Φωτογραφια

Η Κέιτ Μος όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Οι 50 φωτογραφίες του Μάριο Σορέντι πριν την εκτόξευση της καριέρας της

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Μάριο Σορέντι εξέδωσε το βιβλίο – πορτοφόλιο «Kate». Σε αυτό βλέπουμε 50 φωτογραφίες της 17χρονης Κέιτ Μος, τις οποίες ο Ιταλός τράβηξε λίγο πριν την έκρηξη της καριέρας της και την ανάδειξη της σε σούπερ – μόντελ, όταν οι δυο τους ήταν ζευγάρι.

Στα δύο χρόνια σχέσης τους ο Σορέντι φωτογράφισε σχεδόν όλες τις στιγμές του με την Μος, ανάγοντας την σε μούσα του και αποκαλύπτοντας μας σήμερα χαλαρές στιγμές του μοντέλου, που αντικατοπτρίζουν την οικειότητα δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Αυτές οι φωτογραφίες, τις οποίες ο Σορέντι είχε τα χρήματα να τυπώσει μόνο σε φύλλα κοντάκτ για να τις κολλάει στο ημερολόγιο του, αποτέλεσαν αφορμή και έμπνευση για την καμπάνια «Obsession» του Calvin Klein, που το 1993 σκηνοθετήθηκε από τον Ιταλό και ήταν η αφετηρία για την μετέπειτα καριέρα της Μος.

Ο σημερινός φωτογράφος της Vogue, του i-D, του W Magazine και του Harper’s Bazaar γνώρισε την Μος το καλοκαίρι του 1991 στο Λονδίνο, όταν ο ίδιος δούλευε ως μοντέλο. Ανακαλώντας την μέρα της πρώτης τους συνάντησης λέει: «Θυμάμαι να κάθομαι δίπλα της και να νιώθω ότι η καρδιά μου θα σταματήσει. Η ομορφιά της με είχε συγκλονίσει». Το «Kate» αποτελεί έναν φόρο τιμής στα δύο χρόνια που πέρασαν μαζί μετά από εκείνο το καλοκαίρι, αλλά και μία κίνηση εορτασμού για την απαρχή δύο θρυλικών καριέρων και για το ξεκίνημα της μεγάλης επιρροής της αισθητικής του ’90 στην φωτογραφία μόδας.

Δειτε περισσοτερα