Φωτογραφια

O Mario Testino διαλέγει τις αγαπημένες του εικόνες από την Ιταλία

Δείτε το βίντεο από τις αδημοσίευτες φωτογραφίες του «Ciao!» που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Taschen

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βενετία, Ρώμη, Νάπολη, Φλωρεντία και όχι μόνο. Αυτή είναι η Ιταλία, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Δίπλα στη θάλασσα και στους δρόμους, από το Τορίνο έως το Μοντεπουλτσιάνο, στο νέο φωτογραφικό λεύκωμα «Ciao!» του Mario Testino που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Taschen, θα ανακαλύψετε ένα οικείο πορτρέτο της γειτονικής χώρας που δοκιμάζεται, όπως τη γνώρισε και την αγάπησε ένας από τους πιο σημαντικούς φωτογράφους μόδας και πορτρέτου.

Συγκεντρώνοντας προσωπικές, αδημοσίευτες μέχρι πρότινος φωτογραφίες, αυτή δεν είναι μια ακόμα συλλογή από καρέ, αλλά μια ωδή για τους ανθρώπους της Ιταλίας, την τέχνη, το φαγητό και τη μόδα.

Έχοντας αποτυπώσει εικόνες που μεταδίδουν συναισθήματα κι ενέργεια, εικόνες δηλαδή που θα αντέξουν στον χρόνο και θα μνημονεύονται, ο Mario Testino για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες αποτυπώνει μέσα από τα ταξίδια του και την ιδιαίτερη πρόσβασή του σε VIP, τον λαμπερό κόσμο των σχεδιαστών και των σταρ, τις παραδόσεις και τους πολιτισμούς του πλανήτη Γη μέσα από τον αμφιβληστροειδή και την κάμερά του.

«Η Ρώμη είχε να κάνει με τις πιο hot, τελευταίες τάσεις και το φρέσκο, νέο, στιλ και μου άρεσε πάντα ο τρόπος με τον οποίο οι Ιταλοί θα αναθεωρούσαν την εμφάνισή τους για κάτι νεότερο χωρίς να χάσουν ποτέ τη δική τους ταυτότητα» έχει δηλώσει ο περουβιανός φωτογράφος με ιταλικές ρίζες.

Στο «Ciao», ο Mario Testino επιλέγει τις αγαπημένες του εικόνες της Ιταλίας, μιας χώρας που έχει εμφανιστεί έντονα στη ζωή του, από τις φιλίες του και τις εκπληκτικές φωτογραφίες του μέχρι τις εμβληματικές λήψεις από την Εβδομάδα Μόδας στην Ιταλία και τη συνεχώς εξελισσόμενη γοητεία των Ιταλών στον αυθεντικό τρόπο ζωής τους. Πείτε το και lifestyle. Μέσα από τις τρεις ενότητες, In Giro, Alla Moda και Al Mare, το φωτογραφικό ταξίδι του αποτίνει ένα φόρο τιμής στην Ιταλία και τον πολιτισμό της.  

Έχοντας δει τις φωτογραφίες του να εκτίθενται σε εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο, ο Mario Testino έχει αναχθεί σε κάτι περισσότερο από έναν δεινό πορτρετίστα και δεν θεωρείται άδικα ένας οραματιστής. Οι εμπορικές του συνεργασίες με οίκους μόδας όπως οι Vogue, Burberry, Gucci και οι προσωπικές του σχέσεις με ανθρώπους όπως η Πριγκίπισσά Νταϊάνα, η Μαντόνα, η Ντονατέλα Βερσάτσε και η Κένταλ Τζένερ, είναι ένα πολύ συνοπτικό cv της κοινωνικής του επιφάνειας.

Σε επιμέλεια του συγγραφέα και δημοσιογράφου Alain Elkann, που από το 1989 μέχρι σήμερα διατηρεί εβδομαδιαία στήλη συνεντεύξεων στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» κι έχει δώσει διαλέξεις για την τέχνη και την ιταλική λογοτεχνία στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, της Κολούμπια και της Ιερουσαλήμ, μεταξύ άλλων, το «Ciao» κυκλοφορεί προσεχώς από τις εκδόσεις Taschen σε μια συλλεκτική δίγλωσση βερσιόν σε αγγλικά και ιταλικά απαριθμώντας 254 σελίδες. Αυτό είναι ένα sneak peak που μπορείτε να ξεφυλλίσετε και να αποκτήσετε εδώ.

Δειτε περισσοτερα