράδυ της 21ης Ιουνίου, την Πλατεία Αυδή με χρώματα, ήχους και εικόνες του Πρίγκιπα της μαύρης μουσικής.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο πριν τη δύση του ήλιου με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, θα συνεχιστεί καθώς αρχίσει να βραδιάζει με την Big Band και, μόλις πέσει η νύχτα, στη μεγάλη οθόνη θα προβληθεί το «Purple Rain»: H σχεδόν αυτοβιογραφική ταινία που εκτόξευσε το αστέρι του Prince στην κορυφή, αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στα ταμεία της δεκαετίας του '80 και γέννησε ένα από τα κορυφαία σάουντρακ όλων των εποχών.

Μετά το τέλος της ταινίας, η γιορτή θα μεταφερθεί λίγα μέτρα πιο πέρα από την πλατεία, στον «Μπλε Παπαγάλο», με ένα απενοχοποιημένο ποπ dj set και δωρεάν μπύρες Fischer!

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης προβολής του 6ου Athens Open Air Film Festival:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 | Πλατεία Αυδή

20.00 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο της 7ης Τέχνης

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

21.00 Big Band Δήμου Αθηναίων

Athens Big Band goes to the Movies

Μουσική διεύθυνση: Μάνος Θεοδοσάκης

22.00 Προβολή της ταινίας Purple Rain (σκηνοθεσία: Albert Magnoli)

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει πάρτυ στο καφέ μπαρ «Μπλε Παπαγάλος» (Λεωνίδου 31) με ένα απενοχοποιημένα ποπ dj set.

image

Αναμένοντας το αναλυτικό πρόγραμμα του 6ου ΑΟAFF!

Για 6η χρονιά, η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας επιστρέφει! Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 4η συνεχόμενη χρονιά, ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία της πόλης, μετατρέπονται σε υπαίθρια «θερινά σινεμά», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Από τους επιλεγμένους χώρους του Φεστιβάλ δε θα λείψουν βέβαια και μερικοί από τους καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, ενώ η συνεργασία που εγκαινίασε πέρσι το Φεστιβάλ με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, εδραιώνεται με την προβολή φέτος, στο χώρο του κήπου της Πειραιώς 260, τριών ταινιών.Στην μεγάλη κινηματογραφική γιορτή συμμετέχει και η Fischer, η μπίρα που αγαπάει τον καλό κινηματογράφο και συμπληρώνει ιδανικά τις ξεχωριστές στιγμές του 6ου Athens Open Air Film Festival, δροσίζοντας απολαυστικά και κερνώντας το κοινό των προβολών.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη και διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr.

Για τo αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο www.cinemag.gr

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ