Εικαστικα

9 καλλιτέχνες δημιουργούν πάρκα σύγχρονης γλυπτικής στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη

Τι θα συμβεί στη δημόσια γλυπτική δράση που επιμελείται και συντονίζει η εικαστικός Ελισσάβετ Σφυρή

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Saline σημαίνει φυσιολογικός ορός. Ορός που θεραπεύει τα τραύματα, καθαρίζει την όραση, ενυδατώνει το σώμα. Οι καλλιτέχνες Δέσποινα Χαριτωνίδη, Εύη Καλογηροπούλου, Μπάυρον Καλομαμάς, Hugo Lami, Γιώργος Νίκας, Πάνος Προφήτης, Σοφία Σφυρή, Ελισσάβετ Σφυρή, Mateusz Von Motz δημιουργούν σε σχέση με το περιβάλλον, το φυσιολογικό ορό και τη θάλασσα που περικλείει τους οικισμούς του Πορτοχελίου και της Ερμιόνης.  

Στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη δημιουργούνται πάρκα σύγχρονης γλυπτικής που θέτουν τις βάσεις για μία καλλιτεχνική περιπατητική διαδρομή. Οραματιζόμαστε, κάθε χρόνο δημιουργοί από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να αφήνουν τα έργα τους στην Ερμιονίδα, επεκτείνοντας τις καλλιτεχνικές δράσεις σε όλους τους γύρω οικισμούς.

Η επιμελήτρια Ελισσάβετ Σφυρή θεωρεί ότι με την φιλοξενία των καλλιτεχνών, ενθαρρύνεται και καθίσταται δυνατή η παραγωγική συνεργασία μεταξύ όχι μόνο των δημιουργών, αλλά και προσώπων/χώρων όπου διαδραματίζεται.

Στη δράση συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι εικαστικοί με διεθνείς σπουδές και παρουσία που συμβάλλουν στον καλλιτεχνικό διάλογο και συνδέουν την πολιτιστική κληρονομιά με την σύγχρονη δημιουργία. Η περιοχή της Ερμιονίδας φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, ελπίζοντας να συνεχιστεί και στο μέλλον, με την βοήθεια βεβαίως, των εξαιρετικά φιλότεχνων χορηγών, που έκαναν πραγματοποιήσιμες τις δημιουργίες τους.

Σαν παράλληλη δράση πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους μαθητές του ειδικού σχολείου Ερμιονίδας κι άλλων σχολείων της περιοχής. Οι καλλιτέχνες μαζί με τα παιδιά και τους γονείς, δημιούργησαν έργα τονίζοντας τη σημαντικότητα της θεραπευτικότητας της τέχνης.

Τα εγκαίνια λαμβάνουν χώρα στο Πόρτο Χέλι στις 22 Αυγούστου 2018, 8:00 μμ στο κτήμα Μάνεση, καθώς και στην Ερμιόνη στις 23 Αυγούστου 2018, 8:00 μμ στο Καποδιστριακό, όπου οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους.

Καλλιτέχνες

Δέσποινα Χαριτωνίδη

Εύη Καλογηροπούλου

Μπάυρον Καλομαμάς

Hugo Lami

Γιώργος Νίκας

Πάνος Προφήτης

Σοφία Σφυρή

Ελισσάβετ Σφυρή

Mateusz Von Motz

Επιμέλεια - Παραγωγή - Καλλιτεχνικός Συντονισμός

Ελισσάβετ Σφυρή