Εικαστικα

Το Cream Athens παρουσιάζει το project I AM A VULVA της εικαστικού Έφης Εμμανουηλίδη

Σε συνεργασία με την καλλιτεχνική της κολεκτίβα Planet Sisterhood

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
studio_by_mariza_kapsabeli

I AM A VULVA: Το project της εικαστικού Έφης Εμμανουηλίδη παρουσιάζεται από το Cream Athens.

Το Cream Athens παρουσιάζει το project I AM A VULVA της εικαστικού Έφης Εμμανουηλίδη σε συνεργασία με την καλλιτεχνική της κολεκτίβα Planet Sisterhood, το οποίο πραγματοποιείται στο TAF, The Art Foundation, στο Μοναστηράκι από την Πέμπτη 4 Μαϊου 2023 έως την Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Η δύναμη της γης συναντά τη δύναμη της θηλυκότητας και γεννά δεκάδες πολύχρωμα, χειροποίητα κεραμικά αιδοία, τα οποία θα κατακλύσουν τον χώρο του TAF και θα πλαισιωθούν από προβολές και εγκαταστάσεις με πρωταγωνιστές θηλυκότητες της σύγχρονης Ελλάδας. Την έκθεση πλαισιώνουν μια πληθώρα δράσεων όπως ανοιχτές συζητήσεις με την ψυχολόγο και sextherapist Sexethos και τη φεμινίστρια influencer και αρθρογράφο The Abstract Girl, dj set από τη Μυρτώ Αντωνιάδη και sound bathsession από τη Βέφη Βαλσάμη.

ceramics1_by_mariza_kapsabeli

Σε μια κοινωνία που συχνά καταπιέζει την διαφορετικότητα και επιμένει να υποβαθμίζει την δύναμη της θηλυκότητας, το project της Έφης Εμμανουηλίδη χαρτογραφώντας την καινούργια κοινωνική πραγματικότητα, έχει ως στόχο να ανακατασκευάσει τα στερεότυπα που αφορούν το κοινωνικό φύλο, και να αναδείξει σε κάθε σκέλος της την αξία της φύσης μας.

Με μια pop αισθητική, το I AM A VULVA μας καλεί να αναρωτηθούμε συνεχώς τι είμαστε. Είμαστε αυτό που μας ορίζει και προστάζει η κοινωνία και τα πρότυπά της; Αναγνωρίζουμε τελικά το πόσο συχνά υποτιμάται και θεωρείται αδυναμία αυτή η θηλυκότητα που όλ@ κρύβουμε μέσα μας, ανεξάρτητα από το φύλο, το ύψος και το μέγεθός μας;

Στο I AM A VULVA θα ανακαλύψουμε την πολύπλευρη δύναμη της θηλυκότητας, που μας καθιστά μοναδικ@, όμορφ@, και πάντα αρκετ@.

Σχετικά με την καλλιτέχνη

generic_visual-02

Η Έφη Εμμανουηλίδη είναι εικαστικός και Art Director που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, γεννημένη το 1992. Η θηλυκότητα, ο οικοφεμινισμός και το φύλο είναι κυρίαρχα θέματα της εικαστικής της πρακτικής. Η δουλειά της επικεντρώνεται κυρίως στην έκφραση και την εκδήλωση της θηλυκότητας. Χρησιμοποιεί μέσα όπως η γλυπτική, το βίντεο, η αναλογική φωτογραφία και το κείμενο. Είναι κάτοχος Master’s Degree στην Οπτική Επικοινωνία από το UniversityofDerby / VakaloArt&DesignCollege (2018) ενώ πρόσφατα βραβεύτηκε στο YoungLionsCompetitionGreece.

Σχετικά με τις Planet Sisterhood

Οι Planet Sisterhood είναι μια καλλιτεχνική κολεκτίβα που ιδρύθηκε από την Έφη Εμμανουηλίδη, την Ισμήνη Ιγγλέση, τη Μαρίζα Καψαμπέλη και τη Χριστίνα Δημητρά το 2022 και είναι ανοιχτή σε κάθε θηλυκότητα που ασχολείται με τις τέχνες, με στόχο την υποστήριξη της ελευθερίας της έκφρασης μέσω της δημιουργικότητας.

Επιμέλεια Νια Hefe Φιλιόγιαννη

Πρόγραμμα
Εγκαίνια
Πέμπτη 4 Μαϊου 2023 | 7-10 μμ

Διάρκεια έκθεσης
Πέμπτη 4 Μαΐου  - Κυριακή 7 Μαΐου 2023 | 12 - 8 μμ

Παράλληλες δράσεις
Marina Arvanitaki (Sexethos) - Open Talk
Eva Kotta (The Abstract Girl) - Open Talk
Myrto Antoniadi - Dj Set
Vefi Valsami - Soundbath Session

IG: @creamathens
creamathens.com

TAF | The Art Foundation, Normanou 5, Monastiraki

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ