Εικαστικα

Χρόνια πολλά, Μίλο Μανάρα! Ο ερωτικός σκιτσογράφος έγινε 75 ετών

Διαβάστε τη συνέντευξη και δείτε το εξώφυλλο που σχεδίασε για την ATHENS VOICE ο ιταλός δημιουργός κόμικς και ζωγράφος

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δημιουργός κόμικς Milo Manara
© Juan Naharro Gimenez/Getty Images/Ideal Image

Ο ιταλός δημιουργός κόμικς και ζωγράφος Μίλο Μανάρα κλείνει τα 75 χρόνια ζωής - Η συνέντευξη του καλλιτέχνη στην ATHENS VOICE και το εξώφυλλο που σχεδίασε

O Ιταλός δημιουργός κόμικς και ζωγράφος, Milo Manara ή Maurilio Manara, όπως είναι το ονοματεπώνυμό του στο ληξιαρχείο, ο καλλιτέχνης που ξεχώρισε με τη ρεαλιστική απεικόνιση των χαρακτήρων και τον ερωτισμό των έργων του γίνεται σήμερα 75 ετών.

Γεννήθηκε στο Λέσεν, στις 12 Σεπτεμβρίου 1945, σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο IUAV της Βενετίας χωρίς να πάρει πτυχίο, ζωγραφική και ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο των ερωτικών κόμικς το 1969, αναλαμβάνοντας εκτός από το σχέδιο και το σενάριο των ιστοριών του, στις οποίες δέσποζαν οι αισθησιακές ηρωίδες του, συνεργάστηκε όμως και με συγγραφείς όπως ο Ούγκο Πρατ.

«Το κουμπί της», «Το άρωμα του αόρατου», «Μοιραίο ραντεβού», «Γκιουλιβεριάνα», «Candid Camera», «Ινδιάνικο καλοκαίρι», «Όνειρο, ίσως», είναι μερικά από τα φημισμένα άλμπουμ του. 

Ο δημιουργός κόμικς Milo Manara
© Juan Naharro Gimenez/Getty Images/Ideal Image

Ο ιταλός καλλιτέχνης παραμένει ενεργός και φέτος επέστρεψε με νέες εικονογραφήσεις και ένα συγκινητικό βίντεο για τις ηρωίδες εργαζόμενες της καθημερινότητας καθώς και ένα συγκινητικό βίντεο με τη φωνή της Ιταλίδας σοπράνο Roberta Invernizzi, τιμώντας με τον τρόπο του τη μάχη τους ενάντια στην πανδημία της νόσου Covid-19, όταν η χώρα του δοκιμάστηκε σκληρά από τον κορωνοϊό μετρώντας χιλιάδες απώλειες ανθρώπινων ζωών.

«Όταν με ρωτάνε πώς μπορείς να σχεδιάζεις έτσι, ρωτάω μα εσύ πώς μπορείς να μη σχεδιάζεις έτσι» είχε δηλώσει o Μίλο Μανάρα μιλώντας στην ATHENS VOICE το 2012 σε μια συνέντευξη-εξομολόγηση την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

«Χρησιμοποιώ τον ερωτισμό γιατί είναι ωραία η ευχαρίστηση που προκαλεί, όμως τον χρησιμοποιώ και για να διηγηθώ ιστορίες πιο ενδιαφέρουσες. Κοινωνικά» είχε τονίσει ο Μίλο Μανάρα. Δείτε παρακάτω το εξώφυλλο που σχεδίασε για την ATHENS VOICE το καλοκαίρι του 2005 για τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οδηγό της Ελλάδας το Summer Guide.

Το εξώφυλλο του Milo Manara για την ATHENS VOICE
© Milo Manara, Summer Guide 2005, 03.08.2005

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ